öksürük, hızlı solunum , ateş karın ağrısı
Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: ARŞİV
Forum Adı: Grip & Soğuk Algınlığı & Öksürük
Forum Tanımlaması: Arşiv
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=48122
Tarih: 17 Eyl 2025 Saat 12:06
Konu: öksürük, hızlı solunum , ateş karın ağrısı
Mesajı Yazan: ilaz
Konu: öksürük, hızlı solunum , ateş karın ağrısı
Mesaj Tarihi: 24 Şub 2015 Saat 21:52
hocam merhabalar kızım 48 aylık 15 kg 104 cm bu yıl ana okuluna başladı iki kere hastalandı ilki 2 ayda fazla sürünce doktorun verdiği antibiyotiği kullandık bir kaç günde iyleşti. ikincisi ilkinden bir ay sonra başladı boğazında beyaz tabaka ağzında koku var diye yine antibiyotik kullandım ertesi güne toparlamıştı, bu cuma akşamı burun tılanıklığı vardı serum fizyolijik ile açtık. cumartesi gunu sabah yine tıkalıydı serum fizyolojikle tekrar açtık. akşama kadar rahattı. akşam banyo yaptı uyudu. pazar akşamı öksürük ve ateş başladı ateş varken öksürük yoktu , öksürük varken ateşi düşüktü. Ateşi 39 geçemeyince ilac vermedim sabaha doğru kendiliğinden düşmüştü. dün gündüz iştahsızlık dışında rahattı çok az öksürdü. ateşide çok yükselmedi.akşam olunca öksürük arttı birkerede balgam kustu tamam rahatlar derken hırıltılı nefes verme başladı. ateşsiz sollunum sayısı 68 ve gece iki kere karnım ağrıyor diye uyandı sabah uyandığında yine karnı ağrıyordu ve ateşi vardı.bugün öksürürken ıslık sesi gelmeye başladı burun akıntısı yok halsizlik iştahsızlık var öğleden sonra doktora götürdük bronsit teshisi koydu tahlil yapmadı peditus, deloday bricanyl,asist, infex plus verdi. infex e bricanyl 1 ölcek verdim . diğerlerini kullanmadım. hocam 3 günde bronşit olunur mu bide ne yapmalıyım . zatürre mi oldu diye düşünüyorum. ne yapayım ben şimdi.
|
Cevaplar:
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 24 Şub 2015 Saat 23:24
O kahrolasi; "Bronsit" tanisini koymasa sasarim... Zaten Turk Cocuklarinin baska bildigi bir hastalik ismi yoktur... Eskiden her oksurene; Astim diyorlardi, sacmalilari cok asikar olunca, simdi; "Bronsit" diyorlar..
" peditus, deloday bricanyl,asist, infex plus verdi. infex e bricanyl 1 ölcek verdim "
IYI halt ettiniz... Hicmi yazilarimi okumadiniz?? Bu ilaclar, Sahtekarligin 1.Safhasi ilaclaridir..
Bunlarla daha kotu olunca, Sahtekarligin 2. Safhasi olan; Ventolin, Nasocort veya Flixotide spreyler verilecek, ondan sonraki adimda, bir gece aniden ambulanslarla hastanelere tasinip. "hava almak" tir..
Eski yazilari okuyun.
Bu namussuz sarlatanlari iyi belleyin.. Bunlarda vicdan denilen seyin, zerresi yoktur... El kadar bebeklerin hastanelerde surunmeleri dahi bunlarin vidanlarina etki etmez..
Brosit filan oldugu yok, maksat sizi kandirip, bu ilaclari kullanmaniz sonucu; 2. ve 3. Safha sahtekarliklari uygulayip cocugunuzu hastaneye yatirmaktir..
Okuyun.. Okuyun ve gorun bu namussuzluklari nasil uyguluyorlar.
Sadece: Limonlu bal, Serum fiz ve ColdMix kullanin.
|
Mesaj Tarihi: 25 Şub 2015 Saat 09:06
Hocam Haklısınız genel durumu iyi olmayınca üzülüp mecbur hissedip ilaca başlıyorum. Sabah alt dudağında Uçuk çıkmış Ateş'den dolayı mı oldu bugün tahlil yaptıracam sonuçları size yazarım
|
Mesaj Tarihi: 25 Şub 2015 Saat 16:47
Hocam tahlil sonucunuz crp 4.26 sedimntasyon 37 WBC Değeri pıhtılı kan diye çıkmamış keratin 0.25 ast 36 alt 14 Üre 24 Röntgen bulgusunda önemli bişeyt yok dedi
|
Mesaj Tarihi: 25 Şub 2015 Saat 18:44
Siz boyle bu doktorlarin sacmaliklarina kanip, her hastalandiginda, akciger Filmi cektirecekseniz, isimiz var demektir...
Grip geciriyor. Tahlillerdeki sahtekarliklari cok anlattim, eski mailleri okuyun.. Maalesef; Doktor ve Laboratuvar cetelesmis durumdadirlar.. Doktor haybeden hasta gonderir, laboratuvarda "canak" rapor yazar, sizin iflahinizi keserler.. Okuyun. cok ornegi var.
Goruyorsunuz degilmi, namussuzlugu!!! CRP cikiyor, WBC pihtilasiyor!!! Bak Allahin isine!! Yerseniz. WBC dusuk cikinca, kan pihtilasti oluyor!!
|
Mesaj Tarihi: 26 Mar 2015 Saat 16:01
hocam yine hastalandık. bu 1 ay içerisinde 1 hafta iyi bir hafta hasta hasta olduğu dönemde 1 gün ateşi çıkıyor ertesi gün normale dönüyor öksürük kalıyor sadece burun akıntısı olmuyor genelde. salı günü okula gitti akşamına süt içicem dedi bi biberon sütlü bisküvi içti ve hemen kustu balgamlıydı ateşi yükseldi 38,4 en fazla ve sayıklamaya başladı durumu kötü diye doktora götürdük . akut bronşit teşhisi koydu ilaç yazdı ama kullanmadım. ilaçlar zitromax günde bidefa öğlen agumentin es 600 günde iki defa , ventolin şurup ,ventolin nebul ,bide sonu cold ile biten bi ilaç antibiyotik evde bulunsun diye aldım ama başlamadım diğerlerini eve bile almam artık sabahına ateşi yoktu çok fazla öksürüyordu burnu akmıyor belki ondan öksürüyor diye iladin damla aldım bir kere kullandım öksürük bayağı azaldı gibi ikinci dozu sabah verdim. hacam burun tıkanıklığı ve geniz akıntısından öksürük olur mu sıcak buhar viksli uyguladım ama çok etkili olmadı gibi hastalık neden bir haftada tekrarlıyor.bu yıl çok fazla hastalanıyor okula başladı çok bitkin ve halsiz vitamin kullanayım mı hangisini önerirsiniz.
|
Mesaj Tarihi: 26 Mar 2015 Saat 19:43
1- AugmentinES, 20 kilo ustu cocuklara verilir.
2- SAKIN: "ventolin şurup ,ventolin nebul ,bide sonu cold ile biten bi ilaç " BU ILACLARI eve bile sokmayin. Eski mailleri okuyun.
|
Mesajı Yazan: berke055
Mesaj Tarihi: 12 May 2015 Saat 18:44
Hocam kizim 3.5 yasinda bit haftadir oksuruk var balgamli be geceleri bazen hiriltisi oluyor atesi ilk iki gun oldu ama hafif bit haftadir gecmedi bizde bugun dr getirdik bronsit olmus dedi kan be idrar tah istedi sonuclari gonderecegim .verdigi Ted.ventolin ,asist susp,amoklavin bid 400/57susp.decort ampul SF karistirilip verlecek Ben sizin yazdiklarinz gibi genellikle illisdin damla limonlu bal be coldmix damla kullaniyorum ama hirilti olmasi beni korkutuyor ve dr bronsit daha kotuye gider demesi endiselendirdi.hocam birde kizim 3 aydir kolsisin kullaniyor fmf ten supheleniyorlar var veya yok cvp veremediler yardimci olursaniz cok sevinirim saygilarimla.
|
Mesaj Tarihi: 12 May 2015 Saat 18:55
glukoz: 131 , ure :19 kreatinin:0.5 ck :86 ,alt :7 ast;23,sadyum:142, potasyum :4.0 ,kalsiyum:9.7,aso :0,crp:0.1 , RF:7, sedimantasyon 18.
Idrar
Bilurbin: neg,uronilinojen: norm, keton:neg, asc:neg,glu:8norm ,pro:neg,bld:+,ph:5.5,nit: neg,leu:+++,sg:1.020 ,rbc:8,wbc:19,cry:1,cry:0,caoxm:1,caoxd:0,tri:0,Uri:0,hya:0,pat:0,nec:1,epi:1,yea:0,bac:36
|
Mesaj Tarihi: 12 May 2015 Saat 21:01
Idarari temiz; IYE yok.
WBC:15.5'dan az ise; kesinlikle antibiyotik gerekmez..
Bronsit DEGIL, Bronsiolit bile olsa, kendiliginden duzelir, sadece; Grip icin anlattiklarimi uygulayin.
Kolsisin'i, kesip bir bakin bakalim agri tekrar olacakmi?? Tekrar verdiginizde de, agri gidecekmi.. Baska da guvenilir bir tahlili filan yoktur.
|
Mesaj Tarihi: 12 May 2015 Saat 22:44
Hocam glukoz degerinin 131 olmasi ne idade eder birde kolsisin kullanmaya basladigimiz sure icinde bir kere cok yuksek atesi oldu ondada Su cicegi gecirdi Karin agrisi hic olmadi sadece ayaklarindaki agrilar gecmedi acaba bu kolsisinden mi yoksa fmf degilmi?
|
Mesaj Tarihi: 12 May 2015 Saat 23:08
Kan sekerinden emin degilim... 8 saatlik bir acliktan sonra, BASKA bir laboratuvarda "Kan sekerine" baktirin. Bunlara hic guvenilmez.
FMF'de; ayaklarda agri OLMAZ... Karinda agarilar olur. Genellikle de, sabaha karsi karin agrilari olur. Eger, hic karin agrilari olmadi ise, teshis yanlistir.
|
Mesaj Tarihi: 13 May 2015 Saat 08:43
Hocam kolsisin kullanmadan once karni agriyordu geceleri uykudan kalkip agliyordu kolsisin kullanmaya basladigimizdan Bu zamana kadar hic Karin agrisiyla uyanmadi ama ayaklarim agriyor diye uyaniyor biraz masaj yapiyoruz sonra tekear uyuyor Bu hergun olmasada haftada bir iki kez oluyor.
|
Mesaj Tarihi: 13 May 2015 Saat 19:14
Bu tip ayak-bacak agrilari;
1- Bazi Virutik hastaliklardan sonra, bir donem olup gecerler.
2- Zayif ve "kuduruk" cocuklarda, asiri hoplama-ziplama sonucu olurlar. Istirahat ve hareket kisitlamasi ile gecerler ve bir daha olmazlar
3- Cok nadiren, gecirilen "Gida zehirlenmeleri"(bilhassa Salmonella tipi) enfeksiyonlardan sonra, boyle; "Reaktif agri" denilen agrilar olabilmektedir. Bu tip agrilar, uzun sure, ara-ara olur.
|
Mesaj Tarihi: 13 May 2015 Saat 19:50
Hocam zaman ayirdiginiz icin tesekkur ederim
|
|