pipide yapışma
Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: ARŞİV
Forum Adı: Sünnet
Forum Tanımlaması: Arşiv
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=47414
Tarih: 25 Tem 2025 Saat 06:58
Konu: pipide yapışma
Mesajı Yazan: selege
Konu: pipide yapışma
Mesaj Tarihi: 14 Oca 2015 Saat 21:07
İyi akşamlar Kadir bey dilerim iyisinizdir,22 aylık oğlum 3 ay önce sünnet oldu.pipisinin alt kısmı şiş gibiydi bugün dr götürdük pipisini sıyırırken zorlandı yapışma olmuş dedi sürekli sıyırıp vazelin sürmemi söyledi.Şişlik önemli değil dedi.Yapışma normal mi neden oluyor?Saygılar.
|
Cevaplar:
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 15 Oca 2015 Saat 01:20
Boyle gereksiz yere, bu yasta sunnet olanlarda; NORMAL... Isiniz yoksa, ugrasin durun... Bu yasta ; kim size sunnet ettirin dedi!!!
|
Mesaj Tarihi: 15 Oca 2015 Saat 07:13
Mecbur oldu... inmemiş yumurtalık ameliyatı da olacaktı aradan çıksın istedik.Korkulacak birşeymi?
|
Mesaj Tarihi: 15 Oca 2015 Saat 20:48
Ugrasmayin, nasil olsa, hic sunnet olmamislardaki gibi, kendiliginden zamanla duzelir. 1-2 sene alir.
|
Mesaj Tarihi: 17 Oca 2015 Saat 22:08
Özür dilerim ama kadir bey cümlenizi anlayamadım sünnet olmamış gibi derken tekrar mı sünnet olması gerekir 1-2 sene sonra ?
|
Mesaj Tarihi: 18 Oca 2015 Saat 03:50
Acsaniz da, gene yapisacak, oldugu gibi BIRAKIN, KURCALAMAYIN...
|
Mesaj Tarihi: 18 Oca 2015 Saat 22:21
Ben inanın anlamıyorum neden tekrar yapışıyor sünnet başarılı geçmemiş diyebilir miyiz???
|
Mesaj Tarihi: 18 Oca 2015 Saat 22:31
Bir kere tabiatin isine comak sokarsaniz, basiniza bu isler gelir... Sunnet normal bir islem degildir... Arap adetidir. Eski zamanlarda, Araplar sadece uzerlerine entari giydikleri icin, kum ustunde comeldiklerinde, sunnet derisi icine kum kactigindan, sikinti olmasin diye;cocuklari 7-9 yaslar arasinda sunnet etmek adeti cikmistir.. Muslumanlikla da HICBIR ALAKASI YOKTUR... Ilk Muslumanlarin tamami sunnetli idi.. Turklerde, pantolon giydiklerinden boyle bir adet yoktu. Ata binebilmek icin, pantolon gerekir. Araplar Deveye bindiklerinden, entari, deveye binmelerine mani degildir. Muslumanligi kabulden, asirlar sonra, Turklerde de sunnet adet olmustur...
Simdi siz, yapisik olmasi gereken deri parcasini bebeklikte keser alirsaniz, o bolge, kaka bulasmasin diye devamli ustunu deri ile ortmeye calisir.. Zaten bebeklerde, sunnet derisinin cogunlukla yapisik olmasida bu yuzdendir.Yapisma olmamasi icin, derinin tamaminin alinmasi gerekir. Bu seferde; eriskinlik caginda, deri kisa oldugundan, "Ereksiyon" durumunda, deri catlar ve kanamalar olur..
Bu yuzden diyorum... Bekleyin, 7-9 yaslar arasinda yaptirin... Ilerde, belki Turk milleti Sunneti tartisacak kadar medeni bir seviyeye gelirse bu konu tekrar konusulur. Simdilik, 2-3 Asir daha bu "durum" devam edecektir.
|
|