krup ve dondurma
Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: ARŞİV
Forum Adı: Çocuk Hastalıkları
Forum Tanımlaması: Arşiv
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=48782
Tarih: 28 Kas 2025 Saat 08:01
Konu: krup ve dondurma
Mesajı Yazan: seymaa
Konu: krup ve dondurma
Mesaj Tarihi: 17 Nis 2015 Saat 21:35
|
hocam merhabalar.6 yaşında oğlum var daha önce size bahsetmiştim.çok sık krup oluyor.grip oldugunda hep krup olarak geçiriyor.sizinde önerdiğiniz gbi dekort iğne vuruduruyoruz.yapısaldır yapacak bişey yok demiştiniz.hocam sorum şu,bir doktor bu çocuk asla soğuk bişey yiyip içmemeli dedi.malum çocuk zaman zaman dondurma istiyor.gerçekten bu rahasızlığın soğuk yiyecek tüketmekle ilgisi varmıdır.dondurma vs gibi soğuk şeyler krup olmasını kolaylaştırırmı yada etkilermi..cevabınız için şimdiden teşekkürler...
|
Cevaplar:
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 17 Nis 2015 Saat 22:54
O doktor; Allahin, geri zekalisi!!!
Sogukla, usutmekle hastalik olmuyor... Mikroplarla oluyor..
Dondurmaya gelince; Ates+Bogaz agrisi yapan, BUTUN MIKROPLAR, soguga karsi son derecede dayaniksizdirlar. Bu aptal, hicmi Mikrobiyoloji dersi gormemis?? Insanlarda hastalik yapan mikroplardan, sadece; GRAM(-) grubu bakteriler soguga dayaniklidirlar ve onlarda genellikle, Ishal yapici bakterilerdir. Eger, bir dondurmada mikrop varsa, "kusma ve ishal" yapacaktir.
Dondurma hakkindaki YALANLARI, Turk buyukleri, cocuklara dondurma almamak icin ve masrafa girmemek icin uydurmuslardir. Zaten, nedense de hep "pahali" gidalar cocuklara dokunur!! Dikkat edin, buyuklerinizin cocuklara yasakladigi-korkuttugu butun gidalar; PAHALADIR...
|
|