Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

cesitli

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: ARŞİV
Forum Adı: Çocuk Hastalıkları
Forum Tanımlaması: Arşiv
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=47461
Tarih: 27 Tem 2025 Saat 15:12

Konu: cesitli
Mesajı Yazan: ozlemay
Konu: cesitli
Mesaj Tarihi: 18 Oca 2015 Saat 18:12
Merhaba kadir bey.insallah iyisinizdir.

Sorum kizimla ilgili 4 yasinda anaokuluna gidiyor.
4 gün önce idrar yaparken yanmasi olmaya basladi.hemen Cranberries vermeye bol sivi vermeye basladim.
Ertesi gun atesi cikti burnu akmaya ve oksurmeye basladi.
Ara ara idrar yaparken yanmasi olmaya devam etti ama bugün
Oldukca fazla olunca hemen hastaneye götürüp idrar tahlili yaptirdim.
Nitrit negatif ohh dedim gorunce laboratuar teknisyeni cocukta iye var dr.uyla görüşün dedi. Mikroskobisi 40/10 her sahada silme lokosit görüldü yaziyor.Sicak sabunlu banyo yaptirdim ibufen verdim ki zaten atesi var.
Kizimin doktoru olarak ne yapmamizi onerirsiniz?
Simdiden tesekkurler.

Cevaplar:
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 18 Oca 2015 Saat 19:25
Goruyorsunuz degilmi, TEZGAHI!!! teknisyen, zatan hucre sayisini uyduruyor, birde ustelik doktonuna gonderiyor.. Sanki bir tek uyanik onlar!!!
cranberry'e devam, gerisi Grip tedavisi...
Aferin... Artik tuzaklari farkedebilir hale geldiniz.. Birde bu Teknisyen gibi supruntuleri rezil edebilseniz...

Mesaj Tarihi: 18 Oca 2015 Saat 19:45
Cok tesekkur ederim kadir bey,
Basima ilk defa boyle bisi geldi forumdaki her yanıtınızi okuduğum icin aklımda kalmis bu sekilde yapilmasi gerektiği :)
Nicin bu kadar cok agrisi oldu hic anlayamadım cok kivrandi agridan
Ne yapacagimi sasirdim.Bu rahatsizlik icin yapabilecegimiz baska hicbirsey yok mu? Oyle kivranip aglamasina cok uzuldum :(

Mesaj Tarihi: 18 Oca 2015 Saat 21:21
Agri cok olursa; Novalgin surup, gunde:3x1 olcek(5ml) verin.

Mesajı Yazan: FRK
Mesaj Tarihi: 18 Oca 2015 Saat 21:32
Hocam novalgin' in agri kesici ozelligi digerlerine( calpol, dolven, profenid) nazaran daha mi etkili? Evimizde digerleri var ama novalgin sp yok.
Bir de novalgin in alerjik ozelligi fazla diye duydum, dogru mu acaba,

Mesaj Tarihi: 18 Oca 2015 Saat 22:18
Daha etkili degil.... Etki mekanizmasi farkli. Duz adalelerde, gevseme sagladigi icin; idrar yollari hatta bobrek tasi agrilarinda bile bu yuzden diger ilaclardan daha ustundur.

Novalgin allerjisi sadece; Pirazolon veya Pirazolidin lere karsi allerisi olanlarda, dikkatli kullanilir. Kendisi allerjen degildir.. Bu ilaclarda, cocuklarda zaten kullanilmaz.
Novalgin ucuz ilac oldugundan, sizin surup olarak kullanmanizi istemezler, ama kendileri, Hastanalere her "Ates" sikayeti ile gelen hastaya, Serum icinde verirler.. Turk doktorlarinin yalanlarina kanmayin.

Mesajı Yazan: febaa2
Mesaj Tarihi: 19 Oca 2015 Saat 06:49
Hocam grip oldugumuzda yada cocuklat oldugundada heryrrimiz cok agriyor o zamandami  acaba calpol yerine novalgini kullansaak dahaiyi olmaz mi tesekkur ederim

Mesaj Tarihi: 19 Oca 2015 Saat 18:20
Tekrat tesekkur ederim.bugun hic agrisi olmadi idrar yollarinda ama atesin 5.gunu 
Boğazı bayagi sis ve kirmizi görünüyor dilindeki pastan ve kokudan emin olamadim strep a testi yaptiricam.
Pozitif cikarsa antibiyotik kullanmamiz gerekecek idrar yolları yine bozulacak :(
testin sonucunu size yazacağım simdi hastaneye gidiyorum.eger pozitif cikarsa hangi antibiyotigi kullanmami onerirsiniz?
Kizim 4 yaş ve 19 kilo

Mesaj Tarihi: 19 Oca 2015 Saat 18:21
Adele agrilarinda cok farketmez... Barsak, idrar kanallari gibi, "Duz adeleler'de" daha etkili.

Mesaj Tarihi: 19 Oca 2015 Saat 21:16
Kadir bey,

Strep a testi yaptirdik pozitif cikti ne yapmamizi onerirsiniz?
Idrar problemi de var henuz iyilestiginden emin degilim.hangi antibiyotik daha zararsizdir bilemedim.

Mesaj Tarihi: 19 Oca 2015 Saat 22:45
Daha onceki yazılarıninda deposilin 6 3 3 yapilmasi gerekiyor yazmissiniz strep a icin
Fakat ne yazik ki piyasa da bu igne yok :(
Augmentin 400 kullanin dedi hastanedeki doktor.
Iyi gelir mi sizce ? Idrar yollarina zarari olur mu tekrar :(
Cocuk oksuruyor bir yandan burnu akiyor bu Hastalikta grip gibi mi geçiyor? 

Mesaj Tarihi: 20 Oca 2015 Saat 18:16
Strep-A (+)liginde; Augmentin gerekmez...
Igne yaptiramiyorsaniz, Pen-Os surup kullanin. Ama en az 20 gun, ideali 1 ay kullanmaniz gerekir. Pen-Os daha hafif oldugundan, IYE icin bir mani teskil etmez.
Eger Laboratuvar, doktorla birlikte calisan bir CETE degil ise, Strep-A Testinde bir yamukluk yok ise, daha ilk olcek Pen-Os'dan 12 saat sonra, cocuk TAMAMEN IYILESIR... Yok, cocukta bir iyilesme olmaz ise, Laboratuvar, Strep-A testini bile yapmadan, (+) sonuc vermis demektir..Bunlardan hersey beklenir.   

Mesaj Tarihi: 20 Oca 2015 Saat 19:54
Augmentin 400 verdim dun aksam ve bu sabah.su an masallah zimba gibi oldu ne halsizlik kaldi ne de ates
Bende suphelendim dogrusu step a nin doğruluğundan cunku döküntü filan olmadı burnu akiyor oksuruk var.
Halbuki guya oldukca iyi bir hastanede yaptirdik :(
Augmentini kesip pen-os a donelim mi?
Yoksa devam edelim mi bu sekilde?
Evet kesip pen os kullanin derseniz 4 yas 19 kilo nasil kullanmaliyiz.

Mesaj Tarihi: 21 Oca 2015 Saat 02:14
Augmentini almissiniz, devam edin, gerisinde Pen-Os kullanin.. Dedigim gibi, Turk Cocuk doktorlari bu gibi hastalarin, 1 ay sure ile Streptokok enfeksiyonlarindan korunmalari gerektigini bilmezler.. Cocugunuzun, bu 1 ay suresince tekrar Streptokok almamasi gerekir, zira alirsa; Streptokoklara karsi vucudun urettigi antikorlar cok hassas hale gelirler ve Streptokok diye, Kalp veya Bobrek zarina hucum ederler..

Mesaj Tarihi: 21 Oca 2015 Saat 11:35
Cok tesekkur ederim tekrar augmentin bitince pen os kullanmaya devam edicez.
pen os 400 den sabah aksam birer olcek şeklinde mi kullanacagiz?

20 gun once bende bogazimdan rahatsizlandim bir hafta dr.a gitmemek icin direndim ama her geçen gun daha beter olunca ve bir turlu atesim dusmeyince dr.a gittim 10 tane penisilin verdi strep a yapılmadı. Simdi tekrarladi bogazim kotu durumda bogaz spreyi kullanıyorum. Bu kadar sık tekrarlamasi normalmi?kizimla aramizda sürekli mikrop alisverisi var bu ay hic iyilesemedik :( 
Bende strep a yaptirsam mi sizce?

Mesaj Tarihi: 21 Oca 2015 Saat 21:27
Aynada; agiziniza bakin... Dilinizde kalin bir pas tabakasi ve agizinizda pis bir koku varsa, Antibiyotik gerekirde, IGNE NEYIN NESI!!!   iNSALLAH bu doktorlarin sacmaliklarina kanip, igneleri yaptirmamissinizdir.. Streptokok icin, 10 tane igneye gerek yokturki!!!
1 tablet ,hatta TEK olcek, Penisilin veya Ampisilin ile bile 12 saatte iyilesirsiniz... Ondan sonraki tedavi, yeniden Streptokok almamaniz icindir.. Bunun icinde, Pen-Os gibi cok basit bir ilac bile yeterlidir...

Mesaj Tarihi: 21 Oca 2015 Saat 21:53
Bademciklerim dilime kadar komple karnabahar gibi olmuştu. Bir türlü geciremedim evde.yardimsiz yuruyemeyecek kadar agrim oldu atesim parol icmeme ragmen düşmedi. Bir hafta surundum tabiri caizse. Yaptirdim igneleri ne yazik ki hemde hayatimda ilk defa penisilin ignesi oldum :( 10 gun oldu igneler biteli simdi yine dilimde pas tabakasi var.

Pen os 1000 mi kullanayim ?

Kizima da augmentim 400 kullaniyoruz recete eden dr. 12 saatte bir bir ölçek demisti ölçek 10 ml.kizim 19 kilo ve bu kiloda cocuga 5ml kullanilmasi gerekiyormus simdi farkettim.2 gundur boyle kullandik cok uzuldum dogrusu :( herhangi bir kötü etkisi olur mu sizce bisey yapmam gerekir mi? Dr.a ozellikle belirttim kac defa kilosunu :(

Mesaj Tarihi: 21 Oca 2015 Saat 22:57
Eger, ignelerle/Antibiyotiklerle gececek bir hastalik olsa idi, daha ilk igneden sonra sonuc alir, iyilesirdiniz. Biraz okusa idiniz, bunlar basiniza gelmeyecekti, bu kaziklari yemeyecektiniz. Lutfen okuyun.

Ben acaba niye her "olcek" dedigimde, yanina (5ml) diye belirtiyorum acaba!!!

O doktorlara bir sey "belirtmeniz" anlamsiz, zira bu konulari anlayamayacak kadar cahiller. Biraz barsaklari yumusayacak. SAKIN bunun icinde baska bir ilac vermeyin.

Mesaj Tarihi: 21 Oca 2015 Saat 23:12
Teşekkür ederim cok endiselendim.cocuga bisi olur diye cok korktum :(
 Iyi ki varsınız. Sağlıkli ve mutlu günler sizinle olsun.

Mesaj Tarihi: 22 Oca 2015 Saat 18:07
Bakin kacinci sefer anlatiyorum...
1- Viral/ Bakteriel ayirimini yapmasi iyi ogrenin.
2- Viral (Gripal) hastaliklarin tedavileri yoktur. Benim anlattiklarim sadece, bu 2-3 haftalik surenin rahat gecmesini saglar..
3- Eger, antibiyotiklik bir duruma karar veremediniz ise, arada kaldiniz ise; bir "Kan Sayimi" yaptirip, WBC(Lokosit) degerine bakin. Dikkat edin, sizleri Eriskin ust siniri olan WBC:11 ile kandirmasinlar. Bu namussuzluk cok yaygindir. Universite ve Devlet hastaneleri bile bu SAHTEKARLIGI yapiyorlar..
4- Eger, Grip olduguna kanaat getirdi iseniz, SAKIN, Turk cocuk doktorlarina veya Hastanelerine GITMEYIN...

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat