İYE
Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: ARŞİV
Forum Adı: İdrar & Kaka Sorunları ve Tuvalet Eğitimi
Forum Tanımlaması: Arşiv
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=48525
Tarih: 25 Tem 2025 Saat 05:22
Konu: İYE
Mesajı Yazan: goncagulk
Konu: İYE
Mesaj Tarihi: 30 Mar 2015 Saat 11:18
Hocam, Merhaba 20 aylık kızım 2 gündür çişini yapacağı sırada çığlığı basıyor. Sanırım yanma var. Bir enfeksiyon durumu var. bol bol su içiriyorum. Bir de siz bir meyveden bahsetmiştiniz. Günde 1 avuç yedirin diye yaban mersini miydir? neydi? bulamadım forumda. Başka neler yapabilirim. İdrar tahlili yaptırayım mı emin olmak için. yol gösterirseniz sevinirim.
------------- Goncagul
|
Cevaplar:
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 30 Mar 2015 Saat 18:57
Cranberry, yemisi, gunde 1 corba kasigi kadar yedirin. Sabunlu-sicak su icine oturtun.
|
Mesaj Tarihi: 30 Mar 2015 Saat 20:02
Hocam idrar testinde bulanık, tortu+, nitrit+, kan++, 8-10 eritrosit, 15-16 lökosit, bol bakteri, 3-4 epitel hücresi görüldü. Dr. Antibiyotiksiz geçmez dedi. İlacı almadım. Çok yoğun enf. Var dedi. Hocam bol su ve sıcak su bu durum için yeterlimidir? Ne kadar süre sonra testi tekrarlayayım. Bol emzirmek de işe yarar mı?
------------- Goncagul
|
Mesaj Tarihi: 30 Mar 2015 Saat 23:19
SAKIN o ilac tuzagina dusmeyin, Cranberry yemisini yedirin, bol su/sivi icirin. 3 gun sonra goruselim...
|
Mesaj Tarihi: 06 Nis 2015 Saat 20:54
Hocam, öncelikle size çok teşekkür ediyorum. Kızımı 6 gün boyunca dediğiniz gibi sıcak su oturma banyosu yaptık, cranbery yemişi yanı sıra taze yaban mersini ve limon suyu tükettik. Sonuç nitrit dahil her şey negatif. 6-7 lökosit az bakteri görüldü notu var. Bu yemişe devam etmek de fayda var değil mi? Bir de hocam bundan sonra zaman zaman cranbery tüketmek koruyucu etki yaratır mı? Haftada bir mesela kendim için??tekrar teşekkürler
------------- Goncagul
|
Mesaj Tarihi: 06 Nis 2015 Saat 21:44
Olabilir, niye olmasin?? Amerikada, butun kadinlar arada bir; Cranberry suyu icerler.
Antibiyotik; "turnikesine" bir girdinizmi, cikmaniz imkansizdir.. o yuzden, bilhassa kiz cocuklarinda, vara-yoga, antibiyotik kullanmayin.
|
Mesaj Tarihi: 07 Nis 2015 Saat 01:55
Hocam, bu son tahlilde görünen bakteriler önemsenmeli mi? Bu tahlile göre nitrit neg. Çıktığı için enf. Durumundan kurtultuk değil mi?
------------- Goncagul
|
Mesaj Tarihi: 07 Nis 2015 Saat 04:33
O bakteriler; disardan bulasmadir.. Ilac-tedavi gerekmez. Maalesef, artik Laboratuvarlar isin pustlugunu yapiyorlar; hakiki ureme ile, disardan bulasmayi ayird etmiyorlar. Doktorun da canina minnet, dayiyor; ilaci-Antibiyotigi....
|
Mesaj Tarihi: 27 Nis 2015 Saat 10:25
Hocam tekrar merhaba kızım 2 gündür çok huysuz. Bir haftadır, burun akıntısı, geniz akıntısına bağlı öksürük vardı. 2 gündür de geceleri hiç uyumuyor. Acıyo çiş deyince tekrar bir idrar tahlili yaptırdık. 5-6 lökosit, 2-3 epitel hücre, keton 1+ çıktı. diğer değerler normal. Diş de çıkıyor. Hepsi üst üste geldi. bu huysuzluğunun temel sebebi idrarından mı kaynaklı? cranberry yemişini veriyorum fakat su içiremiyorum. Yorumlarsanız sevinirim. Çok teşekkürler.
------------- Goncagul
|
Mesaj Tarihi: 27 Nis 2015 Saat 19:32
Grip basliyor. SAKIN; Antibiyotik vermeyin.
Disler bir rahatizlik vermez, Dunyada sadece Turk doktorlari; bu sekilde uydururlar.. Acipda bir kitap okumazlar. Artik Tip fakultelerinde, kitap-mecmua filan okunmuyor, "Hoca efendi" anlatiyor, mollalar not tutuyorlar. Buna da "Turk Tipi Tip egitimi" deniliyor. Hoca o bahsi anlatmadi ise, artik gerisi o "Molla" doktorun hayal gucune kalmis bir durum oluyor.
Sadece; sicak sabunlu su icine oturtun ve Cranberry'e devam edin.
|
Mesaj Tarihi: 30 Nis 2015 Saat 18:13
Hocam kızımın 1 haftadır burnu tıkanık geniz akıntısı var. 2-3 gündür hafif ateşi var geceleri. Burun tıkanıklığı azaldı fakat dün gece kulağını tutarak ağlamaya başlayınca iliadin 2 damla burna damlattık sabahta aynu şekilde. Fakat kulakta yoğun yeşilimsi bir akıntı var. Sildikçe acıyor diyor. İliadin damla dışında ne yapmalı??
------------- Goncagul
|
Mesaj Tarihi: 30 Nis 2015 Saat 19:57
SAKIN; Iliadin disinda, hicbir sey yapmayin. Gelen akintiyi silin, sakin kulagina bir sey damlatmayin. Iliadin'i, akinti devam ederse, 5 gun kullanin.
|
Mesaj Tarihi: 01 May 2015 Saat 18:03
Hocam bu akıntı ne kadar devam eder yakınımdakilerle boğuşuyorum dr a götürmekle alakalı. Uyurken iltihablı kulağının üstüne yatması mı iyi yoksa tam tersi mi? Bir de hocam emzirmek durumu daha kötüye götürür mü?
------------- Goncagul
|
Mesaj Tarihi: 01 May 2015 Saat 19:15
1- Emzirmek; butun ilaclardan daha ustun etki eder...
2- Anlattigim gibi; once Oztaki borusunun acilmasi gerekir. Iliadin'e bir gun aralarla; 5 gun kullanin.
Bu arada; ilaveten, koruyucu olmasi icin, Bactrim ,gunde:2x1 5 gun verin.
|
Mesaj Tarihi: 01 May 2015 Saat 20:05
Hocam 5 gün kullanıp 1 gün aradan sonra tekrar bi beş gün daha mı kullanalım
------------- Goncagul
|
Mesaj Tarihi: 01 May 2015 Saat 20:09
Bactrim şurup 1 ölçek mi olacak hocam? Tekrar telekkürler
------------- Goncagul
|
Mesaj Tarihi: 01 May 2015 Saat 21:44
Hocam eczane bactrimi reçetesi vermedi. Acildeki dr augmentin yazdı. Bactrim işe yaramaz dedi yazdıranadım. Yazdığı ilacı da almadım. Hocam ne yapayım bilemedim??
------------- Goncagul
|
Mesaj Tarihi: 02 May 2015 Saat 00:00
Hocam bir dra daha gittik o da yazmadı ilacı bu durum çok ciddi iltihap bu beyne yakın dedi. Çocuğun kulak zarı patlamış dedi. Amoklavin 200/28 yaZdı. Eşim ilacı aldı. Fakat gece geç olduğundan artık kız uyudu ve ilacı veremedik. Hocam yüreğim ağzımda. Bu ilaca başlayalım mı sabah akıntı aynı yoğunlukta kremsi açık yeşil kıvamda devam ediyor. Yorumunuz benim için çok önemli teşekkürler...
------------- Goncagul
|
Mesaj Tarihi: 02 May 2015 Saat 02:43
Siz; Bactrim'i bir sekilde alin ve kullanin... Aug... bir ise yaramaz. Eski mailleri okuyun.
|
Mesaj Tarihi: 02 May 2015 Saat 03:37
Hocam, 5 gün kullanıp 1 gün aralarda serum fizyolojik kullanabilirsiniz yazmışsınız diğer yazışmalarınızda peki iliadin kullandığımız günlerde gün içinde serum fizyolojik kullanmak sakıncalı mı?diğer kulakda ağrımaya başladı. Sıcak ağrısını hafifletir mi?
------------- Goncagul
|
Mesaj Tarihi: 02 May 2015 Saat 18:24
Iliadin'i kullanmadan once, Serum Fiz kullanabilirsiniz.. Maksat, Iliadin'in arkasindan Serum Fiz damlatip, etkisini azaltmamak icindir.
Lutfen eski mailleri okuyun, hep ayni suallere, ayni sirada soruluyor.
|
|