Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Boyun Ağrısı_

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: ARŞİV
Forum Adı: Kulak & Burun & Boğaz & Göz
Forum Tanımlaması: Arşiv
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=48859
Tarih: 04 Ağu 2025 Saat 19:35

Konu: Boyun Ağrısı_
Mesajı Yazan: fatmazehrabetul
Konu: Boyun Ağrısı_
Mesaj Tarihi: 23 Nis 2015 Saat 16:39
Merhabalar Kadir bey,
33 aylık bir kızım var. Bugün sabah kulağının arkasını göstererk ağrıdığını söyledi, bikaç saat ağrıyor diye söylendi. Bikaç saat sonra da boynunu tutmaya başladı burası ağrıyor diye, Hala boynum ağrıyor diyor. Sağa sola dönerken de sanki acıyor gibi ekşiyor yüzü. Menenjitten korktum, başını önüne eğmesini istedim eğebiliyor. Endişe etmeli miyim, yoksa basit bir kas tutulması olabilir mi?

Cevaplar:
Mesaj Tarihi: 23 Nis 2015 Saat 16:43
Ateşi yok, boynunda beze filan da gelmiyor elime. 

Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 23 Nis 2015 Saat 19:24
Menenjit ile yakindan-uzaktan, hicbir alaksi yok..
Menenjit'in ilk ve en belirgin arazi: Hicbir sekilde dusurulemeyen, ATES, ve suur bulanikligidir. Menenjitli hasta, "boynum agriyor: diye, ortalikta dolasamaz... Ayaga bile kalkamaz... Dizlerini karnina cekip yan yatar..
Muhtemelen,
1- Terli iken soguga cikti. Utu ile isitilmis havlu koyun.
2- H3N2 Gribi basliyordur.
3- Kabakulak olacaktir. Takip edin.

Mesaj Tarihi: 23 Nis 2015 Saat 21:36
Çok teşekkürler hocam, hızınza hayranım. Uzun ömürler sizin olsun... İnanırmısınız, çocuğu muayenehanesinde muayene eden doktorlardan onbinlerce kat fazla size güvenim. Şu saatlerde kulağını tutmaya başladı, çılgın gibi kulağını çekiyor ağrıyor diye, galiba kulağıymış ağrıyan yeri, boynu zannetmiş hocam. Dediğiniz ihtimallerle birlikte bir de orta kulak iltihabı ihtimali mi oluşabilir? Ortakulak iltihabı olsa ateş olmaz mı?

Mesaj Tarihi: 23 Nis 2015 Saat 21:37
Son on gün içerisinde yurtdışına çıktık kongre için ve 8 defa uçağa bindi. Acaba uçağa inip binmeden kaynaklı bişeyler olabilir mi?

Mesaj Tarihi: 23 Nis 2015 Saat 23:02
Muhtemelen; kulak agrisi, hemen Iliadin damla baslayin.. Gunde:2x2'ser damla, (3gun)yatar vaziyette damlatilacak. Oksuruk olursa, Limonlu bal, rahat nefes alamazsa, basucuna; 2 damla Coldmix damlatin.

Mesaj Tarihi: 24 Nis 2015 Saat 20:52
Hocam bu iliadin burna damlatılacak değil mi? Bugün doktora götürdüm kızımı, gribe döndü dediğiniz gibi ama yine de ihmal etmemiş olmak için götürdüm,  kulağının her ikisinde de kızarıklık var, tedbiren antibiyotiğe başlayalım dedi. Ben en son antibiyotik kullanımı üzerinden 25 gün geçti dedim, ateşi de yok vermesem olmaz mı dedim, şimdi bunu vermezsek sonrasında daha ağır antibiyotik vermemiz gerekir, banyo yaptırırken kulağına su kaçırsanız ilerler bu dedi doktor.  Damlayı yazıdırmak istedim yazdıramadım. Ben de çıkıp geldim.  Tanıdık bir eczaneden almaya çalışacağım artık iliadini.

Mesaj Tarihi: 24 Nis 2015 Saat 20:55
Yani iliadin pediatrik damla ile sprey aynı şey mi, bunun yerine rheinfant da kullansam aynı olur mu?

Mesaj Tarihi: 24 Nis 2015 Saat 23:59
Damla ile sprey AYNI DEGILDIR... Kulak agrisi veya Sinuzit oldugunda; Iliadin mutlaka; yatar vaziyette, damlatilmasi gerekir, Sprey ise, yatar vaziyette kullanilamaz. Rheinfant ile alakasi yok..
Illede; Iliadin damla olacak. 3 kurusluk ilac oldugundan, Eczacilar pek sevmezler.

Mesajı Yazan: Semi
Mesaj Tarihi: 28 Nis 2015 Saat 01:04
Merhaba Dr bey,
Araya giriyorum,lüften kusura bakmayin.
Kizim 12/2009 dogumlu (113cm. 16,4kg)
Cuma aksam atesi basladi 39,4-40.4 , keyfi yerinde, düsürmedim.
Cumartesi Ates ates bu sekil devam ediyor. Düsürmedim.
Pazargünü cocuk Ates devam ediyor, cocuk uykulu, mizmiz
Nöbetci Dr gittik. Ates var, baska birsey bulamiyorum dedi ..eve geldik.
Pazartesi Ates devam 40,3 düsürmek zorunda kaldik, cocuk cok halsiz kalmisti.
Dr gittik. Bademcikleri beyaz dedi .cefaclor 250 verdi. Cocuk 2 saatir, boynum agriyor diye mizlaniyor. Ates devam ediyor.dizi ile burnunu buluyor( yatar sekilde). Biraz aciyor diyor..cocuk uykum var diye yatti.
Biraz korkmaya basladim.hastaneye gitmelimiyim?
Ates 4 gündür 40larda.. Simdi boynum agriyor diye agliyor, uykulu bir hali var..

Mesaj Tarihi: 28 Nis 2015 Saat 03:31
Bu devirde; Bakteriel Menenjit!!! Mumkun degil...Unutun.Ancak, hic asilari yapilmamis filan bir cocuk olmasi gerekir. Hele 5 yasindan buyukte!! Ancak, Travma ile "basis krani kirigi" veya otojen beyin absesi filan olacak, oda cok BARIZ ve eski hikayesi olmasi gerekir.
ilk sayfada, en uste yeni bir sema koydum: Atesli Hastaliklarin Degerlendirilmesi diye. Onu bir inceleyin. Muhtemelen, "Enfeksiyoz Mononukleoz.. Bir kan sayimi yaptirip, bana yazabilirmisiniz??

Mesaj Tarihi: 28 Nis 2015 Saat 16:02
Dr Bey cevabiniz icin cok tsk ederim.
Kizimin atesi bugun ögle vakti düsdü.(38,4)
Solgun, halsiz, boyun agrisi sikayetleri ara ara devam ediyor .
Cocukdr gittim.kan sayimi istedim, gerek yok dedi. Boyun agrisi Bademciklerinden geliyor dedi( lenfbezleri cok büyümüs
Atesi AB verdikten 24 saat düstü, buda bakteriel bir hastaligi gösterir dedi.
Bademcikleri beyaz. Agzinda irgenc bi koku var.dili pasli gibi görülmüyor ?
Biz bu aksam Antalya ucuyoruz.
Sizin önerdiginiz kan sayimmini orda yaptirsam?
Gerek varmi?
Cefachlor 250 7 gün vermemi söyledi.
Kizim ilaci aldiktan 30dak sonra karnim agriyor diyor..
Cocukdr bu durum normal dedi? Devam verin söylendi .
Dr Bey sizin süphelendiginiz enf. Mono. Hastaligi geciriyorsa, suanki tedavi dogrumu?
Ne önerirsiniz?
Saygilarimla

Mesaj Tarihi: 28 Nis 2015 Saat 19:39
Eger; atesi Antibiyotik etkisi ile gecmis olsa idi; diger butun sikayetlerin de gecmesi gerekirdi...
agizda koku varsa, antibiyotige devam edin.
Bu saatten sonra, cocugun canini yakip, Test yaptirmanin bir geregi yok.
Ilaci kullanin, ama arkadan ishal baslarsa, ilaci kesin.
Enfeksiyoz Mononukleoz, Viral bir hastalik olup, tedavisi yoktur. Kendiliginden iyilesir.

Mesaj Tarihi: 04 May 2015 Saat 00:05
Dr Bey kusura bakmayin, baslik altinda devam soruyorum.
Daha önce yazdigim gibi, kizim 4 gün 40-40,6 inatci ates, Bademcikleri beyaz, dili temiz fakat agzinda igrenc bir koku vardi. Cocukdr. Cefachlor Verdi. Ertesi gün atesi düstü.
Ilaci 4 gün verdim, ishal basladi- vermedim. Bugün Karin bölgesinde isilik gibi döküntüler basladi?
Suan antalyadayiz, denize giriyor. Bu döküntüler gecirdigi hastaligami bagli?
Aldigi antibiotekdenmi geliyor ?
Birsey yapmam gerekiyormu?
saygilarimla

Mesaj Tarihi: 04 May 2015 Saat 09:16
Antibiyotik den olanlar, Pjama alti tarzinda; sadece bacaklarda olur. Nadiren de az miktarda kollarda gorulebilir. Govdede ve yuzde olmaz.
Eger, dokuntuler karida da varsa, gecirdigi hastalik Enfeksiyoz Mononukleoz imis ve Antibiyotik gereksiz yere verildi demektir. Eski mailleri okuyun.

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat