Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

4 aylık kızımın kan tahlili

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: ARŞİV
Forum Adı: Testler & Tahliller & Teşhisler
Forum Tanımlaması: Arşiv
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=47487
Tarih: 15 Kas 2025 Saat 08:47

Konu: 4 aylık kızımın kan tahlili
Mesajı Yazan: mervehira
Konu: 4 aylık kızımın kan tahlili
Mesaj Tarihi: 20 Oca 2015 Saat 11:40
mrb. 4 aylık kızımın kan tahlili değeri düşük çıktı. Hgb 9.85 cıktı. sağlık ocagından ferrum kan ilacı verdiler. içeriğini okudum paraben varmış. hocam ne yapmalıyım. pekmez içirsemmi kızıma ilacı kullanayımmı öneriniz nedir.

NEU#   1,27
LYM #   6,68
NEU%   14,4
LYM%  75,7
RBC     3,55
HGB     9,85
HCT     28,9
PLT    529

hocam kızım bu değerleri referans aralığında değil.

Cevaplar:
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 21 Oca 2015 Saat 01:21
Yorumlarinizin hangi birini duzeltsekki!!!
1- Paraben zararli degildir.
2- HGB:9.85 tedavi gereketiren bir seviye degildir, sadece hergun 1 ogun et yerse yeterli olur.
3- Pekmez ve Anemi baglatisi resmen bir "cahillik" sonucunda ortaya cikmistir.
Pekmez; Uzumden yapilir, icinde DEMIR YOKTUR... Demir, pekmezin icine konulan, "Pekmez Topragindan" gelir.. Marn Topragi denilen bu topraktaki demir, Elementer demir olup, etlerdeki demir gibi "Proteine bagli demir" olmadigi icin, EMILMEZ..
Pekmez topragi kullanilmayan, "Eksi pekmezlerde" bu toprak da yoktur, demirde yoktur..
Eskiden, Turkiye'de seker fabrikalari yokken, pahali sekerli gida ve receller yerine cocuklara, ucuz pekmez kakalanirdi...

Rahmetli dedem anlatmisti, Egridirin en zengini olduklari halde, Seker Bayraminda, buyuklere seker ile cocuklara pekmez ile Baklava yapilirmis..

Mesaj Tarihi: 23 Oca 2015 Saat 20:34
Hocam cevabınız için teşekkür ederim.

Kızımda iki haftadır burun hırıltısı var. sürekli serum fizyolojik damlatıyorum. ve otri bebe ağızdan çekilen aspiratorle çekiyorum yalnız kızımın burnunun içinde bişi yok çekincede bişi gelmiyor ona ragmen hırıltı geçmiyor. Burnunda geniz eti felanda yok neden geçmek bilmiyor hırıltı. Kızım 4 aylık emerken çok fazla sıkıntı olmuyor arada dinleniyor sonra geri başlıor emmeye  ama sürekli burnu hırıl hırıl bu beni çok endişelendiriyor.eski formlarıda okudum ama çözüm bulamadım. Tavsiyeniz nedir hocam. Sizin tavsiyeleriniz çok önemli benim için. İlgi ve alakanıza şimdiden çok teşekkür ederim. 

hocam günde 4 damla ferrum damla veriorum. kızımın kakasının rengi değişti kan ilacınn rengi gibi yapıyor. arada fosforlu yeşil mukuslu yapıyor. acaba balgamını yuttugu için olabilirmi

Mesaj Tarihi: 23 Oca 2015 Saat 23:01
Dikkatli okumamissiniz. Griplerde, akintidan ziyade; burun icindeki "mukoza" tabakasinin odemi darliga sebep olur. Bu sebeple, Serum fiz yeterli olmazsa, Iliadin ile o odemi cozmeye bakin.
SAKIN, Demir ilaci kullanmayin. Her hastaligi agir gecer.. Benim yazilarimi okudugunuzdan eminsiniz degilmi??

Mesaj Tarihi: 27 Oca 2015 Saat 13:03
merhaba hocam kızımı dün hastaneye götürdük burun hırıltısı ve öksürüğü vardı. rötgen çektirdik ciğerlerinden bide kan tahlili verdik. kan tahlili temiz çıktı. ancak  bronşolit başlangcı dedi doktor. çok az bi tıkanıklık var ama antibiyotiğe gerek yok dedi. ev tipi nebulazatör aldık. doktorumuz verdiği ilaçlar şöyle

pulmicort 0,25 mg günde iki kez   .... nebulazör ile 
ventolin nebules günde 4 kez 0,5 ml   ....nebulazör ile
zyrtec damla ... mevsimsel alerjisi varmış günde 1 sefer 8 damla
gaviscon toz .. reflüsü için günde 3 kez .

hocam dün akşam başladık hava vermeye ancak kızımın nefes alış verişi çok hızlı tıkanıyor . bugün 12 de ventolin 0,5 ml verdim ancak tıkanıklığı geçmedi. ne yapmam lazım. burnuna serum fizyolojik damlatım çekiyorum ama bişi gelmiyor. hocam bitkisel bişeyler versem bronşlarını açmak için ne verebilirim. evde buhar makinesi var sürekli çalıştırıyorum. gold mix iyi gelirmi . yardım edin hocam. 1 ay önce bi hafta hastanede yattık bu hastalıktan gene hast. yatmak istemiyorum inş. ilerlemez hastalık

bide hocam kızım kakasını katı yapmaya başladı bugün 4 oldu yaptıgı kaka ve katı. normalde krem kıvamında günde 2 defa yapardı

Mesaj Tarihi: 27 Oca 2015 Saat 19:04
Cry

Mesaj Tarihi: 27 Oca 2015 Saat 19:08
Yani ben 6 seneden beri bosmu konusuyorum!!
Bu uygulanan tedavi, sahtekarligin;2.Safhasidir. Bu tedaviyi kullanin, 4-5 gun sonra, kendinizi Hastanelerde, "Hava alirken" bulursunuz..

O kadar anlattim, hicmi okumuyorsunuz?? Hep ayni kaziklari ayni sirada yiyorsunuz. Pes yani!..

Bronslar, keyiflerinden daralmiyor... Grip virusleri inemesin diye daraliyor.. Siz hem bronslari genisletin, hem Kortizonlu spreylerle vucudun tepki gostermesini onleyin, ondan sonrada; "-Niye hastanelik olduk?" diye hayret edin.. Ne bekliyorsunuzki!!!

Mesaj Tarihi: 27 Oca 2015 Saat 20:19
hocam ne yapalım peki. gitmediğimiz hastane kalmadı. sürekli hastaneye yatırıyoruz. bize bi yol gösterin. hava vermeyelim mi  ama nefes almakta zorlanıyor. nolur hocam bize bi yol gösterin bebeğin burnu tıkanı nefes almakta zorlanıyor hızlı hızlı nefes alıyor tıkanıyor  yardım edin hocam.Cry

Mesaj Tarihi: 28 Oca 2015 Saat 00:44
Ben 35 sene ozelde calistim, 1 tane bile hastamin basina bunlar gelmedi.. Kesin verilen ilaclarin kurbani oluyorsunuz. Su: Aferin, Peditus, Ventolin(ve benzeri astim ilaclari), Zaditen(ve benzeri Allerji ilaclarini) Asist, Umca ve Nasonex, Nasocort ve Pulmicort, Flixotide gibi kortizonlu spreyleri, Butun oksuruk suruplarini, ASLA kullanmayin.

SADECE; Limonlu bal, Serum fiz ve ColdMix kullanin.. Cok okumaniz sart.

Mesaj Tarihi: 28 Oca 2015 Saat 09:01
sagolun hocam . limonlu bal 4 aylık kızımda kullanabilirmiyim.limon asitli değilmi hani 6 aylık olana kadar hiç bişi verilmez diyolarya. bide hocam bebeğim tıkandıgı zaman ne yapayım. nefes alma güçlüğü oldugu zaman napcamı şaşırıyorum. kendi halinemi bırakayım. dediğiniz gibi ilaçları kullanınca hastanelik oluyoruz.bide kızımı ben yüz üstü yatırıyorum. nefes almasında problem olurmu acaba. sizin yazınızda okumuştum. yüz üstü yatarlar diye ama şimdi nefes alma güçlüğü yasadıgı için bu konudada bilgi verirseniz hocam . allah razı olsun hocam sizden

ballı limon tarifini kaça kaç ölçü yapayım hocam. günlük kaç cc verebilirim. burnu için serum fizyolojik sıkıyorum ama burnundan çıkan bişi yok. bide cold mixe bronsoliti tetikler diyorlar kafam çok karıştı.

Mesaj Tarihi: 28 Oca 2015 Saat 14:41
Cry

Mesaj Tarihi: 28 Oca 2015 Saat 19:00
1- Limonlu bal; bu yasta;"Limonata" tarzinda verilebilir, veya 2-3 cay kasigi kadar (2.5ml) Mandalina-Portakal suyuda olabilir. Yer yuzunde; hicbir asit, "Mide asiti" nden daha kuvvetli degildir..
2- Serum fiz kullanin, yuzu koyun yatirinki, burun ifrazati geriye degil, onden disariya aksin.

Doktorlardan ve Hastanelerden, mumkun oldugunca uzak durun.

Mesaj Tarihi: 01 Şub 2015 Saat 15:01
hocam mrb. bebeğime kan tahlili yaptık. çinkosu degeri hangi deger oluyor. kan tahlilinde direk çinkomu yazıyor . kısaltması nedir acaba. ferro zinc kan damlasında çinko takviyeside varmış . bağışıklık sistemi için önemliymiş.

Mesaj Tarihi: 01 Şub 2015 Saat 18:29
Sacmaliyorlar.. Sakin o palavracinin ortaklasa calistigi Laboratuvarin sahtekarliklarina kanmayin...
Cinko eksikligi oldugunda; "Acrodermatitis Enteropathica" diye cok agir bir hastalik tablosu gorulur. Ben meslek hayatim boyunca, hemde; Hacettepe gibi bir merkezde, 4 sene asistanlik, 1 sene Basasistanlik suresinde bile gormedim... Bu soytarilar, bunlari bilmezler, onlarin gayeleri baskadir. Sakin Cinko ilaci filan kullanmayin...

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat