Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

makatın önde olması

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: ARŞİV
Forum Adı: İdrar & Kaka Sorunları ve Tuvalet Eğitimi
Forum Tanımlaması: Arşiv
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=48655
Tarih: 21 Ağu 2025 Saat 07:24

Konu: makatın önde olması
Mesajı Yazan: bilgem
Konu: makatın önde olması
Mesaj Tarihi: 08 Nis 2015 Saat 16:13
Merhaba hocam. benim 13 haftalık bir kızım var. kızım doğduğundan beri kakasını 5 - 7 günde bir yapıyor. doktor anne sütü alan bebeklerde 10 güne kadar kaka yapmamanın normal olduğunu söylemişti. zaten kaka yapmadığı günlerde bir sıkıntısı da olmuyor bebeğimin. biz de o yüzden bu durumu sorun yapmadık. geçen hafta bebeğim bir hafta sonrasında kaka yaparken çok ağladı ve bağırdı. ancak kanama ya da başka bir durum olmadı. kakası da normale göre kıvamlıydı fakat kabız değildi. biz de bebeğimi doktora götürdük. doktor bebeğimin makatına baktı ve ufak bir çatlak oluşmuş dedi. fito ve anestol kremler verdi kullanmamız için. bir de bize bebeğimizin makatının olması gereken yerde değil daha önde olduğunu söyledi. bununla ilgili başka bir açıklama yapmadı. benim sorum şu ki bebeğimin seyrek kaka yapması ve çatlağının olması ile makatının önde olmasının alakası var mı. yapmam gereken nedir?
Size iyi çalışmalar hocam.

Cevaplar:
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 08 Nis 2015 Saat 19:59
Soylenen hicbir seye INANMAYIN... Ne catlak var, nede makati "onde".. Sizi isletmis.

Mesajı Yazan: bilgem
Mesaj Tarihi: 08 Nis 2015 Saat 21:12
teşekkürler hocam. çok rahatladım. o zaman kremleri kullanmama da gerek yok. hocam peki kızım neden kakasını yaparken çok ağladı ve bağırdı? sizin makalenizde bahsettiğiniz ıkınarak zor kaka yapma evresini de geçti. şimdi tekrar aynı durumu yaşarsam diye tedirginim biraz.

Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 09 Nis 2015 Saat 18:35
Bazen olur. Kendiliginden gecer.

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat