Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Kulak ve kulak arkası şişliği

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: ARŞİV
Forum Adı: Kulak & Burun & Boğaz & Göz
Forum Tanımlaması: Arşiv
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=47602
Tarih: 20 Kas 2025 Saat 01:02

Konu: Kulak ve kulak arkası şişliği
Mesajı Yazan: meteay
Konu: Kulak ve kulak arkası şişliği
Mesaj Tarihi: 25 Oca 2015 Saat 22:40
Hocam oğlum 24 aylık. 3 gün önce sağ kulak kepçesi ve kulak arkasında hafif şişlik farkettik. Zamanla bu şişlik arttı ve şu anda normalin yaklaşık 1,5 katı kadar. Temas edilmediğinde oğlum normal iken kafa arkasından sağ kulağına kadar olan bölgeye temas edildiğinde bariz acı çekiyor. Herhangi bir ilaç kullanmadık. Ateşi yok. Ayın 15 e kadar devam eden grip kaynaklı ateş, kusma ve ishal rahatsızlığı vardı ama 1 haftadır griple ilgili bir sıkıntısı yoktu. Grip içinde sizin önerdiğiniz tedaviyi kullandık ve sadece burundan fizyolojik serum ve iliadin damla kullandık. Kulağının resmini aşağıdaki bağlantıyla gönderiyorum. Hocam bu rahatsızlık ne olabilir ve sizce ne yapmalıyız? İlginiz için teşekkürler.

https://drive.google.com/file/d/0B2K7wG4LoCDublRXVEQxUjdOcms/view?usp=sharing 

Cevaplar:
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 26 Oca 2015 Saat 07:18
"Mastoidit" denilen, kulak arkasindaki kemigin iltihabi olabilir, acilen bir KBB'nin gormesi icap eder.

Mesaj Tarihi: 26 Oca 2015 Saat 10:48
hocam bugün düzenli gittiğimiz çocuk doktoruna gittik böcek ısırması olabilir dedi ama hiç birkızarıklık yok ya da bir ısırık izi.bugün kulağında daha az hassasiyet var muayne sırasında çok ağlamadı.fenistil jel verdi bu jeli kullanalımmı günde 1 kere sürmemizi söyledi. 1 hafta sonra şişlik azalmazssa gelin dedi.

Mesaj Tarihi: 26 Oca 2015 Saat 21:26
Ben size, niye; KBB'ye gidin dedim!!!

Mesaj Tarihi: 27 Oca 2015 Saat 08:28
açıkçası kbb ye götürmeye korkuyorum.diğerlerine göre idare eder bir kbb ci var o da en son birsürü alerji ilacı vermişti orta kulak iltihabı için ama tüp takalım dememişti en azından.ondan ancak bu güne randevu alabildik bugün ona götürücez dün için randevu vermediler.

Mesaj Tarihi: 27 Oca 2015 Saat 11:39
kbbciye gittik kulağını bir şey ısırmış olabilir sorun yok dedi.kulağını kontrol etti basınç testi yaprı kulak zarının arkasında sıvı varmış.ağrısı yok dedim 2 türlü olurmuş orta kulak iltihabı kulak zarının arkasındaki sıvı ağrı yapmazmış.daha dün kendi doktorumuz bir şey yok demişti.kbbci çocuk doktorları kulak zarının arksındaki sıvıyı göremezler dedi bu işin eğitimini biz aldık dedi.yaklaşık 1 ay öncede tüp takılması gerekiyor demişlerdi bize.orta kulak itihabı için 1 ay önce sizin verdiğiniz tedaviyi bitirip kendi doktorumuza gitmiştik sorun yok demişti ki o da kesinlikle tüp takmaya gerek yok zaten gripler ortadan kalkınca bu hadisede ortadan kalkacak demişti.tüp taktırmak istemedğimi söyledim taktırmayacaksanız antibiyotik başlayacağız sıvının incelmesi lazım kulak zarına yapışırsa ciddi sorun olur dedi.biz zaten 4 kutu antibiyotik kullandık bundan önce geçmeyince tüp demişlerdi bize diyince bu işin 2 çözümü var dedi.neyse ceftinex ile peditus verdi.istediğiniz kbb ciye gidin sonuç aynı olacak dedi.kbb ye gitmeye korkuyordum zaten korktuğum başıma geldi ne önerirsiniz?

Mesaj Tarihi: 28 Oca 2015 Saat 10:57

Mesaj Tarihi: 28 Oca 2015 Saat 18:41
En azindan, Mastoidit olmadigindan eminiz, geriside HIC ONEMLI DEGILDIR...
SAKIN; verilen ilaclarin hicbirini kullanmayin, sadece benim anlattiklarimi uygulayin.. Dogru, Turkiye'de hangi KBB doktoruna gitseniz, size bu sahtekarliklari uygularlar..

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat