Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

d flor vit kullanimi

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: ARŞİV
Forum Adı: İlaçlar
Forum Tanımlaması: Arşiv
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=47489
Tarih: 17 Eki 2025 Saat 05:47

Konu: d flor vit kullanimi
Mesajı Yazan: zbalyen
Konu: d flor vit kullanimi
Mesaj Tarihi: 20 Oca 2015 Saat 14:31
Hocam bebegim 6 aylik zymaflour temin edemiyoruz. Eski maillere bakarak Flor iceren d-flor vit damladan hesapladim 12 damla vermem gerekiyor. Bir damlasi  0.02 flor ve 66.66 ünite d vitamini iceriyor. Bu hesap dogru mu hocam?
ikinci sorum büyük oglum 7 yasinda. Bu zamana kadar hic flor vermedim. D vit de sadece ilk yil verdim. Bu damladan ona da verebilir miyim olursa kac damla vermeliyim? Olmazsa flor ve d vit ihtiyaci icin ne yapabilirim?
simdiden tesekkürler.

Cevaplar:
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 21 Oca 2015 Saat 01:28
Damla ile basa cikamazsini..
Gunde; 0.25mg Fluor ve 1000 unite Dvitamini vermeniz gerekecek.
Disardan getirtin veya, Istanbul'da, Etiler'deki eczanelerde var.

Mesajı Yazan: Meryemm
Mesaj Tarihi: 14 Şub 2015 Saat 18:14
Merhaba hocam, arkadasım adına soruyorum. Ayni damladan elimizde mevcut (d Flor vit )
Doktoru haftada 3 gun 3 defa 2 damla önerdi . Arkadaşımın bebegi 14 aylık.

Benim kızım 5 aylık bende kullanmak istiyorum kac damla önerirsiniz? (Yukarıdaki cevabınızda 0.25 mg Flour 1000 d vit. Demişsiniz Onu nasıl ayarlayabiliriz, d vit flor da kac damlaya gelir? )

Hocam zymaflouru getirtme imkanımız yok mecbur bunu kullanicaz, tabiki siz önerirseniz.

Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 14 Şub 2015 Saat 18:54
Zaten sirf;bu sebeple, bu Dvit+Fluor karisimi ilaclari hic sevmem...

Zymafluor: ( 0-2 yas arasi)0.25 mg oalcak sekilde verin. Zaten bu miktar Fluor ile beraberinde, 1000 unite Dvit alir, bunun da bir zarari yoktur.2 yasindan buyuklerde ( 2-4 yas) 0.50mg Fluor verilir. 2000unite Dvit almis olur, bununda bir zarari yoktur..4 yasindan buyuklerde bu damlalari kullanmayin. Diger Zymafluor'lari kullanin.
Eski mailleri IYI OKUYUN...

Mesajı Yazan: Meryemm
Mesaj Tarihi: 14 Şub 2015 Saat 19:51
Teşekkür ederim hocam , eski maillerinizde Verdiğiniz oranları okumuştum ama devit- Flour ile zymaflour aynı oranlarda kullanabilirmiyiz diye kuşkuya düştüm . Tekrar teşekkür ederim.

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat