Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

boy

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: ARŞİV
Forum Adı: Gelişim & Davranış Değişiklikleri
Forum Tanımlaması: Arşiv
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=47650
Tarih: 12 Kas 2025 Saat 17:02

Konu: boy
Mesajı Yazan: papatyam13
Konu: boy
Mesaj Tarihi: 28 Oca 2015 Saat 14:22
  hocam benim 6 aylık kızım var.son iki ayda sadece 2 cm uzamış.persentılde boyu 3-5 arası çıkıyor.çok endişeliyim lutfen bana bir yol gösterin.bugunkü ölçümleri:

boy:61 cm
kilo:7.800
bas:43

1-hocam ben sağlık ocagının verdiği demir ilacını kullanmadım onun etkisi olmuş mudur?
2-dr a gotürsem isteyeceğim özel bir tahlil var mı?hormon gibi.
3-sadece anne sütü aldı 6 ay.ek gıdaya yenı yenı başladım.gelişimi için ustunde durmam gereken özel bir gıda var mı?
4-şimdiye kadar devit3 verdim bundan sonra multitabs versem daha iyi olur mu?

şimdiden çok teşekkür ederim.

-------------
- üzerinde Pek çok Meyveler Bulunan Bir Dalı, Meyvalar Aşağı Doğru çeker. Meyvasız Bir Dalın Ucu Ise, Servi Ağacı Gibi Havada Olur.

Cevaplar:
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 28 Oca 2015 Saat 18:55
Bu kilo ve bas cevresi ile; 61cm boy; MUMKUN DEGIL... Ancak, Premature dogacak ve asiri kilo almis olacak... Onda bile bas cevresi bu kadar buyuk olmaz. Kesin boyunu yanlis olcuyorlar...
1- Demir ilaci ile boyun, HICBIR alakasi yoktur, Kalsiyum ve Dvit ile ilgilidir.
2- Sakin ha!! ya yanlis, yada kasten boyunu dusuk olcuyorlar.
3- Anne sutunu yerini, kutu sutleri alacak.Gunde en az 600ml sut ictiginden emin olun.
4- Evet, daha iyi olur.

Boyunu cok merak ediyorum mutlaka cevap yazin.

Mesajı Yazan: papatyam13
Mesaj Tarihi: 29 Oca 2015 Saat 19:46
hocam bugün çocuk dr na götürdüm.dr da kızımı görünce bu 61 cm den uzun dedi.ölçtü ve 67 cmLOL çıktı.gelişimi normal dedi.dün aşılarını yaptırırken sağlık ocağında ölçmüşlerdi.nasıl ölçtülerse artık bu nasıl bir hatadır!
hocam size birkaç sorum olacak:
1)kızımın vajınasında yapışıklık var dr a söyledim cerraha git kremle uğrasma dedi.siz hastalarınıza bir krem öneriyorsunuz ben de kullanabilir miyim?adı nedir,6 aylık kızıma uygun mudur?
2)hocam bir de kızımın son iki aydır çok fazla salyası akıyor ama sorun şu ki önlüklerinde ve kıyafetlerinde demir ilacı gibi bir siyahlık bırakıyor.bunun sebebi ne olabilir?

iyi ki varsınız teşekkürler hocam.

-------------
- üzerinde Pek çok Meyveler Bulunan Bir Dalı, Meyvalar Aşağı Doğru çeker. Meyvasız Bir Dalın Ucu Ise, Servi Ağacı Gibi Havada Olur.

Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 30 Oca 2015 Saat 02:59
1- Turkiye'deki; Saglik ocaklari kalitesinde yerler icin, normaldir.. Oradan, sag cikabildiginize dua edin.. Maazallah!!!
2- Siz "krem" ile ugrasin... Cerraha gitseniz, sizden hem ameliyat parasi alacak, ondan sonra'da ayni kremi verecek... Yoksa, tekrar kapaniyor. Ameliyat, cozum degildir. Aptal insanlarin sacmaliklarina kanmayin. Kremin adi: Estriol krem. O geri-zekali, kesin Kremin adini bilmedigi icin, ne yazacagini bilemedigi icin, size Cerraha postaladi..

Gunde;2x1 surulecek, 1 hafta kullanip, 1 hafta ara verilecek. Gerekirse ayni sekilde tekrarlanacak.

3- Ayni koyu renk, bekleyen idrarda da olursa; "Alcaptonuria" olabilir. Bunu bilen bir doktor'da, belki Universite hastanelerinde bulabilirsiniz.

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat