Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

grip mi alerji mi

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: ARŞİV
Forum Adı: Grip & Soğuk Algınlığı & Öksürük
Forum Tanımlaması: Arşiv
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=49180
Tarih: 18 Ağu 2025 Saat 00:09

Konu: grip mi alerji mi
Mesajı Yazan: minel
Konu: grip mi alerji mi
Mesaj Tarihi: 19 May 2015 Saat 05:39
merhabalar kadir bey.sizi geç tanıyan bir anne olarak pişmanlıklar içindeyim.benim sorum şu.5 yaşını yeni bitirmiş bir kızım var.kışları fazla hastalık geçirmiyoruz fakat her sene nisan ayı gibi.hastalık başlıyor ve tam bitti diyoruz yenisi geliyor.ilk gün defalarca hapşırık su gibi burun akıntısı.ikınci gün hapşırık kesilip burun akıntısı koyulaşıyor burun tıkanıklığı derken hastalık ilerliyor.doktora götürüyorum ilaçlar brun spreyleri tam geçiyor.bir kaç gün sonra birdaha aynı şeyler başlıyor.hapşırık şefaf akıntı.sonra akıntı koyulaşıyor kısacası aynı tablo.böyle olunca doktor alerjik rinit diyor ama ben kararsız kalıyorum.çünkü kanda alerjiye baktı yüksek çıkmamış dedi.ne alerjisi bu.acaba ilaç kullandığım için mi tekrar ediyor dedim ama son hastalığı sizin sayenizde ialçsız atlattım.2-3 hafta sürdü ayı tablo.sonra geçti aradan bir hafta geçer geçmez yine aynı şikayetler başladı.hocam bu griple alerjiyi nasıl ayırabiliriz.şuan yine aynı bu gün brun akıntısı başladı.akşamda başım ağrıyor dedi.ateşi çıktı.hiç ilaç vermedim.cevabınızı bekliyorum hocam.doktora götürmek istemiyorum.birsürü ilaç yazıcak çünkü.acaba alerji şurubunu kullansam mı.şimdiden teşekkürler.

Cevaplar:
Mesaj Tarihi: 19 May 2015 Saat 05:44
hocam bu arada 10 gün önce bu hastalığı ilaçsız atlatmaya çalışırken kulağım ağrıyor dedi.dayanamayıp doktora götürdüm.boğazı kızarmış.kulağında kanama var dedi.kulak damlası anibiyotik yazdı.ben sizin kulak damlasını asla önermediğinizi bildiğim için kullanmak istemedim ama kullanmazsan mikrop kapabilir dediği için damlayıda antibiyotiğide korkarak 2 gün verip kestim.

Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 19 May 2015 Saat 18:23
Bir daha; SAKIN; Kulak damlasini kullanmayin...
Bir daha kulak agrisi oldugunda, sadece;Iliadin damla kullanin... Okumaya devam edin.
Bir daha sadece; burun akintisi-goz yasarmasi ve asiri hapsirmalar oldugunda; gunde 1 olcek; Zyrtec baslayin. Zamanla gececek. Gripli iken; Zyrtec vermeyin.

Mesaj Tarihi: 19 May 2015 Saat 20:54
Teşekkürler hocam.gece ateşli geçti ilaç vermedim hic.bol serum fiz.cold mix balli limon yapiyorum.sabah kalktiginda iyiydi.fakat aksam olunca halsiZliesti biraz.basim agriyo diyor.yoğun burun akintisi var.bogazina isikla baktigimda geniz akintisini ggörebiliyorum.oksurugude var geniz aakintisindan galiba.burnunda hiriltida var.birde bugün 3 kere falan hapsirdi.hapsiriklari pes peşe değil.bir kere hapsiriyor.şuankki hadise de acaba alerji şurubu vermeli miyim.

Mesaj Tarihi: 19 May 2015 Saat 20:57
   Hocam birde bizde hiç göz yasarmasi olmuyor.bu arada kizim bir buçuk yasindayken sağ ggözden katarakt ameliyatı oldu. 

Mesaj Tarihi: 20 May 2015 Saat 03:58
Hocam tekrar rahatsız ediyorum.kusura bakmayin.kızım gece çok halsizleşti.başim agriyor.bacaklarınagriyor diye aagladı ve kuştu.ateşide yüksekti.gece acile goturdum.kan aldılar.serum taktilar.soğuk kompleks uyguladılar.ateşi 40 dereceydi.ama ilk defa bi doktor kan sonuçları ciksın antibiyotik başlamaya gerek var mı ona göre bakıcaz dedi.değerleri söyle:wbc :15.6.    Hgb:11.6.   Hct:34.2.    Mcw:78.2.   Mch:26.5.   Lym% :18.9. Mon :1.1. Neu:11.1. Efenkiyonu var antibiyotik basliycaz dedi.hocam bu wbc değerini normal kabul ediyordunuz galiba.sizce aantibiyotiğe baslamali miyim 

Mesaj Tarihi: 20 May 2015 Saat 04:00
Bu arada kızım 5 yas 2 aylik 20 kilo.ve hocam birde bu sonuçlara gore kansizligi var mi acaba?

Mesaj Tarihi: 20 May 2015 Saat 04:06
Bu arada doktor ilaç olarak sadece augmentin verdi ve ateş düşürücü dolven calpol.ilacı daha almadım hocam sizden onay almadan ilaçkullanmak istemiyorum. 

Mesaj Tarihi: 20 May 2015 Saat 08:28
SAKIN, Hicbir ilaci vermeyin, "O" doktorun soyledigi hicbir seyede kanmayin. Tahlilde; Eriskin "Referans degerleri"ni esas aldilar herhalde. Butun testler, yasina uygun. Ne Antibiyotige gerek var, nede Anemisi var. Hepsi uydurma...
Eski mailleri okuyun. Bakteriel/Viral ayrimini iyi ogrenin. Niye okumuyorsunuzki!!!

Mesaj Tarihi: 20 May 2015 Saat 09:51
Hocam okuyorum ama hep bi korku var bende. İlaç vermezsem daha kotu olurmu diye.peki hocam basim agriyor diye çok agliyor.halsizlesiyor.bas agrisi içinagri kesici kullanmali miyim?hangi ağrı kesiciciyi verebilirim.birde ateşi çıkınca gece uykusunda sayıklıyor.yinede ateşini düşürmeye ugraşmiyim mi.çünkü bi yazinizda çocuğun genel durumu iyiyse ateşle ugrasmayin demiştiniz.sayiklama iyi bi durum  sayilmaz.bherhalde?ateşien fazla ne kadar daha sürer hocam. 

Mesaj Tarihi: 20 May 2015 Saat 09:55
Hocam ben evhamlıyım eşim benden evhamlı.2 gecedir gözüme uyku girmedi.ama sizin yazılarınızı çok okuyorum.çokgüveniyorum ssize.inşallah bundan sonra bende kkızıma hic ilaç kullanmiycam sayenizde.allah sizden razı olsun.

Mesaj Tarihi: 20 May 2015 Saat 12:19
Hocam kızım simdi uyandı.dili bembeyazdı kaktığında. antibiyotik gerekir  mi.öksürük sesi de biraz daha ssertleşmiş.birde hocam kızımın kulak memesinden kırmızı noktacıklar görüyorum.her zaman olmuyor.bir sabah kalktığında bakıyorum çikmiş.birkaç günde geçiyor.bu sabah kalktıginda yine cikmisti.alerjiyle alakalı olabilir mi?

Mesaj Tarihi: 20 May 2015 Saat 19:48
Ates icin degil ama, AGRI icin, Calpol veya Dolven kullanabilirsiniz..
Ates+Dilde pas+ Agizda pis koku.. Ucu bir arada olacak, o zaman antibiyotik gerekir.
ALLERJI ILE.... HIC ALAKASI YOK!!!
Okumaya devam.

Mesaj Tarihi: 22 May 2015 Saat 01:33
Çok teşekkür ederim hocam.kızımın ateşi düştü.durumu daha iyi.ama merak ettiğim şey biz şimdi size danışmasaydık doktorun vverdiği bu antibiyotiği kullabacaktık ozaman ne olurdu hocam?çünkü benim gittiğim doktorlariın hepsi hemen antibiyotik başliyolar.sizin gibi doktora daha denk gelemedim malesef.gripli iken antibiyotik alınca gereksiz yere ne gibi sonuçlar doğar acaba? 

Mesaj Tarihi: 22 May 2015 Saat 02:02
Soyle oluyor; sonraki basit, ayakta gecirecegi hastaliklar bile agir seyrediyor, her ay doktorlara tasiniyorsunuz. Yoksa, bunca senedir, bu kadar anlatiyorum bu kadar hakaret ediyorum, hala vazgecmediler. Cok tatli kar var!!!

Mesaj Tarihi: 22 May 2015 Saat 21:01
Hocam bilmediğim için öğrenmek ve cevremdekikeride bu konuda uyarmak için soruyorum.devlet hastanesindeki bi doktorun ne gibi karı olabilir? 

Mesaj Tarihi: 22 May 2015 Saat 22:30
Gozu kor olasi; "Performans"!!!!!!!!!!

Mesaj Tarihi: 23 May 2015 Saat 08:48
Sorumun cevabını tam anlayamadım hocam.

Mesaj Tarihi: 23 May 2015 Saat 19:58
Hastanelerde, doktorlar, maaslarindan ayri ne kadar cok tahlil veya islem (Serum takma, Tahlil isteme, hasta yatirma, konsultasyon isteme, VS) yaparlarsa, ayrica, "performans" adi altinda ilave ucret alirlar. Anladinizmi?

Mesaj Tarihi: 23 May 2015 Saat 22:10
Anladim çok teşekkür ederim hocam. Hic bilmiyorum boyle birşey olduğunu.valla bizde her doktordan geldiğimizde antibiyotiğe gerek var mı diye düşünüp sonrada doktordan damı iyi bilicez diyip kullanıyorduk.sağolun aydınlattınız bizi.

Mesaj Tarihi: 23 May 2015 Saat 22:17
Hocam birde kızımın ayakları içe basıyor.sol ayak sağdan daha çok içe basıyor.ortopediye götürdük kalça filmi çekildi.doktor oturuşundan dolayı öyle bastığını söyledi.W oturuşu deniyormuş galiba ayaklarını iki yana açarak oturuyor bebekliğinden beri.birde biraz. Düz tabanlık varmış.doktor sadece bağdaş kurup oturmasını tavsiye etti.öyle düzelir dedi.tabanlık veya benzeri bisey vermedi.acaba bu durum geçer mi hocam?

Mesaj Tarihi: 24 May 2015 Saat 00:26
ugrasmayin, bunlarin hicbirinin , tedavisi filan gerekmez, bosuna para telef etmeyin. Gecmez..

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat