Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Bebeğimde amipli dizanteri

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: ARŞİV
Forum Adı: İdrar & Kaka Sorunları ve Tuvalet Eğitimi
Forum Tanımlaması: Arşiv
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=48932
Tarih: 19 Kas 2025 Saat 20:06

Konu: Bebeğimde amipli dizanteri
Mesajı Yazan: Nrygkn
Konu: Bebeğimde amipli dizanteri
Mesaj Tarihi: 29 Nis 2015 Saat 17:52
Merhaba Kadir bey bebeğim 3 ay 22 günlük bir kız.yaklaşık 3 haftadır emmede isteksizlik yaşıyoruz memeyi görünce başını geri atıp kendini yay gibi geriyor ve ağlıyor sadece geceleri uykuda rahat emiyor şu son haftada bu hal kriz âlini Alınca doktora gittik doktor bunun bir emme grevi olabileceğini bazılarının bu şekilde memeyi bıraktığını benim geceleri emzirmeye devam edebileceğimi söyledi bu arada bebeğim 7 Nisan'dan 24 Nisan'a kadar olan sürede hiç kilo almamış 6150 gramdı. Bizden kaka tahlili istedi sonuç şu şekilde : rengi sarı kıvamı hafif sulu mukus pozitif ve 4-5 lökosit eh kisti bu sonuç üzerine amipli dizanteri OLDUĞUNU emme sorununun bundan olabileceğini söyledi ve flagyl şurup verdi 10 gün kullanmak için. sOrum şu : bebeğimin hiç kilo almamamış olması normal mi emme sorunu enfeksiyondan Kaynaklı olabilir mi ve de bebeğim sadece anne sütü alıyor enfeksiyonu nasıl kapmış olabilir

Cevaplar:
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 29 Nis 2015 Saat 19:06
" emme grevi "... Hadi bakalim, daha neler duyacagiz... Bebeginiz acaba, hangi 'Sendika'ya' uye!!!
6150gram; 3.5 aylik bebek kilosudur. O da; 3.5kg dogmuslar icindir. Muhtemelen, onceleri asiri kilo aldigi icin, gecici bir istahsizlik donemi yasadiniz.. Bunun arkasindan, normal emmeye baslayacak. Ortada bir problem yok, sakin caninizi sikmayin. Bir problem olsa idi, mumkun degil, bu kiloyu tutturamazdi.
Cocugunuzda; "Dizanteri" filan yok!!!
Zaten; sizinde dediginiz gibi, sadece meme emen bir bebekte, Dizanteri OLMAZ..
SAKIN ILAC FILAN VERMEYIN, BEKLEYIN ACIKSIN, KENDISI MEME ISTEDIGINDE, VERIN, HER SEY YOLUNA GIRECEK...
Dizanteri ile yakindan-uzaktan, hicbir alakasi yok..Tahlile kafanizi takmayin; O laboratuvara, (bebek kakasi diye)kendi kakanizi gonderin, onda bile amip gorurler.

Mesajı Yazan: FRK
Mesaj Tarihi: 29 Nis 2015 Saat 21:51
Hocam bu durum benimde basima gelmisti. Kizim tam3,5 aylikken emmeyi birakmisti. Sadece anne sutu aldigi bir donemdi. Ne yapacigimi sasirmistim. cok uzgun ve stresliydim. Bana da ayni seyi soylemistiniz ve dediginiz gibi oldu. Simdi 2 yasinda bu seferde acaba emmeyi ne zaman birakir diye dusunuyorum:) bu soru vesilesiyle de size tekrar tesekkur etmek istedim. Siz olmasaydiniz bende doktor doktor gezicektim. Beni cok cok buyuk bir izdiraptan kurtariniz. Hakkinizi odeyemem.

Mesaj Tarihi: 29 Nis 2015 Saat 23:01
Keyfi bilir.. O istedigi zaman biraksin. Sakin yaslilarin gazina gelmeyin.

Mesajı Yazan: Nrygkn
Mesaj Tarihi: 30 Nis 2015 Saat 12:07
Doktor bey ben de sizin gibi geçici olacağına inanarak ayakta vs her şekilde emziriyorum ağlasa da henüz mama fln vermedik yalnız şunu merak ediyorum Kakada mukus ve kakayla beraber açık yeşil bir sıvı normal mi bazen de beyaz parçacıklar oluyor şurubu iki kez verdim

Mesaj Tarihi: 30 Nis 2015 Saat 19:13
Tarif ettiginiz kaka; "Cok yediginde" olan kakadir. SAKIN ilac vermeyin. Beslenme aralarini acin, kaka hemen duzelir.

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat