Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

kulak agrisi

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: ARŞİV
Forum Adı: Kulak & Burun & Boğaz & Göz
Forum Tanımlaması: Arşiv
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=48156
Tarih: 19 Kas 2025 Saat 22:43

Konu: kulak agrisi
Mesajı Yazan: Ayışığı81
Konu: kulak agrisi
Mesaj Tarihi: 27 Şub 2015 Saat 07:05
Iyi gunler.oglumun 2 haftadir burnu akiyordu son 5-6 gundur de oksuruk ve balgam vardi.bu aksam aglayarak uyandi kulagim agriyor diye. Atesi 37.5 en fazla 38 dir olcturtmedi.Sizce bakterim kullanmalimiyim. Gece iladin damlattim uyudu arada bi agriyor diye mizirdaniyor ama hala uyuyor.iladinle devam mi edeyim bacterim kullanayim 3yas 10 aylik.

Cevaplar:
Mesaj Tarihi: 27 Şub 2015 Saat 07:07
Bir de bakterim kullanin derseniz kac gun ve ne kadar.tesekkurler

Mesaj Tarihi: 27 Şub 2015 Saat 07:13
 hocam acele yazdigim icin parca parca oldu kusura bakmayin.Kulak zari delinmis olup da farkedemeyiz belki diye bakterim veriyordunuz degil mi ates ve kulak agrisi varsa.Delinmis olsa herhade agridan hic uyuyamazdi.yaniliyor muyum?

Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 27 Şub 2015 Saat 18:42
1- Iliadin basladiginizda, her halukarda; 3 gun kullanacaksiniz... Sart..
2- Kulak zari delindiginde, disariya; once kulak kiri akar, sonradan berrak sivi gelir. Kulak damlalari yapilmadigi surece, korkulacak bir sey olmaz...
3- Inatci ates oldugunda, Iliadin damlaya ragmen agri olursa, Bactrim; 5 gun kullanin..
( Yas veya Kilo belirtilmedigi icin, doz hesabini yapamam, ilaca ihtiyac oldugunda sual sorarken, kilosunu belirtin)

Mesaj Tarihi: 27 Şub 2015 Saat 22:02
Cok tesekkurler hocam kilo17 kg, yas 46 aylik. Bacterim dozaji nedir? Suan agrimiyor ama atesi var birax tekrar inatla agrirsa kullanirim. bir de 4 gundur balgam var gerci oksuruyor cikariyor ams bazen cikarirken zorlaniyor tikanir gibi oluyor Perebron kullanayim mi?kullanin dersenix kac gun ve dozu nedir? Kullanmasam bi sakincasi olur mu?  cok tesekkurler hocam iyiki varsinix

Mesaj Tarihi: 28 Şub 2015 Saat 02:04
Gunde: 2x1.5 olcek, 5 gun.
Perebron; gerekmez. Buhar yapin, daha iyi gelir.

Mesaj Tarihi: 01 Mar 2015 Saat 22:47
Hocam size iladin damla kullanimiyla ilgili bir kac sorum olacakti.Kulak agrisi oldugunda 3gun ara vermeden gunde iki defa iki damla kullaniyoruz.Fakat burnu koyu aktiginda gunde 5 -6 defa serum fiz.yaomadan burnu bosaltmak mumkun olmuyor.sorum su 
1. iladin damlanin ilk dozunu kullandiktan 3-4 saat sonra 2.dozu kullanincaya kadar 4-5 defa serum fiz.yapmamizda bir sakinca varmi iladin damlanin etkisini azaltir mi?
2.cok agri olursa gunde 3.ilave doz kullanabilirmiyix?
3.yine cok agri olursa 3gunluk kullanimi tekrar etmek icin 2 gun yerine 1gun ara verebilir miyix

Mesaj Tarihi: 02 Mar 2015 Saat 18:42
1- Zaten, Iliadin'in etkisi gecti ise, kullanin.
2- Evet, 3. doz verilebilir..
3- Zaten 1 gun ara yeterlidir.

Mesaj Tarihi: 02 Mar 2015 Saat 18:50
Hocam 3 gun kullandik dun ucuncu gundu bugun yine atesi cik38.5 koltuk alti. Kulagim agriyor diyor gunfuz cok iyiydi ne yapayim

Mesaj Tarihi: 02 Mar 2015 Saat 18:56
Dolven vereyim mi agrisi icin birde bacterim icin beklemelimiyim biraz daha. Kulak agrisi ilk uc gun once bssladi 3 gun iladin kullandik arada bi iki mizmizlandi kulagim diye ama durumu iyiydi.bugun yine agriyo demeye basladi

Mesaj Tarihi: 02 Mar 2015 Saat 19:09
Yarim saat once cok agladi simdi agrimiyor diyor ama atesi var yine tekrar agrirsa ne yapayim yarina kadar agrirsa dolvenle idare edip yarin yine iladin mi kullansam.kusura bakmayin yine aceleden parca parca yazdim kusura bakmayin. Cok tesekkurler

Mesaj Tarihi: 02 Mar 2015 Saat 22:48
Bactrim ile birlikte, Iliadin damla tekrar baslayin. Bu konudaki eski yazilanlari okumussunuzdur sanirim...

Mesaj Tarihi: 02 Mar 2015 Saat 22:57
Okudum hocam.Atesi epey dustu suan rahat uyuyor,aksam yediden sonra rahatdi bir daha aglamadi.Yarin bir daha kulagi agrirsa yine 3 gun iladin kullansam. cunku oyle devamli bi kulak agrisi olmadi hep ara ara kisa sure agradi.eger yine agriyor derse atesi olupda o zaman bacterim kullanayim diye dusunmustum bende dogrumu dusundum bilmiyorum ama? Cok tesekkurler hocam.

Mesaj Tarihi: 02 Mar 2015 Saat 23:19
Bactrim ile birlikte, Iliadin damla tekrar baslayin

Mesaj Tarihi: 02 Mar 2015 Saat 23:50
Hocam suan atesi tamamen dustu.2 saattir uyuyor.yarin kalktiginda ,ates ve kulak agrisi olmasa da mi bacterime baslayayim? Sizide cok mesgul ettim ama o ksdar okumama ragmen basa gelince insan tereddutde kaliyor? 

Mesaj Tarihi: 03 Mar 2015 Saat 07:33
Her seyi duzelmis olarak kalkarsa, hicbirine gerek kalmaz.

Mesaj Tarihi: 05 Mar 2015 Saat 00:39
Kadir hocam 3mart sabah kaktimizda ohlumun atesi ve kulak agrisi yoktu.Ama oglene dogru kulagima ne oldu demeye  basladigi icin agriyor mu emin olamadim ama atesi olmadigi icin sadece iladin vermeye basladim.Kulagim falan demefi ondan sonra.Ama atesi bir iniyor bir cikiyor.Birde midesi bulaniyor ve gaz cikariyor itemediginde yedirmiyorum zaten. Yapmam geren bir sey varmi bu durumda sizin grip icin soylediklerinizden baska? Birde gripte atesin kac gun surmesi normaldir? Gerci sizi tanidigimdan beri atesi ciktiginda seviniyorum etraftakiler de bana kafayi yemisim gibi bakiyorlar;)) aldirmiyorum tabi:) tesekkurler

Mesaj Tarihi: 05 Mar 2015 Saat 00:57
Griplerde, 1 gun ates de olabilir, 1 haftada..Genellikle; 4-5 gun ates olur. Grip yapan, yuzlerce cesit virus vardir.. Asisi olanlar sadece Influenza Virusleridir. Digerlerinin asisi yoktur.
O atesi bilmeyenleri iyi belleyin, gun gelecek, "-Biz zaten biliyorduk, bunlar eski bilgi" diyecekler..

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat