Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

ates ve ishal

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: ARŞİV
Forum Adı: Ateş
Forum Tanımlaması: Arşiv
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=48669
Tarih: 27 Ağu 2025 Saat 16:16

Konu: ates ve ishal
Mesajı Yazan: DEFNEIRMAK
Konu: ates ve ishal
Mesaj Tarihi: 09 Nis 2015 Saat 05:06
Hocam 3.5 yaşındaki kızım dun gece ateslenice kan tahlili yaptırdım.wbc.17.2 çıktı.agumentin başladık.antb sen 1 saat sonra ishal başladı.15 gün öncede boyle olmuştu.bactrm icmisti.acaba yine bactrmmi vermeliyim.hocam krese gidiyor.bu ara çok sık boyle oldu.diğer değerleri normal. Birde ateş cok yüksek ve inatçı.hep 39-40 .hocam ne yapmalıyım
Teşekkürler

Cevaplar:
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 09 Nis 2015 Saat 19:18
3.5 yas icin, WBC:17.2 Antibiyotik kullanmayi gerektirmez. Kullanirsaniz, ishal olur.
BUTUN ILACLARI KESIN, Kan sayimindaki MONO degerine bakin, yuksek ise, "Enfeksiyoz Mononukleoz" geciriyor demektir, 1 hafta ates yapar. Viral bir hastaliktir, tedavi gerektirmez, Antibiyotikler daha beter hastalik yapar.

Mesaj Tarihi: 11 Nis 2015 Saat 23:53
Hocam siz der demez antb.kestim.cuma günü ve bugün de ishal devam etti.2 gündür ateşi yoktu.fakat bu aksam yine başladı.hocam tahliller de wbc dışında herşey normaldi.bugün yine ateslenince ve ishalde hala gecmeyince korktum.herkes antb.kestim diye beni suçladı.hocam flagly yada başka bisry kullsnmaliyim çok endiseliyim ..tesekkurler

Mesaj Tarihi: 12 Nis 2015 Saat 09:10
SAKIN; hicbir ilaci vermeyin, sabirli olun.

Mesaj Tarihi: 13 Nis 2015 Saat 16:29
Hocam sayenizde ilaçsız yine atlattik. COk şükür. Bugün bir doktor arkadaş arka arkaya 2 haft.arayla ishal olunca gaita kültürü yaptirmadigim için bana kızdı.çünkü tedavi eedilmezse kroniklesirmis.boyle birşey olurmu ? Hocam çok teşekkürler.. İyiki varsiniz.

Mesaj Tarihi: 13 Nis 2015 Saat 19:25
Allahin aptali!!! Akli sira kendisine is cikaracak.. Bir kere, bagisiklik kazanildigi icin, ayni mikrop, tekrar ISHAL YAPAMAZ.... Her seferinde, farkli mikroplar ishal yapar.
Meslek hayatim boyunca; hicbir COCUK hastada; "Kronik,Mikrobik ishal " gormedim..
Kronik ishaller vardir ama onlarin sebepleri farklidir.
Kitapsiz, "muhtesem" Turk Tip egitimi iste boyle doktorumsu yaratiklar peydahliyor.

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat