Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

menenjit

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: ARŞİV
Forum Adı: Aşılar
Forum Tanımlaması: Arşiv
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=48337
Tarih: 27 Tem 2025 Saat 17:23

Konu: menenjit
Mesajı Yazan: Gül
Konu: menenjit
Mesaj Tarihi: 09 Mar 2015 Saat 18:48
Hocam merhaba,
Yigenim 13 aylik,menenjit aşısı oldu.akşam bize geldiler.oglumla oynadilar.oglum bir gun sonra 38,1 suan ateşi.
benim 3 yaşındaki oğluma menenjit mikrobu bulaşmışmidir?aşı vasıtasıyla mikrop geçer mi

Cevaplar:
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 09 Mar 2015 Saat 22:01
Hicbir asinin mikrobu BULASAMAZ...
Menenjit asilari ile ilgili yazilarimi okuyun..
Yegeniniz, bosuna ve luzumsuz yere asi oldu. Kaziklandilar.

Mesaj Tarihi: 10 Mar 2015 Saat 00:17
Beni dinlemediler.yaptirmayin dedim.ama suan bizimkine gecti diye korktum.atesi 39 oldu hocam.evden de ckmadi hic.nerden kapti mikrobu

Mesaj Tarihi: 10 Mar 2015 Saat 06:54
Grip geciriyordur... Agizda koku ve dil ustunde pas tabakasi yoksa, antibiyotik gerekmez.

Mesaj Tarihi: 10 Mar 2015 Saat 11:11
Hocam suratında igne ucu gibu incecik kirmizi noktalar var.ama minicik gozle zor seçiliyor.yuksek ateşten döküntümu bilemedim.bir de atesi fitile ragmen 38den inmiyor

Mesaj Tarihi: 10 Mar 2015 Saat 17:48
Kustu ise, veya kuvvetli oksurdu ise; yuzune kan hucum etmesi ile, ufak cilt alti kanamalar olmustur.

Kusma olmadi ve oksurmedigi halde, bu noktalar olustu ve giderek, hem sayilari artiyor, hemde caplari artiyorsa, hastaneye gitmeniz gerekir.
Meningokoksemi olabilir.

Mesaj Tarihi: 10 Mar 2015 Saat 18:50
Meningokoksemi yigenimin meningokok mikrobundan mi ogluma bulasmistir?

Mesaj Tarihi: 10 Mar 2015 Saat 20:40
Hocam aniden benim de ateşim yukseldi.beynim zonkluyor.ates dusurucu almama ragmen bir saate kadar yine cikti.crp düşükmus.lokosit 18binmos.doktor çözemedi,antibiyotik verdi..sizden baskasina guvenemiyoruz.cocukta ben de ateslyiz.o soylediginiz meningokokmu olduk?yigenin asisinda mi meningokok olduk?ikisine de cevap verirseniz çok sevinirim.iyiki varsiniz

Mesaj Tarihi: 10 Mar 2015 Saat 22:03
Lokosit dusuk, kesinlikle, VIRAL bir enfeksiyon. Antibiyotik bir ise yaramaz.
Meningokoklarda, Lokosit anormal derecede yuksek olur.
Lekeleri izah edecek; bir kusma veya ogurme oldumu, diye sormustum, cevap gelmedi.

Mesaj Tarihi: 10 Mar 2015 Saat 22:35
Jocam cocugu goturmedim doktora.benim lokosit 18binmis.doktor 11 bin normali dedi.suan atesim 39 evdeyom.cocugun lekelerini sabah gorduk.kusmustu bir gece oncesinden

Mesaj Tarihi: 10 Mar 2015 Saat 23:00
Ben mi acaba yigenimin meningokok asisi sonrasi ondan mi mikrop kaptim.doktor anlamadi.antobiyotik verdi yolladı.oglumu goturmedim.ben titriyorum atesten.yanaklarim yaniyor.beynim zonkluyor hocam.benim neyim var.ne olacak?

Mesaj Tarihi: 11 Mar 2015 Saat 07:04
Lokositiniz, 18000 ise, antiboyotik kullanmaniz gerekir.
Asilardan bir bulasma olmayacagini daha nasil anlatayim!!!

Mesaj Tarihi: 11 Mar 2015 Saat 10:47
Hocam cok sagolun.simdi anladim.son bir sorum var.neden lokositim bukadar yukselmis

Mesaj Tarihi: 11 Mar 2015 Saat 18:04
Antibiyotik gereken durumlarda; Lokosit yukselir. Daha baska sebepleri de vardir ama onlar son derecede nadirdir. Kan sayimindaki diger degerlerle teshis edilirler. Tabii, Laboratuvar, bir "yamuk" yapmadi ise... Eger, atesiniz yokken, Lokosit yuksek cikiyorsa,ve baska bir hastalik isaretleri yoksa, bir yamukluk var demektir.
Nadir hastaliklarda, Yuksek Lokosit; ana bulgu degil, tali bulgudur. .

Mesaj Tarihi: 11 Mar 2015 Saat 18:47
Çok teşekkür ederim hocam. Bas agrim oluyor epey.lokositle mi ilgili bilemiyorum beynim de mi bir şey var

Mesaj Tarihi: 11 Mar 2015 Saat 18:55
eriskinlerde Menenjit, SADECE:
1- Otojen Beyin absesi seklinde, kulaktan, kemik erimesi ile mikroplarin beyine erismeleri sonucu olur, gunumuzde son dercede nadirdir.. Aylarca, senelerce, kulagi akacak ve Kulak damlalari kullanacak, ancak oyle.
2- Kafa tasinda ( genellikle Trafik kazalari sonucu); "Basis Cranii" yani kafatasi tabanin da; catlak olacak, burun boslugundaki mikroplar, beyine gececek... Yoksa, cocuklarda oldugu gibi solunum yolundan bulasarak, kana karisarak, "Kan-Beyin Bariyerini" asarak, menenjit OLMAZ... Siz Turk doktorlarini cok dikkate almayin.

Mesaj Tarihi: 11 Mar 2015 Saat 19:16
Zamanınızi aldım. Çok teşekkür ederim. Saygılarımla

Mesaj Tarihi: 11 Mar 2015 Saat 19:19
10 gun YOKUM................

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat