4 Yaşında Topallama
Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: ARŞİV
Forum Adı: Düşmeler & Çarpmalar & Yaralanmalar ve Ortopedi
Forum Tanımlaması: Arşiv
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=48995
Tarih: 15 Ağu 2025 Saat 02:04
Konu: 4 Yaşında Topallama
Mesajı Yazan: spala
Konu: 4 Yaşında Topallama
Mesaj Tarihi: 05 May 2015 Saat 18:15
Hocam merhaba,
4 yaşındaki kızım bu sabah bacağının ağrıdığını söyledi ve üstüne basamadı. Önden kalça bacak birleşiminin olduğu yerin ağrıdığını söylüyor. Şu an topallayarak yürüyor. Daha önce böyle bir sorun yaşamadık. Hafif bir burun akıntısı var. Ateşi çıkmadı yakın zamanda. 1 hafta kadar önce öksürüğü vardı geceleri artan ve hafif bütün akıntısı 3 gece devam etti. Bu süreçte bal zencefil zerdeçal kullandık. Bir de illiadin kullandık.
Bacağı neden aksıyor acaba? Önce size danışmak istedim.
Cevabınız için teşekkürler.
|
Cevaplar:
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 05 May 2015 Saat 20:07
Bazi "virutik" hastaliklardan sonra, bazi sinir uclarinin tutulmasi ile bir sure; boyle rahatsizliklar olur...
Bir de; bazi "Gida zehirlenmelerinden" ( Bilhassa Salmonelle tiplerinden)sonra, ara ara uzun sureli diz (ve diger eklem) agrilarinin olmasi; "Reaktif Artrit" denilen bir durumdur, bir tedavisi henuz yoktur.
|
Mesajı Yazan: spala
Mesaj Tarihi: 05 May 2015 Saat 22:08
Kendiliğinden düzelecek o zaman değil mi
|
Mesajı Yazan: spala
Mesaj Tarihi: 05 May 2015 Saat 22:13
hocam bir de 'salmonella' ile ilgili araştırdığımda özellikle çiğ yumurtadan kaynaklanabileceği ile ilgili bir bilgi okudum. son zamanlarda az pişmiş yumurtayı kaşıkla yemeyi seviyordu. Acaba ordan mı birşeyler aldı. Kendiliğinden geçer galiba değil mi
|
Mesajı Yazan: spala
Mesaj Tarihi: 05 May 2015 Saat 22:28
Yani hangisi olduğunu biz nasıl anlayacağız
|
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 06 May 2015 Saat 01:07
Bekleyeceksiniz, viruslerle olan bir sure olur ve gecer, bir daha olmaz... Salmonella veya bazi ishal bakterileri ile olanlarda, (mesela) her aksam olur, sabah duzelir.
Yumurtalari, buyuk marka ciftliklerin ambalajlarinda aliyorsaniz, Salmonella olma olasiligi son derecede dusuktur.. Koy yumurtasi diye aldiginiz yumurtalarda olabilir.
Rafadan pisirmeniz dahi, onler, muhim olan CIG VERMEYIN.
|
|