Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

demir eksikliği

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: ARŞİV
Forum Adı: Testler & Tahliller & Teşhisler
Forum Tanımlaması: Arşiv
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=47541
Tarih: 22 Eki 2025 Saat 12:24

Konu: demir eksikliği
Mesajı Yazan: mrvsmt
Konu: demir eksikliği
Mesaj Tarihi: 22 Oca 2015 Saat 18:51
hocam bugün kızımın kan tahlilleri yapıldı sonucu birde siz degerlendirirmisiniz?8 aylık 9 kilo 73 cm boyunda doktorumuz yogun demir eksikliği var depolarıda az dedi demir ilacını kilo basına 1 damla sabah aksam verin dedı...hocam birde bıngıldagını kontrol etti olması gerektiğinden büyük dvit veriomusunuz dedi onu da sabah aksam 4 damla verin dedi.kapanması gereken zamandan gec kapanıcak dedi.bu durum bi sorun teşkil eder mi? önericeginiz birsey var mı? saygılar hocam tesekkur ederım sımdıden...

Cevaplar:
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 22 Oca 2015 Saat 22:02
Bir dumen donmus. Degerler uyumlu degil. Baska bir yerde sadece "Kan sayimi" yaptirin, HGB:10g/dL den az cikarsa, Demir ilacina devam edin.

Bingildaga kafayi takmayin, kafa capina bakin. 45cm normalidir.

Bingildak; 9 ayda da kapanabilir, 19 ayda da kapanabilir, Turk Cocuk doktorlarina kafayi takmayin.
Dvitaminin NORMAL DOZU, ZATEN: Gunde5 damla...

Mesaj Tarihi: 22 Oca 2015 Saat 22:34
Tamam hocam hemogram baktırıcam tekrar başka yerde,peki d viti 2×4 damla vermiyim mi o zaman?bebegim şuan uyuyor o yüzden ölçemedim ama geçen ay yanlış hatırlamıyorsam 43 cm di kafa çapı, siz olmasanız biz ne yapardık acaba😑

Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 22 Oca 2015 Saat 22:38
Sadece; gunde 1 defa; 5 damla verin.

Kafa capi; 3.5 kilo doganlara goredir. Eger, kucuk dogdu ise, bas cevresinin ufak olmasida normaldir. AMA< zaten bingildak iri oldugunda, boyle bir sorun olmasinda imkan yok.

Mesaj Tarihi: 22 Oca 2015 Saat 22:44
Evet hocam kızım 3.430 kilo doğdu anlaşıldı...sagolun vakit ayırdıgınız icin

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat