kan şekeri yüksek
Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: ARŞİV
Forum Adı: Testler & Tahliller & Teşhisler
Forum Tanımlaması: Arşiv
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=48769
Tarih: 15 Kas 2025 Saat 21:08
Konu: kan şekeri yüksek
Mesajı Yazan: nilang76
Konu: kan şekeri yüksek
Mesaj Tarihi: 16 Nis 2015 Saat 18:21
|
Hocam 8 yaşındaki kızımın açlık kan şekeri (saat sabah 11de) 132 çıktı diğer kan idrar tahlilleri normal. Bugün okuldan geldiğinde babasının cihazıyla şekerini ölçtüm tahminen 5-6 saattir açmış 127 çıktı. Yarın sabah tekrar ölçeceğim ama şu an çok korkmuş durumdayım. En doğru bilgiyi sizden alabilirim sanırım.
|
Cevaplar:
Mesaj Tarihi: 16 Nis 2015 Saat 19:12
|
Hocam ilk tahlil 132 çıkan hastanede yapılmıştı.
|
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 16 Nis 2015 Saat 19:47
EN AZ: 8 saat ac kalmasi gerekiyor...
Cocuklarin Seker hastaligi; Tip:1 dir.. Eriskinlerdeki( Tip:2) gibi, boyle tedrici yukselmeler OLMAZ...
Tip:1 seker hastasi, aksam saglam yatar, sabah, seker komasinda uyanir..
Evdeki "seker olcum cihazlari" ni kullaniyorsaniz, olcmeden evvel mutlaka cocugun ellerini yikayin. Seker kalintisi olmasin.
Sonucu bana yazin.
|
Mesaj Tarihi: 17 Nis 2015 Saat 08:24
|
Hocam evde ölçtük 135 çıktı. Şu an grip yakın zamanda su çiçeği geçirdik bunlar yükseltirmi acaba.
|
Mesaj Tarihi: 17 Nis 2015 Saat 08:59
Enfeksiyonlarda yukselir.
Evdeki aletlere guvenmeyin. Denemek icin birde, kendinizde bakin. Tabii; en az 8 saat ac kaldiktan sonra.
|
Mesaj Tarihi: 12 May 2015 Saat 11:59
|
Hocam 7.5 yaş 22 kg 118 cm kızımın 8 saatlik açlık şekeri hala 130-150 arasında. Yarın çocuk endokrine gideceğiz. Geçen ay yaptığımız check up ta bir de usg vardı yumırtalıklarına en büyüğü 10 mm olan 3-4 kist var. 3 yaşındaki küçük kızımdada bir tane kist var. Bu kistler ve hiperglisemiyle bağlantılı arazlar olabilir mi? Bu yaşta polikistik over olur mu? Erken ergenlikle ilgisi var mı? Tip 1 diyabet birden ortaya çıkıyor tip 2 erişkin yaşlarda gelişiyorsa bu bizdeki ne olabilir Kadir hocam. İnternette yazan belirtiler de yok suyu ben teklif ederim 10 saat tuvalete gitmeden uyur.
|
Mesaj Tarihi: 12 May 2015 Saat 20:29
|
Birde Endokrin'de bakilsin bakalim, ne diyecekler.
|
|