o bacak mı?
Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: ARŞİV
Forum Adı: Düşmeler & Çarpmalar & Yaralanmalar ve Ortopedi
Forum Tanımlaması: Arşiv
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=49120
Tarih: 05 Ağu 2025 Saat 17:25
Konu: o bacak mı?
Mesajı Yazan: de-met
Konu: o bacak mı?
Mesaj Tarihi: 13 May 2015 Saat 17:45
http://m.YollaYap.com/ba3c/1431528511111.jpg
Bir turlu fotoğraf ekleyemiyorum. Oysaki devamlı yaptığım bir şey. Yardım lütfen.
http://m.YollaYap.com/ba3c/1431528511111.jpg
------------- Anne
|
Cevaplar:
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 13 May 2015 Saat 19:59
Kac defa anlattim! Ister; X-bacak, ister-O bacak olsun, bebeklerde OLMAZ... Olabilmesi icin, bacaklara YUK BINMESI, yani cocugun, 1-2 sene o bacaklar ustunde yurumesi gerekir. X- veya O-bacak, bacaklara yuk binmesi ile olusuyor.
Sizdeki gorunum; zaten "Diz-alti-Ayak bilekleri" arasinda olan bir egrilik. Bu egrilikler, bebeklerin anne karnindaki oturus sekillerine baglidir. Kendiliginden duzelirler.
X-Bacak veya O-Bacak; Kalca- Ayak bilegi arasinda olur. Diz-Ayak bilegi arasinda degil...
|
Mesaj Tarihi: 13 May 2015 Saat 20:18
Hocam çok ozur dilerim. Ben yenı bir baslık açtım resimleri gönderdim. Fakat baslığı bulamıyorum. Siz resimleri gördünüz mu bilemedim. Önceki annelerin sorduğu soruları da okudum. Onların da bebekleri benimki gibi 13 aylık. Bazılarına o bacak demişsiniz ve d vit vermişsiniz. Çabam şundandı. Eğer erken tedavi edilirse kolay düzelir düşüncesi idi.
Yok diyorsunuz değil mi hocam. Çakallara yem olmak istemiyoruz.
------------- Anne
|
Mesaj Tarihi: 14 May 2015 Saat 07:27
Yatarken degil, ayakta bakilmasi gerekir... Ayricada, altinda; oyle "okkali" bir bez varken de bakilmaz.
Ayakta ve sadece kulotlu olacak.
Eger hic vermedi iseniz, 1 ampul Dvit3 icirin.
|
Mesaj Tarihi: 14 May 2015 Saat 08:33
Hocam resimleri kilotlu cektim bez yok. Ayakta durarak cektigim resim de sadece kilotlu. Birinci dogum gununde bir ampul icirdim. Ilaveten bir ampul daha vermem gerekir mi? Yani o bacak mi?
13 aylik erkek bebek. Yas kontrolunde 75 cm boy 11 kilo. Bas cevresi 48 cm. Bingildagi 10 aylikken kapandi. Bir yasina kadar multitabs verdim. Yasinda da ampul.
Minnettarim...
------------- Anne
|
Mesaj Tarihi: 14 May 2015 Saat 18:44
Baska Dvit3 vermeyin, bu yazi bol Gunesli gecirsin, Ekim aynida tekrar bakariz.
1cm boy, 1.2kg agirlik fazlasi var.... "O-Bacak" olmaya musait!!
Gunes gorene kadar; MultiTabs'a devam edin.
|
Mesaj Tarihi: 26 May 2015 Saat 14:18
Hocam oglumu bugun dr a goturdum. Yuruyusunu izlemesini istedim. Corapla yuruttu. Sizin soylediklerinizi soyledi ve maalesef ustune birazda sacmaladi. D vitamini yazacagim gunde 5 damla ver dedi. Hem bol gunes gorsun hem de bu damlayi ver dedi. Ben de dogum gununde zaten bir ampul verdim dedim. Onlardan vermen hata dedi. O sekilde alinan d vitamininin yarisi vucuttan atilir yarisi beyini olumsuz etkiler dedi. Damlayi kullan dedi. Birde hem kas guclendiriyormus hem disi kolay cikarttiriyormus Tetagil verdi. Almadim hocam. Bol bol yogurt yedir dedi. En kisa zamanda bebegimin yuruyus videosunu gonderecegim size. Doktora goturmemin sebebi Kerem'i muayene etmesi birebir izlemesi idi. Yatirip bacaklarina bakmadi bile gerci sadece sirtini dinledi dislerine bakti.
------------- Anne
|
Mesaj Tarihi: 26 May 2015 Saat 19:10
Olacak o kadar!! Dikkat ederseniz, Turk doktorlari; aileler icin UCUZ ve KOLAY olan tedavilerden hoslanmazlar..
Goruyorsunuz; "Sut dusmanligi" hala gizlide olsa devam ediyor... Bol sut icirin diyemiyor, bol yogurt yedirin diyor!! Gunluk ortalama; 600ml sut/sutlu gida almasini saglayin.
Siz benim dediklerimi uygulayin. Dvit3 ampul, beyne zarar veriyormus ha!!! Acaba, hangi kitapta okumus?? D vitamini zehirlenmesinde bile beyinde bir hadise olmaz.
|
Mesaj Tarihi: 27 May 2015 Saat 18:11
Hocam rica etsem bu adresteki yuruyus1 ve yuruyus2 videolarını izler misiniz? 11 aylıkken ilk adımlarını attı. 1,5 haftadır aktif yuruyor. Su anda 13 aylik. Çevremdeki bebeklerden daha değişik yuruyor.
http://www.dailymotion.com/video/x2rp0o2_yuruyus1_lifestyle - http://www.dailymotion.com/video/x2rp0o2_yuruyus1_lifestyle
------------- Anne
|
Mesaj Tarihi: 27 May 2015 Saat 20:19
Normal. Bu yas cocuklarinda, "Denge merkezi' henuz tam gelismemis oldugundan cocuklar bu sekilde, "ordek-vari" genis kaideli yururlar. Zamanla duzelecek.
|
Mesaj Tarihi: 27 May 2015 Saat 20:32
Hocammmm Allah sizi sevdiklerinizden hiic ayirmasin. Icime su serptiniz. Cok tesekkur ederim
------------- Anne
|
Mesaj Tarihi: 11 Haz 2015 Saat 17:31
Sevgili Kadir hocam,
Konuyu hatırlamanız için kısaca yazacağım;
Oğlum Kerem, Nisan 2014 doğumlu. Şu anda 14 aylık. Sizi sürekli takip ettiğim için oğluma bilinçli yaklaşıyorum ve en ufak bir tuhaflık gördüğümde size danışıyorum. Bacaklarını yan yana getirdiğimde ayak bilekleri birbirine değiyor fakat dizleri değmiyor. Siz o bacak değil fakat o bacak olmaya müsait dediniz. Boyu kısa kilosu fazla ( süt miktarına dikkat ettiğim halde böyle maalesef ). Öneriniz üzerine bol bol güneşe çıkarıyorum, çıkaramadığım günlerde de Multitabs veriyorum. Ekim ayında tekrar fotoğraf göndereceğim.
Fakat hocam, geçen gün kan tahlili yaptırdım. D vitamini değeri fazla çıktı.
Normal değer aralığı 4.9 - 43.0 ng/ml
Oğlumun değeri 70 ng/ml
Ne tavsiye edersiniz hocam böyle devam mı edeyim. Fazla D vitamini zarar verir mi?
------------- Anne
|
Mesaj Tarihi: 11 Haz 2015 Saat 22:02
Zehirlenme dozu; 150ng/mL uzeridir.
Sizde, bir parca Dvit3 fazlasi var (Tabii, dogru olculdu ise)..
Sizin Dvit3 Ampul almaniz gerekmiyor. Zaten basindan beri diyorum, sizdeki bacak sekli; Rasitizm'e uymuyor!!!
Simdilik, Dvitamini kullanmayin. Kisa; Allah kerim!!
|
Mesaj Tarihi: 05 Eki 2015 Saat 15:46
Merhaba hocam,
Yukarıdaki maillerimizi gözden geçirmenizi rica ediyorum. Kısaca da yazayım. Oğlum Kerem yaklaşık 18 aylık. Yurumeye başlayınca bacaklarında açıklık farkettim. Sırtustu yatırıp bileklerini birleştirince dizleri birleşmiyor. Size resim gönderdim. Anne karnındaki duruşu ile alakalı, raşitizm yok dediniz. Referans Klinik Laboratuar Re-Lab ( Merkez: Kızıltoprak Şube: Kadıköy )' a gönderilen kandaki Vitamin D3 70 ng/ml çıktı. Olması gerekenden de fazla.
Allah Kerim diyoruz ve düzelmesini bekliyoruz. Bu yaz bol da güneşe çıkardım. Tedbiri elden bırakmamak adına birkaç resim göndereceğim.
Bakarsanız çok sevinirim.
Sevgiler...
------------- Anne
|
Mesaj Tarihi: 05 Eki 2015 Saat 15:51
Mesaj Tarihi: 05 Eki 2015 Saat 20:11
Sizdeki esas egrilik, Diz-Ayak bilegi arasinda... Bu egrilikler, bebegin; anne karnindaki oturus sekline baglidir, zamanla duzelecek. 1 sene Dvit3 Ampul vermeyin. Firsat oldukca, gunese cikarin.
|
Mesaj Tarihi: 05 Eki 2015 Saat 20:31
Yilin son gunesleri hocam artik havalar da sogudu. Yinede her firsatta bacaklarini guneslendirecegim. D vit ampulu 17 Nisan 2015 de vermistim. Yani yeni yasina girerken. Birdahaki ampulu 17 Nisan 2016 da verecektim. Anladigim kadari ile vermemeliyim. 2017 de mi vermeliyim hocam. Sizi o zaman birdaha rahatsiz etmemek icin soruyorum. Sabriniz icin cok tesekkur ederim.
------------- Anne
|
Mesaj Tarihi: 05 Eki 2015 Saat 22:35
|