|
Hocam kusura bakmazsanız yakınım sorusunu göndermemiş bir türlü onun adına gönderiyorum.. 2 ay gibi uzun süren bir grip dönemimiz oldu .. bu sürede hep gittik dr a sürekli antibotik .. balgam sökücü verildi.. (augmentin..klamoks..sef.. makrol..asist..bricanyl..edostin .deloday :'( ) en sonunda hırıltılı solunum ve öksürük başladı .. başk bir dr a gittim... kistik fibrozıs e kadar tüm testler yapıldı... non allerjik .. solunum yolu hassasiyeti denildi.. tedavi olarak .. sabah 1 cc ventolin 1 cc esef karıştır nebul de ver...10 dk sonra 1 cc ventolin ...10 dk sonra asist ampul 1 cc buhar olarak ver.. 10 dk sonra pulmicort 1 cc ...bu işlem günde 4 defa tekrarlandı.. (asist sabah akşam) sabah akşam 1 ölçek makrol içildi...sabah aç karnına vaksoral kapsül ( 10 gün kullan 20 gün ara) gece singulair .. ilk 3 gün prednol IM ... bu şekilde başladı 10 gün sonra hersey normale döndü.. kontrol sonrası sadece sabah vaksoral 10 gün....pulmicort sabah aksam 1 cc buhar ..gece singulair e karar verildi.. 3 ay boyunca uygula denildi .. ferrozing başlanıldı ..kanı sınırda dedi.. 13 aylık kız bebek kilo 9.200 boy 78 cm... gıda takviyesi olarak fantomalt ve vitasure önerildi .. çinko yu kullanamıyorum sürekli kusuyor verince.. iştahı açıldı güzel yiyor günde 6 öğün e vardık ...3 ana 3 ara olmak üzere ...sütüm yeterli bol bol emziriyorum.. yemek seçmiyor .. yalnız 1 haftadur tedavi devam ettiği halde burun akıntısı (koyu yeşil) tekrarladı .. göz iltahabı başladı.. (fucidin kullanıyorum) gece hırıltı öksürük yok ..sabah uyanınca çakıl taşi yutmuş gibi çıngıraklı bir öksürük başlıyo ... ama hırıltı yok .. kendim gittim imuneks aldım başladım ...biraz iyi geldi.. ama ne yapmam gerektiği konusunda kararsızım.. bir burun doğduğundan beri tıkanırmı :) serum fizyolojik sıkmaktan bi hal oldum.. en büyük sıkıntımız da aşiri terleme ...uyandığında su sızıyo sırtından yastığından... şimdiden teşekkür ediyorum.. yardım ediceğinizi umuyorum
|