Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

dikkat dağınıklığı

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: ARŞİV
Forum Adı: Gelişim & Davranış Değişiklikleri
Forum Tanımlaması: Arşiv
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=47472
Tarih: 27 Ağu 2025 Saat 03:29

Konu: dikkat dağınıklığı
Mesajı Yazan: zehracan
Konu: dikkat dağınıklığı
Mesaj Tarihi: 19 Oca 2015 Saat 16:55
hocam selamlar. sorularım genellikle kızım ile ilgili oluyor. bu sefer ablamın çocuklarına ilişkin sorularım olacak. ablamın 9 yaşındaki oğlunda herhangi bir zihinsel problem olmadığı halde sırf dağınık ve derslerine yeterli dikkat ve özeni vermediği için türkiyenin tanınmış prof. lerinden birine götürdü ve ilaç kullanıyor çocuk. ben ve anneannesi bu konuyla ilgili ablama ne kadar söylediysek de anlamıyor. doktor verdi deyip çocuğa ilaçları vermekten çekinmiyor. hocam bizi mazur görün uzman değiliz, belki haddimize de değil ancak ilaç kullanımı konusunda sizin fikirlerinizi merak ediyoruz.

ikincisi 5 yaşındaki oğlu özellikle evde çişini üstüne yapıyor. büyük tuvaletini söylüyor. dışarıda da haber verdiği halde, evde çişini gidip de tuvalete yapmak yerine üstüne yapıyor. annesi ne kadar yaptıysa olmuyor, kadının sinirleri yıpranış durumda. bu konuda ne yapılması gerekir? 

kıymetli zamanınızı ayırıp  ilgilendiğiniz için şimdiden teşekkürler...

Cevaplar:
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 19 Oca 2015 Saat 18:48
1- 12 yasindakine; Ritalin veya Risperdal verildi ise, iki defa dusunmek gerekir.. Bu ilaclar, "Hiperaktivite" si olanlara veriliyor... Bu ilaci; bu sekilde, SUISTIMAL eden, pek cok sarlatan Prof. var. Turkiye'de; "prof." titrine pek guvenmeyin, bunlarin tamami; Kenan Evren Profesorudur.. Bekleyince oluyorlar...
2- 5 yasindaki, bir daha GUNDUZ cicsini yaptiginda, evde kimse orali olmasin, isterse butun gun cisli dolassin, isterse gidip, kendisi yikanip, temiz camasir giysin.. Birakin kendi haline, bakin gorun nasil hemen duzelecek...
Eger; "Gece isemeleri" varsa, onlara; Minirin" sprey kullanilir.

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat