astım(?)
Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: ARŞİV
Forum Adı: Çocuk Hastalıkları
Forum Tanımlaması: Arşiv
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=48400
Tarih: 27 Tem 2025 Saat 20:19
Konu: astım(?)
Mesajı Yazan: dilekpolatt13
Konu: astım(?)
Mesaj Tarihi: 23 Mar 2015 Saat 02:39
Kadir Bey merhaba,kızım 5.5 yaşında 3 yaşından beri astım teshisi var ve malum ilaçları kullandık maalesef,her bırakma girişiminde grip ve soğukalgınlığının 3. 4. günü solunum 50-60 arası genel durumu oldukça kotu bir halde acillerdeydik,doktorların söylediği ağır astım kriziymiş,kortizon alırken bu tablo oluşmadı ama sizin anlattıklarınızdan dolayı gribi sizin yönteminizle atlatmaya cesaret ettim ve kortizonu gün aşırıya düşürüp tam bırakacakken grip oldu,şu an sadece size güveniyorum ve yönlendirmenize ihtiyacım var,solunumu en fazla 40 oldu,ateş en fazla 38,5,nefesi sıkışık ve hışırtılı,öksürünce boğazı balgam dolu ve burnu bir damla bile akmıyor.şu ana kadar ballı limon,coldmix ve illiadin kullandım,bir defa bir ölçek bricanyl şurup verdim.genel durumu çok kotu değil eski krizlere oranla,bu şekilde atlatırsak şu kortizonu tamamen bırakınca daha kuvvetli bir tabloya hazırlıklı mı olmalıyım?
|
Cevaplar:
Mesaj Tarihi: 23 Mar 2015 Saat 09:29
Hocam sabaha karşı solunum yine sıkıntıya girdi 50-55 arası ve nefes alamıyorum diye ağladı,ateşide 38,5 37 arası değişiyor,,şu an dili bembeyaz ve yaklaşık 5dk arayla balgamlı öksürüyor,az bir kahvaltı yaptı ballı limon ve yine bricanyl verdim
|
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 23 Mar 2015 Saat 22:22
Biraz disinizi sikar da; kortizondan tamamen kurtulursaniz, bu SAHTEKAR DOKTORLARIN, carkindan cikabilirsiniz... Basindan beri benim dediklerimi uygulasa idiniz, bunlarin hicbiri olmayacakti...
Zamanla, Bricanyl dahil, butun ilaclari kesin ve bir dahada sadece benim anlattiklarimi uygulayin, bu sahtekarlik cemberini ancak o zaman kirabilirsiniz.
Astim, hayat boyu suren, ve tedavisi olmayan bir hastaliktir. Ilaclar sadece, Astim krizlerinin arasini acar.. Sizin cocuk acaba hic Astim Krizi gecirdimi???.. Benim dediklerimi uygular ve o sahtekarlarin ilaclarini tamamen birakirsaniz, bir daha bu sozum ona astim tablolarini yasamazsiniz. Okuyun.
|
Mesaj Tarihi: 24 Mar 2015 Saat 09:44
kadir bey sabırlı olmaya çalışıyorum bu bir süreç farkındayım ama ilk defa böyle atlatmaya çalışıyoruz,şu an ateşi 37 civarı öksürük ve nefes darlığı devam ediyor,bricanyle rağmen solunumu 45-50 den aşağı düşmüyor
|
Mesaj Tarihi: 24 Mar 2015 Saat 17:25
37 ates; ates degildir.
Ayricada; eger cocugunuz hakikaten Astim hastasi olsa idi, Aspirin veya Ibuprofen grubu ilaclar verildiginizde; daha sikintili durumlara girerdi.
Rahat oldugu surece, solunumuna karismayin.
Ayrica da; Astimda solunum hizli degildir, bilakis yavaslamistir. Kisa bir nefes almanin arkasindan, uzun bir nefes verme vardir.
|
Mesaj Tarihi: 25 Mar 2015 Saat 07:32
Hocam kızımın solunumu normalleşti,dun ögleden beri bricanlyi de bıraktık.bu yazı denizde geçirecek ve inşallah bu sıkıntılarmız giderek azalacak inanıyorum,4- 5 senedir gitmediğim doktor prof. kalmadı,kullandığımız ilaçlar çocuğumu bu hale getirdi ve bunu sizden başka kimse söylemedi her şey giderek kötüleşiyordu ve tam bir sözde ağır astım krizi yaşıyorduk,en çaresiz anımda yanımda olduğunuz için size nasıl tesekkur etsem bilemiyorum,Allahım her şeyi gönlünüze göre versin.Amin
|
Mesaj Tarihi: 25 Mar 2015 Saat 18:58
SAKIN, bir daha Prof dahi olsa, hicbir Turk Cocuk doktorunun laflarina kanmayin.
Goreceksiniz, cok yakinda bu;"Astim" kepazeligi son bulacak... 2006'dan beri milleti soyup-sovana cevirdiler, simdi baska dalaveralar pesindeler.. Bu senenin moda teshisi: "atessiz zaturre"...
Gozunuzu acin... Cok okuyun. okuyarak kendi basinizin caresine bakmayi ogrenin, ben her zaman olmayabilirim.
|
Mesaj Tarihi: 03 Nis 2015 Saat 09:45
Hocam tekrar merhaba,kızım ilk ilaçsız gribini zor da olsa sizin yönteminizle atlatmıştı şu an yaklaşık iki hafta oluyor grip geçireli, öksürük ve hırıltı bitmişti fakat iki gündür peşpeşe hapsurma kuru bir öksürük ve sırtını dinleyince çok yoğun olmasa da ıslık sesi var,yine nefesi daralacak diye korkuyorum,gecen senelerde baharda yine böyle oluyordu
|
Mesaj Tarihi: 03 Nis 2015 Saat 19:57
SAKIN, benim dediklerim harici hicbir ilaci vermeyin. 3-5 gunluk "sahte" iyilik hali icin, sonra aylarca cekersiniz..
|
Mesaj Tarihi: 16 Nis 2015 Saat 23:05
Hocam merhaba,astm ve alerji ilaçlarını tavsiyenizle çöpe atmıştık ve son gribin üzerinden yaklaşık bir ay geçti,koşunca ağlayınca ve bazen gece uykuda olan kuru öksürükler hala devam ediyor yanında inatçı burun tıkanıklığı ve peşpeşe hapşurmalar gün içinde sürekli mevcut.serum fizyolojik ve coldmix burnunu pek rahatlatmıyor.şu an grip geçirmiyor,bu aralar hava aşırı rüzgarlı ve polen mevsimi rahatsızlığı bariz şekilde artıyor.bugun öksürük arttı ve sırtında ıslık sesi mevcut sürekli derin nefes alma ihtiyacı duyuyor.ekstra bir durum sözkonusu mu hocam yoksa sadece baharın geçmesini mi bekleyelim?
|
Mesaj Tarihi: 17 Nis 2015 Saat 03:17
Sizin cocugunuz; hicbir zaman Astim gecirmedi, hicbir zaman astim hastasi olmadi.. O sahtekar doktorlarin verdikleri ilaclarla; Astim benzeri "sahte" bir tablo olusturuldu. Eger o ilaclara devam etse idiniz, her 15 gunde bir doktorlarda veya hastanelerde olurdunuz.. Sakin o oksurukler, burun tikanikliklari sizi korkutmasin. Bunlarin HICBIRI Astim arazi degildir.. Grip arazlaridir. Gelen suallerden de anlayacaginiz gibi; Turkiye'de doktorlar, ASLA Grip teshis etmezler... Onlara gore her oksuren; Astim veya Bronsiolittir..Bu senenin modasi da; "Atessiz zaturre" dir. Ekstra bir durum filan yok, alinacak bir tedbir de yok. Sadece hasta oldugunda, Limonlu bal, Serum fiz ve ColdMix kullanin.
|
Mesaj Tarihi: 19 Nis 2015 Saat 09:35
Hocam merhaba,lütfen yardım edin size yazdıktan ertesi gün sonra kızım yine grip oldu,nefes nefese konuşamıyor bile inleyerek yatıyor.aynen bahsettiğiniz gibi kısacık bir nefes alıyor zorla veriyor.sadece bricanly ve sizin grip tavsiyenizi uyguluyorum.hocam bu çember ne zaman kırılacak,artık dayanamıyorum onu öyle görmeye.bazen diyorum acaba gercekten %10 luk gercek astım mıyız diye?bunu anlamak için kac grip daha bu şekilde gecer acaba?
|
Mesaj Tarihi: 19 Nis 2015 Saat 14:59
Kadir Bey,sizden başka kimden yardım alabilirim bilmiyorum.kızım çok kötü nefes alamıyor resmen çırpınıyor.babası bu durum üzerine acile götürdü,prednol igne yapılması gerek çocuk resmen astım krizi geçiriyor dediler,yapıldı fakat belirgin bir düzelme yok şu an evdeyiz.ne olur bana bir şeyler söyleyin.adanadayım nereye götürebilirim kızımı.bu kadar şiddetli olması normal mi bu daralmaların?
|
Mesaj Tarihi: 19 Nis 2015 Saat 16:30
http://youtu.be/JpW8w2eSmiE hocam videosu bu adreste
|
Mesaj Tarihi: 19 Nis 2015 Saat 18:33
Astim Krizi ile hic alakasi yok... Nefes alis ve veris esit surelerede. Bronsiolit geciriyor, Bricanyl surup, Gunde:3x1 olcek verin, Soguk buhar da rahatlatir. Keske, Prednol igneyi hic yaptirmasa idiniz..
O kadar soyluyorum, Turk Cocuk doktorlarina inanmayin diye!!!
|
Mesaj Tarihi: 19 Nis 2015 Saat 18:53
Mesaj Tarihi: 19 Nis 2015 Saat 18:57
Yazdiklarimi okuyun.
Lutfen, hem ozelden, hem genelden soru yazmayin.
|
Mesaj Tarihi: 29 Nis 2015 Saat 20:47
Kadir Bey,tekrar rahatsız ediyorum kızım bugun zıpzıpa gitmişti yaklaşık on dakika zıpladıktan sonra öksürük başladı ve nefes almakta zorlandı sırtında yine ıslık sesi ve çok kotu olduğunu söyledi hemen eve geldim gercekten zor nefes alıyordu,makineyle ventolin nebul verdim bir miktar rahatladı şu an,yine şaşırdım ne yapacağımı!?
|
Mesaj Tarihi: 29 Nis 2015 Saat 22:55
1 hafta kadar; Bricanyl surup; 3xyarim olcek(2.5ml) verin.
Gerektiginde; tekrarlayin.
Gordugunuz gibi; bu sekilde, Bronsit (Astim) durumlarinda; Ates, oksuruk ve balgam olmaz. Sikintili solunum on plandadir.
|
Mesaj Tarihi: 29 Nis 2015 Saat 23:00
Hocam hiç efor sarfedemiyor hemen öksürük ve nefes darlığı bir süredir zaten mevcut ama bugun gercekten kotu oldu,daha önce baharda singulairin faydasını görmüştük ama o da sizin kullanmayın dediğiniz listede.hala astım değil diye düşünüyorum ama zaten ateş ve balgam yok sıkıntılı solunum ön planda idi ventolinle rahatladı.bu acabalar beni bitirdi
|
Mesaj Tarihi: 29 Nis 2015 Saat 23:07
Dedigim gibi Bricanyl ile devam edin, Ventolin sprey; cok darda kaldiginizda.
Hakiki Astim tablosunda, gordugunuz gibi; ates, oksuruk olmaz.
Eger Bricanyl yeterli olmazsa, Singulair kullanilabilir.
|
Mesaj Tarihi: 29 Nis 2015 Saat 23:20
Hocam son olarak benim anladığım şu an kızımın yaşadığı gercek ASTIM. 1.daha önceki griplerin ikinci günü yaşadığımız sıkışma tabloları astımla mı alakalı yoksa hala kortizonların etkisi ile mi olduğunu düşünüyorsunuz? 2.şu an gerçekten astım ise ve astım ilaçları kullanırsak grip olunca hemen kesmek mi gerekir? 3.Hangi branşa gitmemezi öneririsiniz,sizden başka kimseye güvenmiyorum?
|
Mesaj Tarihi: 30 Nis 2015 Saat 00:37
1- Kesin olarak bir sey soylemem zor... AMA... Ates, oksuruk ile olanlar; Grip olup, Astim ile bir ilgileri yoktur..
Astim veya Bronsit olanlarda, DAIMA; on planda, "sikintili solunum" vardir..
SADECE; Spor sonucu olanlar sonradan kaybolur. Hakiki Astim olanlar gecmez.
2- Astim'da zaten, Kortizona son derecede nadiren gerek olur.. Flixotide, Nasonex gibi kortizonlu spreyler; "Saman nezleleri" icindir. Siz kullanmiyacaksiniz.. Cok sikisirsaniz; Ventolin Sprey kullanirsiniz. Bricanyl; Grip esnasinda bile devam edebilirsiniz. Bricanyl ve Ventolin, kortizon degillerdir.
3- Bir yere gitmenize gerek yok. Bu sekilde devam edin. En muhimi; bakalim, durduk yerde iken nobet olacakmi!!
|
Mesaj Tarihi: 30 Nis 2015 Saat 19:32
Hocam aklımdaki sorulara cevap bulmadan içim rahat etmeyecek 1.Bazı sitelerde astım tedavi edilmediğinde bronşlarda kalıcı hasar olduğu yazıyor (bronşlarda bazı hücresel değişimler oluyormuş),bir şeyleri atlamaktan korkuyorum 2.daha önceki tecrübem ve şu an ki hapşuruk,eforla gelen nefes darlığı ve burun tıkanıklığı tablosuna göre bricanyl yerine singulaire başladık,ne kadar süre vermeliym? 3.griplerdeki sıkışma kortizon etkisi mi gerçekten grip astımı mı tetikliyo, bunu net olarak kimse bize söyleyemez mi?
|
Mesaj Tarihi: 30 Nis 2015 Saat 20:10
1- Palavra.. Bir kere: Astim'in tedavisi yoktur.. Verilen ilaclar, sadece Astim Krizlerinin arasini acmaya yarar. O "Duzeldi" denilen; astimlilarin, zaten hicbir Astim degildi.. Ilaclarla o hale getirilmislerdi.
2- En azinda, her Ilkbahar ve Sonbahar'da vermeniz gerekecek.. Mayis sonu kesebilirsiniz.
3- Griplerde; Kortizon VERILMEZ.. Verilirse, once olusan "sahte" iyilik hali ile aileler kandirilir, arkasindan ilk hastaliktan daha agir bir hastalik tablosu olusur, Hastanelik olursunuz.
Grip, Astim'i tetikleyebilir, ama Astim Gribi agirlastirmaz. dedigim gibi, Astim hastalarinda; kortizon, ancak hayati tehlike oldugunda kullanilir. Boyle; her oksurene verilirse, Turkiye'de oldugu gibi; HER COCUKTA ASTIM VAR DERLER....
|
|