Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Penile torsion

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: ARŞİV
Forum Adı: Sünnet
Forum Tanımlaması: Arşiv
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=48413
Tarih: 21 Tem 2025 Saat 19:58

Konu: Penile torsion
Mesajı Yazan: Didem_gfr
Konu: Penile torsion
Mesaj Tarihi: 23 Mar 2015 Saat 20:35
Hocam merhaba,
3 aylık dr kontrolunde dr. Pipide bir yamukluk oldugunu bir urologa gosterirsek iyi olacagını soyledi. Hiç dikkatimizi cekmemişti. Sonrasında oglumu cocuk urologuna goturdum. %25 gibi bir rotasyon oldugunu ve penile torsion oldugunu soyledi. 6-18 ay arasında sunnet+ameliyat yapılabilecegini yada 6 yasına kadar bekleyip gecip gecmiycegini de gorebilecegimizi soyledi. Bu rotasyonun gerileyebilecegini yada tam tersine ilerleyebilecegini de belirtti.
Ben sonrasında internette arastırdım. <30 mild oldugunu ve %90 dan az ise duzeltmeye gerek olmayabilecegi yazıyor. Fakat bazı aileler estetik kaygı yuzunden yınede ameliyat ettiriyorlarmıs. Bu durum ilerleyen yada gerileyebilen bir durum ise en dogru kararı cocuk kac aylıkken vermek gerekir?

Saygılarımla.

Cevaplar:
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 23 Mar 2015 Saat 23:07
Siz o palavrala kanmayin... Sabahlari, idrar yapmadan once, peniste, ereksiyon oldugunda, egrilik yoksa, soylenenlerin hepsi Sarlatanliktir.
O cerrahtan uzak durun.

Mesaj Tarihi: 23 Mar 2015 Saat 23:20
Hocam bakın resimler soyle. Ciş yaptıgında sagına dogru gidiyor.

Saygılarımla.

Mesaj Tarihi: 23 Mar 2015 Saat 23:35
Bunun bir anlami yoktur. Ereksiyon yani sertlesmis durumundaki hali onemlidir. Sertlestiginde, kalem gibi ise, size kazik atmaya calisiyorlar demektir. Esas ameliyat sonucu daha beter olacak..

Mesaj Tarihi: 23 Mar 2015 Saat 23:38
Hocam ne zaman sertlesirki pipisi, çişini yaptıgı sırada mı bakayım yoksa tam çişini yapmadan once mi sertlesiyor?

Mesaj Tarihi: 23 Mar 2015 Saat 23:41
Bekleyeceksiniz, acelesi yok... Benim soylememden kasit, sizi ikna edebilmem icin, yoksa ben biliyorum, o pipide hicbir halt olmadigini!!
Cok merak ediyorsaniz, biraz kurcalayin, sertlesir.

Mesaj Tarihi: 23 Mar 2015 Saat 23:47
Hocam oglumun yuzunde kızarıklık cıktı dr. krem verdi sizden haber almadan kullanmadım. Yuzundeki kızarıklık biraz daha kurudu ama yinede 10 gun sizi bekledim ne diyeceksiniz diye. Siz o pipide bisey yoktur diyorsanız oyledir hocam, insallah..

Mesaj Tarihi: 24 Mar 2015 Saat 05:59
Bu aylarda, yuzdeki bu sekildeki dokuntuler, bebegi asiri sicak tutmaya baglidir. Sakin doktora filan gitmeyin, allerji testleri yapmaya kalkarlar. Basi terlemeyecek kadar giydirin.

Mesaj Tarihi: 06 Nis 2015 Saat 20:26
Hocam siz herzamanki gibi içimi rahatlattınız ama resimlerdeki gibi gozonunde bir yamukluk soz konusu. Sizce kesin birsey yokmu baska bir doktora goturmeme gerek yok mu? Size baska acılardan da foto yollayabilirim? Sertlestiği bir anı yakalayamadım.. Biraz sertlesir gibi oldu bir kere ama yine yamukluk vardı ucunda. Birde çiş sag tarafa yapıyor. Bana bu konu hk. Biraz bilgi verebilir misiniz lutfen?
En derin saygılarımla.

Mesaj Tarihi: 06 Nis 2015 Saat 21:41
PENILE TORSION:
Kitap soyle diyor!!!

" The defect has primarily cosmetic significance and correction is unnecessary if the rotation is <60degreees from the midline."

Turkcesi, hadise kozmetik olup, 60 dereceden az egimli olanlarin, duzeltilmesine gerek yoktur.

Sizinkisi, 30-40 derece civarinda.
Birde, penisin altina bakin, orada bir cizgi goreceksiniz, bu cizginin resmini gonderebilirmisiniz??? Eger, penis boyunca, muntazam olarak goruluyorsa, zaten bir sey yok demektir.

Mesaj Tarihi: 07 Nis 2015 Saat 13:48
Hocam iki resim yolluyorum size ekte. Raphe deniyor zannediyorum testislerin bitiminden sonra dumduz devam etmiyor. Cok az sagdan baslıyor ve sonra yukarıda tekrar saga kayıyor.

Saygılarımla.

Mesaj Tarihi: 08 Nis 2015 Saat 02:38
Evet; "raphe" denilen cizgi biraz donuk. Alttaki resim pipinin her zamanki durusunu gosteriyor ise, buradaki Torsiyon, 60 dereceden fazla. Bir Cocuk Cerrahina gosterin.Yok, o sekli siz verdiniz ise, gene durum supheli demektir.
SAKIN benim haberim olmadan bir cerrahi mudahale yaptirmayin.

Mesaj Tarihi: 08 Nis 2015 Saat 03:16
Hocam Size ilk yazdıgımda zaten ist uni cocuk cerrahi ve uroloji ye gitmiştik. Dr. bize bu durumda Turkiye'de ameliyat yaptıklarını soyledi. Torsiyonun %25 oldugunu soylemişti. 6-18 ay arasında ameliyat olabilecegini yada 6 yasına kadar bekleyip gecip gecmeyecegini beklememizi soyledi. Kişisel fikrini sorunca bize bıraktı.

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat