Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

bademcik büyüklüğü

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: ARŞİV
Forum Adı: Kulak & Burun & Boğaz & Göz
Forum Tanımlaması: Arşiv
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=47998
Tarih: 24 Ağu 2025 Saat 10:57

Konu: bademcik büyüklüğü
Mesajı Yazan: MiNiK PrEnSeSiM
Konu: bademcik büyüklüğü
Mesaj Tarihi: 17 Şub 2015 Saat 14:41
uzun bi aradan sonra mrb hocam umarim iyisinizdir hocam 25.05.2013 32haftalik dogumlu kizim var daha once size cok yazmistim Allah razi olsun bikmadan her sorumuza cvp veriyorsunuz hocam kizim cok mizmiz herseye agliyo surekli bogazi enfeksiyon kapiyodu memlekette ozel bi hastanede iyi bi cocuk doktoru var ona getirin dediler bizde memlekete geldk kizim patlar derecede agliyodu hocam kizimin bademcikleri normalden buyuk dedi doktor bu nedenle bogazi hemen enfeksiyon kapiyomus simdilik bisey yapilmaz cok rahatsiz ederse ancak 3.5 yasinda ameliyat olabilir dedi doktor heryerine bakti yeme ve uyku problemindende bahsettim kan tahlili istedi hocam cikan sonuclarda kizimda demir eksiklgi ve dvitamini dusukmus hocam bize augmentin,supravit,dvit damla,ferrum hausman damla verdi augmentini on gun kullanp bttikten sonra 3 ay boyuncada supravit dvit(10 damla)ferrum(10 damla) ucunu karistrip gunde bir defa tok karnina vermemzi soyledi hocam sonuclari yukleyeblrsem sze gostercem yapamazsam yazarm mutlaka kolay gelsin

Cevaplar:
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 17 Şub 2015 Saat 23:38
1. YALAN: " kizimin bademcikleri normalden buyuk dedi doktor bu nedenle bogazi hemen enfeksiyon kapiyomus '...Boyle bir sey yok.. Bir yerinden (!) uydurmus.. Mikroplar bulastiklarinda, hastalik yaparlar. Bademcikler varmis-yokmus, veya kucuk veya buyukmus, mikroplarin hic umurlarinda degildir.
2. YALAN: "simdilik bisey yapilmaz cok rahatsiz ederse ancak 3.5 yasinda ameliyat olabilir "... Bu doktora kalsa, 3.5 yasinda, dunyadaki butun cocuklarin ameliyat edilmeleri gerekir.. Bu devrede buyuk olan bademcikler, zamanla antikorlarin cogalmasi ile kuculurler.
3. YALAN: 21 aylik bir cocukta, HGB: 10.5-13g/dL araligindadir... Demir tedavisi, HGB:9g/dL'den dusuk olanlara verilir.
Eger; elinizdeki tahlilde; HGB:12-15g/dL araligini gosteriyorsa, bu degerler Eriskinlere aittir. Doktor-Laboratuvar ikili calismasinin (sahtekarliginin) bir ornegidir.

Mesaj Tarihi: 20 Şub 2015 Saat 23:52
hocam mobilden griyorum net baglantisi kotu suan yukleyemedm sonucklari ben size bikac onemli sonucu yazayim sizn suphelendgnz sey olursada soyleyn yazarim ben hocam hemogram
wbc 19,9 referans degeri 6-14
rbc 5,22 ref degeri 4-5
hgb 13,7 ref degeri 11-14
lym% 54 ref deg 20-48
lym# 10,7 ref deg 1,2-3,5
mon% 4 ref deg 2-10
mom# 0,8 ref deg 0,1-1
gra %39 ref deg 42-80

Mesaj Tarihi: 21 Şub 2015 Saat 00:02
gra#7,8 ref deg 1,4-7
ferritin 6,3 ref deg 6ay-15yas 7,0-142,0
folik asit 21,21 ref deg 2,33-17,24
vitamin b12 295 ref deg 126,5-505
25-hidroksi vitamin d3   22,96 ref deg 10-25yetersiz

cinko93 ref deg 70-114
crp 0,65 ref deg 0-6

Mesaj Tarihi: 21 Şub 2015 Saat 01:40
Ne diyeyim!!! HGB:13.7g/dL ve bu sarlatan, hala; "demir verecegim" diye tutturuyor. Pes yani!

WBC:19.9, yuksek bir deger, Agizdan alacagi bir Antibiyotik (Augmentin200 gibi) yeterlidir.
Bu yastaki bir cocukta, Folik asit ve Vitamin B12 BAKILMAZ, gerek yoktur... Tam cahil bir doktor, bundan uzak durun.

Mesaj Tarihi: 21 Şub 2015 Saat 13:49
hocam ben size memlekette oldugum icin ulasamadm antibiyotigi kullandim bitti dger ilaclarida esimin israriyla kullanmaya basladim hocam peki bu ferritin degeriyle dvitamini dusuk yaziyo onlar icin hergun 10 damla dvit ferrum supraviti karistrip veriyodum smdi ne yapmam lazim hocam ya kizima bsey olursa cok tedrgn oldum hocam ya tanida rasitizm,aktif
akut tonsilit
demir eksiklıgi anemileri,diger
diye yaziyo hocam bu ilaclar fayda yerine zarar vermis olablrmi kizima cok kafam karisti

Mesaj Tarihi: 22 Şub 2015 Saat 05:43
1- Bu yasta "Bademcik" iltihabi olmaz... Farenjit olur, Tedavisi basit bir Augmentin iledir.
2- SAKIN: Demir ilaci vermeyin, her hastaligi agir seyreder...
3- Turk cocuklari; Turk Cocuk doktorlari dogru-durust Dvitamini vermesini bilmedikleri icin, tamami Rasitiktir..
Damlalarla ugrasmayin; 1 ampul Dvit3 icirin.. Ayricada bana ayakta, dizleri bitisik bir resmini gonderin... Rasitizm ile ilgili sualleri-cevaplari okuyun, oralarda cok guzel ornek Fotograflar var...

Gittiginiz doktorlar ya cok salak yada cok sahtekar!!!

Mesaj Tarihi: 23 Şub 2015 Saat 00:08
hocam Allah sizden razi olsun cok sagolun sizin tahlil sonuclarini degerlendirdkten sonra bu 3 gundur ilaclari kestim vermiyorum fakat hocam 15 gun kadar kullandim bu dvit damlayi falan simdi hemen dvit3 ampul alip versem o kullandklarim damlalardan dolayi zararli olmaz dimi
birde hocam supraviti ayrica veriyimmi yoksa uyku ve istah problemi icin sipraktinmi veriyim hic uyumuyo hocam gece boyunca sallyorum gunduzde yarim sat uyuyo sonra hemen uyaniyo sallamaktan kollarm kiriliyo artik
hocam fotograf cekp gondermeye calscam fakat mobilden grdigm icin yukleyemiyorum siteye

Mesaj Tarihi: 23 Şub 2015 Saat 18:01
Damla ve Supravit bittikten sonra, Dvit3 ampulu icirin..
Uyku ile ilgili eski; sual-cevaplari okuyun.

Mesaj Tarihi: 23 Şub 2015 Saat 22:05
cok sagolun hocam birde benim annemin dizleri cok agriyo meniskusu var surekli ayakta oldugu icin agrisi cok oluyo ayrica yuksek tansiyon hastasi ve hergun hipertansiyon hapi iciyo bu dvit3 ampulu icse olurmu hocam tansiyona bi etksi olmaz dimi buyuk tansiyon 18 den asagi dusmuyo hocam

Mesaj Tarihi: 23 Şub 2015 Saat 22:17
Ailede; herkezin, senede 1 ampul Dvit3 icmesi sarttir.. Kac yasinda olurlarsa olsunlar. Sakin Turk doktorlara kulak asmayin.

Anneniz ampulu ictikten, 3-5 gun sonra agrilari gecerse, hic sasmam.

Mesaj Tarihi: 24 Şub 2015 Saat 14:02
Allah sizden bin kere razi olsun hocam ins annemin ayagina iyi gelirde sizde binlerce kez sevap kazanirsiniz cok tsk ederim kolay gelsin hocam yeni konu acmadan bsey daha sorcam kizim haddinden fazla cisini yapiyo altini acik birakiyorum havalansin diye cunku bezini baglaynca agliyo cekiyo istemiyo bende tuvalete goturuyorum fakat yapmiyo iki dakika sonra cisini yapiyo hocam dger cisini 5 dakika sonra yapiyo 2 saat icinde 10 defa falan islatiyo hocam bu durum bana anormal gibi geldi eger idrar yolu enfeksiyonu varsa nasil anlarim hocam tahlil yaptrmakta istemiyorum biliyosunuz bi sahtekarin tuzagndan sizin sayenizde daha yeni kurtulduk surekli hastanelere gtmekten biktim hocam

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat