Zatürre teshisi :)
Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: ARŞİV
Forum Adı: Çocuk Hastalıkları
Forum Tanımlaması: Arşiv
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=47436
Tarih: 06 Ağu 2025 Saat 20:39
Konu: Zatürre teshisi :)
Mesajı Yazan: burçintoprak
Konu: Zatürre teshisi :)
Mesaj Tarihi: 16 Oca 2015 Saat 12:10
Cevaplar:
Mesaj Tarihi: 16 Oca 2015 Saat 14:30
Tanıdık bir doktor arkadasımız var,oğlumuzu ona da götürdük sırttan göğüsten uzun uzun ciğerlerini dinledi .Ciğerlerinde ses var ,antibiyotiği kullanırsanız iyi olur dedi.Bazı zatürre cinsleri kan tahlilinde belli olmayabilir dedi.
------------- BT
|
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 16 Oca 2015 Saat 23:15
Goruyorsunuz, bunlarin TUMU CAHIL....
1- 10 seneyi geckin suredir, Zaturre asilari bosunami yapiliyor???
2- Bakteriel Zaturrelerde, mutlaka ATES ve WBC yuksekligi olur...
Viral Zaturre, zaten kendiliginden duzelir, Antibiyotigi niye veriyorlar???
3- WBC:8.86 zaten, cok dusuk, belliki Grip geciriyor...
Lenfosit yuksekligi ve Notrofil dusuklugu de, gene; Viral enfeksiyonu gosteriyor..
EVET, O KERIZ DOKTOR, ORADA BOSUNA OTURUYOR...
Bakin, goruyorsunuz degilmi!!! Her Gribe; Astim diyenlerin ipligi iyice pazara cikinca, sirf gene bir cuval ilac yazabilmek icin, artik her oksurene; Zaturre diyecekler...
Hic cekinmeyin, bu namussuzlara hakaret edin... Bu assagilik insanlar ilerde sizin torunlariniza da bakacaklar ve ayni haltlari yiyecekler.
|
Mesaj Tarihi: 16 Oca 2015 Saat 23:41
Ben doktorların bu tavırları karşısında kendimi acayip kötü hissediyorum. Çocuk ateşten kıvranırken doktor da antibiyotik verdiği halde, ben çocuğa vermeyince acaba yanlış mı yapıyoruz diye vicdan azabından ölüp ölüp diriliyorum. Yanlış birşey yapıpta kalıcı hasar bırakma korkusu... O durumda kendimi ne kadar kötü hissettiğimi size anlatamam. Benim anlamadığım Bu size bahsettiğim doktorların biri GATA yı 2.likle bitirmiş biri de Hacettepe mezunu. Nasıl oluyorda sizin bu kadar bariz dediğiniz bir hatayı iki doktor da tekrarlıyor? Bunun cevabını düşünüyorum ama bulamıyorum. Size bu soru mutlaka daha önce sorulmuştur, yani ben benzer hataları diğer yazan kişilerden de duyuyorum. Acıklaması var mı bilmiyorum.
------------- BT
|
Mesaj Tarihi: 17 Oca 2015 Saat 00:11
Ates ile ilgili 3 makalemide okuyun. Okumadiginiz icin Ates ve Havaleden korkuyorsunuz..
Ne ates, need Havale tehlikeli degildir... Tehlikeli olan, bazi ATESLI HASTALIKLARDIR...Bunlarin basinda da, Menenjit turleri gelir... Bunlarinda asilari oldugundan, korkacaginiz hicbir hastalik bu asirda YOKTUR...
Eski doktorlar menenjiti teshis edemediklerinde; cocuk olur veya sakat kalirsa, kabahati aileye atmak icin, atesi bahane ederlerdi. Atesi dusuremediniz cocuk sakat kaldi derlerdi..
Menenjitlerde ve ciddi hastaliklarda, ATES ASLA DUSMEZ... ZATEN, DUSURMENIZDE GEREKMEZ, ZIRA VUCUDUN MENENJITE KARSI YEGANE SAVUNMASI BU ATESDIR....
GATA ve Hacettepe artik bizim zamanimizdaki gibi Asistan alamiyor... Bizim zamanimizda, Asistanlari, Hacettepenin hocalari secerlerdi.. Simdiki gibi, uyduruk YOK sirketi tarafindan Asistan gonderilmezdi..
Onumuzdeki senelerde birde bu pacoz doktorlarin yetistirdigi yeni doktorlari bir gorun, o zaman anlarsiniz durumun vahametini.. Turkiye'de Tip egitimi BITTI!!! 1980'DE KENAN EVREN ILE BITTI...
|
Mesajı Yazan: ecesu23
Mesaj Tarihi: 17 Oca 2015 Saat 00:41
hocam eşim 41 derece ateşin üsünde beyin hasarı olacagını söylüyor bunudamı düşürmemek lazım diyor birde 41 derece ateş viral enfeksiyonda olur mu diyor bu bakteriyel enfeksiyonu düşündürmez mi antibiyotik kullnmak gerekmezmi eşimdiyor benim bildigim viral enfeksiyonda subfebril ateş olur ne düşünüyorsunuz hocam
|
Mesaj Tarihi: 17 Oca 2015 Saat 18:14
Esiniz; "Sicak carpmasi" ile "Enfeksiyon atesini" karistiriyor... 40 ustu ates; Viral de olur, bakterielde... Vucudun bu enfeksiyonu ne kadar ciddiye aldigina gore degisir.
Viral enfeksiyonlarda, ates "subfebril" oluyorsa, 6.Hastalik ve Kizamik ateslerini nereye koyacagiz???? Her ikisinde de, 40 ustu ates olur.
|
|