Beşinci Hastalık - Kızıl Hocam Lütfen Yardım
Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: ARŞİV
Forum Adı: Çocuk Hastalıkları
Forum Tanımlaması: Arşiv
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=49096
Tarih: 27 Ağu 2025 Saat 23:07
Konu: Beşinci Hastalık - Kızıl Hocam Lütfen Yardım
Mesajı Yazan: EKA
Konu: Beşinci Hastalık - Kızıl Hocam Lütfen Yardım
Mesaj Tarihi: 12 May 2015 Saat 17:01
Merhaba Hocam,
2007 Haziran doğumlu 8 yaşındaki oğlumuzun yaklaşık 2 hafta önce bademcikleri kızardı ve şişti.Sadece yarım gün kadar 37,5 - 38 derece ateşi oldu.Grip olduğunu düşünerek sadece bal - limon verdik.Yaklaşık 1 hafta kadar iştahı kesilmesi haricinde başka hiçbir sıkıntımız olmadı.Sonra sırayla göğsünde,karnında,kollarında ve bacaklarında isilik benzeri yaygın döküntüler oldu.Bu kadar fazla döküntüyü görünce endişelendik ve doktora gittik.Muayene sonucu bize beşinci hastalık olduğu söylendi.Viral bir hastalık olduğu için ilaç tedavisine gerek olmadığı ve zamanla kendiliğinden geçeceği söylendi.Ancak 3 gün sonra döküntüler azalmasına rağmen bu sefer el ve ayak parmaklarında yoğun bir soyulma ve yer yer yarılmalar meydana geldi.
Bu sefer başka bir doktora gitmeye karar verdik.Bize dil üzerindeki kabarcıkları göstererek,buna çilek dil diyoruz ve hastalığın ismi Kızıl,durumun beşinci hastalık ile alakası yok onu söyleyen uydurmuş dedi.Ve ilaç olarak Zitromax verildi.İlk 2 gün 1,5 ölçek sonraki 3 gün 1 ölçek olmak üzere toplamda 5 gün kullanmamız söylendi.Bu tedavi sonrasında el ve ayaklardaki soyulmalar kendiliğinden geçecekmiş.
Doktor teste gerek olmadığını söyledi ancak streptokok ve Kızıl üzerine sizin yazdıklarınızı okuduktan sonra Strep A ve kan testlerinde ısrarcı olduk.Sonuçlar şöyle;
Strep A - Negatif
Sedim -- 24 mm/h
WBC - 7,22
ASO - 260
CRP - 0,11
|
Cevaplar:
Mesaj Tarihi: 12 May 2015 Saat 17:10
Hemogramdaki diğer bazı değerler ( LY,MO,HCT,MCV,PLT,MCH,MPV gibi ) limitlerin ya çok az üzerinde ya da çok az altında.
Bizim çok kafamız karıştı hocam.Strep A negatif çıktığına göre endişe etmelimiyiz bilemiyorum.Test sonucu negatif çıktığı ve WBC düşük olduğu için Zitromax gereklimi bilmiyorum ancak biz riske atmamak adına ilacı kullandık.Ancak eğer bu bir Streptokok enfeksiyonu ise 5 gün tedavi az değilmi?Bu gerçekten Kızılmı yoksa değilmi onu bile bilmiyoruz.
Önce Beşinci hastalık dendi sonra Kızıl,ve biz yine yine oradan oraya savrulmaya başladık.Ne yapmamız gerekiyor hocam?
|
Mesaj Tarihi: 12 May 2015 Saat 17:13
Mesaj Tarihi: 12 May 2015 Saat 17:14
Mesaj Tarihi: 12 May 2015 Saat 17:15
http://i.hizliresim.com/La3ODZ.jpg
|
Mesaj Tarihi: 12 May 2015 Saat 17:40
Yazmayı unuttum hocam.Strep A ve Kan Testi antibiyotik kullanmaya başlamadan önce yaptırdık.
Birde bu el ve ayak derilerindeki problem için yapmamız gereken bir şey varmı?Resmen yılan derisi gibi soyuluyor oğlumuzun derisi.Parmak kısmı hariç 2 gün önce ayak tabanının topuğa yakın kısmından 5 cm koca bir deri parçası soyuldu.
|
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 12 May 2015 Saat 20:55
Yuh yani....
COK TIPIK: KAWASAKI HASTALIGI....
O iki keriz'e de soyleyin, Kawasaki hastaligi diye bir hastalik vardir, aynen boyle, dilde ve ellerde, ayaklarda bu sekilde dokuntuler olur.
Yuh diyorum, baskada bir sey demiyorum...
Bir Universite Hastanesine gitmeniz daha dogru olur.
Mutlaka gidin ve MUTLAKA; EKG cekilmesini saglayin.
|
Mesaj Tarihi: 13 May 2015 Saat 17:16
Öncelikle cevabınız için çok teşekkür ederim.Üniversite hastanesinden randevu aldım.Ancak senelerdir yaşadıklarımızdan sonra Türkiye'deki sağlık sistemine neredeyse hiç güvenim kalmadı.Üniversite hastaneleri ne yazık ki insana denek muamelesi yapıyorlar ve buna rağmen bazen sonuç bile alamıyorsunuz ki bunu bizzat kendim yaşadım.O yüzden sizden ricam dikkat etmemiz hususlar konusunda yardımınız.EKG haricinde başka ne yaptırmalıyız ve nasıl bir tedavi yöntemi uygulanması doğru olur?
Kawasaki hastalığı konusunda internette yazılanları okuduktan sonra şimdi elim ayağıma dolaştı.Panik halindeyim ve yanlış bir şey yapmaktan veya yapılmasından çok korkuyorum.Bizde ateş sadece bir gün oda 38,5 derecenin altında olmuştu.Bu iyiye işaret olabilirmi,ne olur içimi rahatlatacak birşeyler söyleyin...
Denizlide yaşıyoruz ama randevuyu İzmir'den aldım.Çünkü burada iyi bir hastane bulmak mümkün değil.Eşim gelir gelmez yola çıkacağız.Cevabınız dört gözle bekliyorum hocam
|
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 13 May 2015 Saat 19:49
Benim; Hacettep'den bir asistanim olacak; DR.Ibrahim Topal diye.. Eger hala oralarda calisiyorsa, ona bir gidin, benim adimi verin ve maceralarinizi bir anlatin. Belki islemleri hizlandirabilir.
Kawasaki hastaligi onemli bir hastaliktir, merak etmeyin size Universite hastanesinde, 1.Sinif islem yaparlar.
|
|