Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

3 AYDIR GEÇMEYEN ÖKSÜRÜK

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: ARŞİV
Forum Adı: Grip & Soğuk Algınlığı & Öksürük
Forum Tanımlaması: Arşiv
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=47402
Tarih: 20 Tem 2025 Saat 16:27

Konu: 3 AYDIR GEÇMEYEN ÖKSÜRÜK
Mesajı Yazan: OYKULUS
Konu: 3 AYDIR GEÇMEYEN ÖKSÜRÜK
Mesaj Tarihi: 14 Oca 2015 Saat 10:38

Kadir Bey merhaba,2 ay önce size kan testi sonuçları ve geçmeyen öksürüğümüz ile ilgili yazmıştım,öksürüğümüz ve hastalığımız geçmiyor .Sanırım 3 ay oldu ,ben ve ikiz kızlarımdan biri 2 gün iyiyiz 1 ay hastayız ve öksürük ve boğaz ağrımız geçmiyor.

Öksürüğümüzün özelliği geniz akıntısı ile beraber olması ve akşamları çok artması ayrıca tek taraflı boğaz ağrısı,öksürükle beraber kusması da oluyor zaman zaman,ağız kokusu yok.

En son doktora götürdiğimde sudafed ve zyrtec verdi kullanmadım,serum fizyolojik ,bal limon ve cold mix kullanıyorum ama 3 aydır çocuk çok yıprandı öksürüksüz günümüz geçmiyor,okuldan da geri kalıyor (1.sınıfa başladı)

Eşim ve çevrem artık birşeyler kullanmam gerektiği konusunda çok baskı yapmaya başladılar ,inanın ben de çok yıprandım,bağışıklığım düştüğünden ve çok uykusuz kaldığımdan ben de devamlı hastayım,geniz akıntım hiç geçmiyor,ne kullanmalıyız,doktorda neye baktırmalıyız artık,ne dersiniz?

Cevaplar:
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 14 Oca 2015 Saat 18:56
O ilaclari kullananlarin hepsi; simdi hastanelerde... Veya ellerinde, Kortizonlu "fis-fislar" habire kullanip duruyorlar..
Ilac kullananlarla, bir konusun bakalim... Ventolin, Pulmicort veya Nasonex kullanilinca ne sure rahatliyorlarmis!!! Bu ilaclarin sagladigi; "Sahte iyilik hali" sizi aldatmasin.

Mesajı Yazan: OYKULUS
Mesaj Tarihi: 15 Oca 2015 Saat 18:21
Hocam zaten siz gidene kadar 3 sene kızlarım sizin kontrolünüzdeydi ve sizden çok şey öğrenerek bugüne geldik,henüz 1 kere antibiyotik dışında ilaç kullanımımız yok,bahsettiğiniz ilaçları da kullanmıyoruz ama ilk defa bu kadar uzun süredir öksürüyoruz ve artık çok yıprandık,sormak istediğim önerdiğiniz bir şey,bir test vs.olabilir mi?Durumumuzda bir değişiklik yok devamlı öksürüyor,zencefil,bal limon ,serum fzyolojik kullanıyoruz.Teşekkürler

Mesaj Tarihi: 16 Oca 2015 Saat 01:13
Sakin ha!!! 1940 veya 1950'lerde degilizki, Zaturre veya Verem olsun!! Hepsinin asilari var...

Bakmayin siz SAHTEKAR TURK COCUK DOKTORLARINA... Her oksurene;Astim deme sahtekarliginin ipligi pazara ciktigindan beri, taktik degistirdiler artik, her oksure: Zaturre veya Zaturre baslangici gibi salakca teshisler koyuyorlar.. Oda olmazsa, Sirada; "Agri yapmayan, Kulak iltihabi" ve "Sinuzitler" var...
Siz aynen benim anlattiklarimi uygulayin.

Mesajı Yazan: renoktane
Mesaj Tarihi: 16 Oca 2015 Saat 16:37
Sevgili Kadir Bey, benim de oğlum 7 yaşında ve anaokuluna başlayana kadar öyle aman aman hasta olmayan, okula başlayana kadar hiç antibiyotik kullanmayan oğlum okulda geçirdiği enfeksiyonlar neticesinde geniz akıntısı başladı. İlerleyen zamanda geniz eti alınması şart denildi ve geniz eti ameliyatı oldu. Kulaklarına da iltihabı geçtiği halde tüp takıldı. Neyse, alerjik nezle denildi ve alerji şurupları ile tanıştık. Sonrası tahmin ettiğiniz gibi hep geçici iyilik hali. Şurup ve fıs fıs kullanırsak burun açık yoksa tıkalı. Neyse ki bahar ayı geldiğinde havalar ısındığında hasta olmuyor ve bir problem kalmıyor ama sonbaharda okullar açıldığında dön başa :)
Öksürük problemi sık yaşayan bir çocuk değil. Öksürük şurubu hiç vermedim ama tabi biz de gereksiz yere herkes gibi antibiyotik kullandık.
En son geçen hafta gittik doktora (bir Eğitim-Araştırma hastanesi) Solunum yolları temiz dedi bir sıkıntı görmedi. Öksürük şurubu kullanmayın dedi. Ama boğazında enfeksiyon varmış (ateşi yok, genel hali gayet iyi, sadece her boğaz enfeksiyonuna yakalandığında biraz lenf bezleri şişiyor) antibiyotik yazdı. Ben "peki viral mi, bakteriyal mi" diye sorduğumda "bakteriyal çünkü geniz akıntısı var" dedi. Kan tahliline ve boğaz kültürü testine gerek görmedi. Antibiyotiği almadım. Bal-limon veriyorum. Gece öksürmüyor, gün içinde de yoğun öksürük atakları olmuyor sadece sabah kalkınca oluyor. Bal-limon verince bir süre sonra kesiliyor o yoğun öksürme hali. Ama öksürük 10 gündür devam ediyor. Normal mi?
Size sorum; bir boğaz enfeksiyonunun viral mi yoksa bakteriyal mi olduğu testlere gerek görmeden anlaşılabiliyor mu?
İkincisi; dediğim gibi alerji şuruplarına bağımlı hale geldik. Artık kullanmazsak burun tıkalı, kullanırsak iyi ama ben artık bıktım ve çocuğuma sürekli şurup vermek istemiyorum. Şurubu ve nasonexi bıraktım bir süredir tabi yine başladı geniz akıntısı. Bahar ayı gelince havalar ısınınca düzeliyor genelde. Alerji ilaçlarını bırakma kararımı nasıl değerlendiriyorsunuz? Artık antibiyotik ve alerji ilaçları denilince tüylerim diken diken oluyor.
Bir de ben serum fizyolojik yerine serum şişesinde izotonik alıyorum doktor önermişti. Sizce nasıl? Benim anneannem tuz ve su ile hazırlıyor belli ölçülerde deniz suyu gibi. Fikrinizi alabilir miyim?

Bu arada bende de geçen sene bir ara sık geniz akıntım oldu bir süre geçirdiğim gripten sonra ve alerjik nezle demişti doktor ve alerji ilaçları vermişti. Hiç kullanmadım. Kendi haline bıraktım. Şu an hiçbir sıkıntım yok. Bir kere bile burnum tıkanmadı hasta olmadım. Alerjik nezle olsam devamı gelmez miydi?

Mesaj Tarihi: 16 Oca 2015 Saat 23:32
Sifira-sifir= Elde var sifir... Geniz etini aldirdiniz da ne oldu??? Basinin gogemi erdi?
Gene hasta oluyor, gene ayni sikintilari cekiyorsunuz. Olan cocuga ve paraniza oldu..
Sadece benim yazilarimi okuyun;
1- Viral/bakteriel ayirimini ogrenin.
2- Bir dahada SAKIN, oksuruk oldugunda; Astim ve Allerji ileclarini kullanmayin. Sirf bu ilaclarin yuzunden, en ufak bir Nezle'de bile doktora gitmek zorunda kaliyorsunuz... 6 senedir anlatiyorum bu ilaclar, bilhassa; Peditus, bu SAHTEKARLAR tarafindan, kasten hastalik Akcigerlere insin diye veriliyor...
Bir daha; Grip oldugunuzda, bu sahtekarlarin yazdigi ilaclari kullanmayin, bu sarlatanlik cemberini kirarsiniz. Cok okumaniz lazim.
Sadece; Limonlu bal, Serum fiz (Tuzlu su) ve ColdMix kullanin..

Mesaj Tarihi: 19 Oca 2015 Saat 08:32
Öksürüğünün sebebi geniz akıntısı olduğunu söylemişti doktor ve alerji ilaçlarını bu kez içirmeyince yine başladı geniz akıntısı. Dediğinizi yapıyorum. Sabahları kalktığında yoğun oluyor öksürmesi. Ard arda öksürüyor ama sonra geçiyor. Bal-limon veriyorum. Adaçayını sade içiyor içine bir şey katmadan. Serum fizyolojik ve cold mix
Ama bugün "anne öksürürken (ciğerlerini göstererek) buralarım acıyor" dedi. Sadece bu beni endişelendirdi. Dediğim gibi gece ve gündüz saatlerinde çok öksürüğü yok sadece sabah kalkınca. Bir de sinüzit olmuş sanırım başında ağrı var ve gösterdiği yerden tahmin ettim çünkü geçen ayda olmuştu.
Zamanınızı aldım kusura bakmayın ama doktora gitmek istemiyorum takdir edersiniz ki. Siz ne dersiniz?

Mesaj Tarihi: 19 Oca 2015 Saat 18:25
Grip gecirirken: Bas veya Kulak agrisi olursa, hemen Iliadin damla'ya baslayin.
Agrilari, gogus kafesi adedeleri oksuruk nedeni ile asiri kasildigi icin oluyor. Oksuruk gecince (hafifleyince) o agrilar da gececek..
Siz benim anlattiklarimi uygulayin. Yoksa, bir defa "O carka" girerseniz, kendinizi, Hastanelerde; "Hava alirken" bulursunuz..Unutmayin, Bu Ozel Hastaneler, Kredi borclarini sizin sirtinizdan; haksiz yere oduyorlar.   

Mesaj Tarihi: 19 Oca 2015 Saat 18:49
Bu kez kesin kararlıyım çünkü bu sene geçen seneden daha hafif atlatıyoruz ve dediğiniz gibi gripten sonra yaşıyoruz bunu. Tuzlu suya başladık ve iliadin damlayı da geçmiş yazılarınıza baktım ve bugün aldım. Geçmiş yazılarınızı not ediyorum. Başlayacağız. Bugün okulda hiç ağrımamış başı ve öksürüğü de olmamış pek sadece sabahları. Daha yeni sanırım sinüzit belirtileri.
Bu kararlılığımda arkadaşım da etkili oldu. O hiç ilaç vermiyor. Oğlumla aynı sınıfta kızı ve aynı rahatsızlığı yaşadılar. Onun kızı hiç ilaç almadan geçirdi ve aynı sizin yaptıklarınızı yapıyor onu tanıdığımdan bu yana. İlaçsız atlatıyor ve çok az hastalanıyor kızı.
Çok teşekkür ederim size. Bu döngüyü kıracağım bu kez

Mesaj Tarihi: 19 Oca 2015 Saat 19:04
Darisi diger, milletin basina... O kadar; saflarki!!! Doktor ne derse, hemen kaniyorlar..
Okuma adetleri bir gelisse, bu doktorlarin; "tozunu" attirirlarda, simdi kimsenin donen dolaplardan haberi yok.

Mesaj Tarihi: 20 Oca 2015 Saat 18:30
Beter olsunlar.. Agiziniza, dilinize saglik...
Tamam, onlarada hak veriyorum, Tip Fakultelerin'de, egitim verme kapasitesinde, doktor birakmadilar, Universitelerin paralarini gasp ettiler, Universiteler yabanci dilde, kitap-mecmua alamaz haldeler, bu hukumete acil doktor lazim oldugundan, nasil mezun olursa olsun zihniyeti ile ve WHO'un bu gibi memleketler icin namussuzca tavsiye ettigi; "on-the-job training" yani isi yaparken ogrenmeyi marifet zanneden bir hukumetimiz oldugu halde, bir INSAN, EGER DOKTOR OLACAK ISE, hic olmazsa, kendi kendini yetistirmelidir..
Ben daha '60 li yillardaki Turk Tip egitimini begenmedigim icin, hic Turkce tip kitabi okumamis, hic Turk hocalarin dersini dinlememis ve Ingilizce kitaplardan egitimimi kendim yapmis isem, onlarda yapabilmelidirler.. Yoksa, gitsinlar pazarda limon satsinlar... Hastalari oldure-oldure, hatalarini toprak ile orte-orte,bu isi ogreneceklerini sanan garibanlar, NEREYE KADAR GIDECEKLERINI saniyorlar!

Mesaj Tarihi: 20 Oca 2015 Saat 22:49
Verdiğiniz bilgiler bizim için altın değerinde. Bugün öksürük konusunda daha da iyiydi ve ilk kez sadece bir kez olmak kaydı ile yeşil balgam çıkardı. Sonrasında olmadı. Malesef bu zamana kadar kullandığımız izotonik, tuzlu su kadar etki etmiyormuş, onu da anlamış olduk. Oğlum tuzlu suyun daha etkili olduğunu tekrar tekrar söylüyor. Bugün burnu daha iyiydi.
Fakat akşam vaktinde bu kez de boğazını gösterdi -ki birkaç kez daha söylemişti bunu- "anne boğazımda sanki bir şey takılıp kalmış gibi, rahatsız ediyor" diyor. Ben de geçen kış iki kere bu durumu yaşadım. Doktora gitmiştim "farenjit" demişti. Ne önerirsiniz? Çok teşekkürler.

Mesaj Tarihi: 21 Oca 2015 Saat 02:49
Ates yoksa, Farenjit degildir. Acele etmeyin. Koku ve pas varmi? Ona bakin.

Mesaj Tarihi: 21 Oca 2015 Saat 08:48
Koku, pas yok. Doktor boğaz enfeksiyonu olduğunu söylemişti en son geçen hafta gittiğimizde ama dediğim gibi antibiyotik kullanmadık. Bu sabah kalktığında burnu çok tıkanmıştı ve burnu akmıyor, sümüğü koyulaşmıştı. Başının ortasında ağrı oluyor ve dediğinizi uyguluyorum ama sümüğünün koyulaşması sünüziti daha da tetikler mi? Sanki tam iyileşirken tekrar nezle oldu gibi ve sonrasında burun akması durdu, koyulaştı. Baş ağrısı biraz fazla olmaya başladı.

Mesaj Tarihi: 21 Oca 2015 Saat 18:47
Kesinlikle Gripmis... Grip iyilesirken, akinti koyulasir.. Eski mailleri iyi okuyun.

Mesaj Tarihi: 22 Oca 2015 Saat 19:12
Kadir Bey, bugün sabah öksürük krizi olmadı uzun bir süredir ilk defa. Dünden bu yana belirgin bir azalma vardı ve bugün neredeyse bitti gibi. Ayrıca burnu bugün hep açıktı ama yine de tuzlu su kullanıyorum ki onun da etkisini çok gördük diyebilirim. Baş ağrısı dünden bu yana kesildi. Gayet iyi hissediyor kendini. Umarım atlatmışızdır. Aslında oğlum genel olarak gripten sonra geniz akıntısı yaşıyor, bir süre geçmiyor. Gözleri kızarmıyor, hapşırmaları yok. Yani alerjik nezle gibi değil aslında. Eşim alerjik nezle ondaki durum oğlumda yok. Oğlumdaki gripten sonra geniz akıntısı ve onun neticesinde gelişen rahatsızlıklar ama bu kez ilk defa alerji şurupları veya başka bir ilaç kullanmadan atlattık gibi. Burnu açık, öksürüğü geçti. Bu tabi hemen olmadı 20 gün sürdü diyebilirim ama sizin yok göstermenizle, hiç ilaç kullanmadan şu noktaya gelmek bizim için çok önemliydi.
Çok çok çok teşekkür ederim size.

Mesaj Tarihi: 29 Oca 2015 Saat 16:12
Kadir Bey yeni konu açamıyorum buradan devam etmek istedim soruma bu sebeple. Bizim önceden randevumuz vardı alerji bölümünde gittik ve yapılan testlerde hiçbir şeye alerjisi çıkmadı. Doktor alerjik bir çocuk olmadığını söyledi. Kış mevsiminde sıklıkla nezle olduğundan alerjik nezle denildi ve test yapılana kadar götürdüğüm doktorlar da alerjik nezleden devam ettiler hep.
Şimdi bu zamana kadar kullandığımız alerji ilaçları boşuna mıydı? Kaç doktora gittiysem "alerjik" deyip alerji ilaçları verdiler. Sonrasında da antibiyotik ama sizi takip ettiğimden bu yana nihayet 1.5 aydır ilaç kullanmıyoruz hiç ve durumu iyi sadece geniz akıntısı oluyor onu da tuzlu su ile açıyoruz burnunu çok sıkıntımız yok açıkçası. Kan tahlilinin sonucu pazartesi çıkacak. Sadece boynundaki bezeleri biraz büyük buldu doktor ve araştırılmalı dedi ama geçen sene de böyle olmuştu. Gittiğimiz bir doktor "enfeksiyonlarda büyüyeceğini, iyileşince geçeceğini, problem etmememiz gerektiğini" söyledi. Bu sene hastalanınca yine şişti.
Size sormak istediğim; alerjik olmayan bir çocuğa alerji ilaçları verilir mi, gerekir mi? Yoksa benim çocuğum bu zamana kadar boşuna mı kullanmış o ilaçları? Her burnu tıkandığında alerji ilaçlarını verdiler. Çiğneme tabletleri, nasonex, şuruplar..
Teşekkür ederim.

Mesaj Tarihi: 29 Oca 2015 Saat 18:57
" Kış mevsiminde sıklıkla nezle olduğundan alerjik nezle denildi "

Dogrusu, cok sarlatan gordum ama, boylesine Dunya'da, sadece Turkiye'de rastlanir... "allerjik nezle" ha!!! Tabii, bu sahtekarlar, Grip teshis etmemeye yeminlidirlar..
Bu sahtekarlari ve calistiklari hastaneleri unutmayin, iyi mimleyin...

Bu sahtekarlar, allerjik olmayan bir hastaya,"Allerji ilaclarini" bilhassa Grip esnasinda kasten verirler. Allerji ilaclari akintiyi koyulastirir, hiriltilar duyulmaya baslanir ve bu serserilerde, bu sayede; Astim, Bronsit veya Bronsiolit gibi teshisler koyarlar...
Kullandiginiz butun ilaclar ve kortizonlu spreyler, cocuktaki Gripal enfeksiyonun, surumcemede kalmasini ve sizin devamli doktorlara tasinmanizi saglamak icindir..
Bakin; 6 seneden beri her kis bu sahtekarliklari anlatirim...
Gene 6 seneden beride, bu sahtekarlar YAZ AYLARINDA, butun sivri sinek isiriklarina; Allerji derler gene halki kaziklarlar.. Bunlar; Allerjiden baska bir laf bilmezler..
Gozunuzu acin.. Benim yazilarimi okuyun, yoksa daha cok kaziklar yersiniz.

Mesaj Tarihi: 31 Oca 2015 Saat 02:37
Kadir Bey oğlumun kan tahlillerini aldım ama kafam fazlasıyla karıştı bazı sonuçlardan dolayı. Lütfen siz de bir bakıp değerlendirebilir misiniz?

WBC 8  4.0 - 10.0
NEU% 51.6  37.0 - 73.0
LYMPH% 39.1  20.0 - 50.0
MON% 7.4 % 2.5 - 10.0
EOS% 1.5 % 0.5 - 11.0
BAS% 0.4 % 0.0 - 2.0
NEU# 4.1 1.4 - 6.2
LYMPH# 3.1  1.2 - 3.1
MON# 0.6   0.0 - 0.7
EOS# 0.1  0.0 - 0.7
BAS# 0  0.0 - 0.2
RBC 4.9  3.5 - 5.7
HGB 12.9   12.0 - 17.0
HCT 38.6  36.0 - 50.0
MCV * 78.7  82.0 - 97.0
MCH * 26.2  27 - 34
MCHC 33.3  32.0 - 36.0
RDW 14.1  11.6 - 16.5
PLT 324  150.0 - 440.0
MPV * 6.7    7.4 - 11.0
PCT 0.22 %
PDW 15.8

Sedimentasyon * 33  0 - 15

BUN 7.11  5 - 18
Kreatinin 0.42  0 - 1.2
Albumin 4.82  3.5 - 5.4
AST 24  10 - 37
ALT 11  10 - 40

Şu sonucu merak ediyorum en çok :

IgG * 16.6    2.2 - 9
IgA * 2.24    0.08 - 0.8
IgM * 3.09    0.5 - 2.5
IgG1 * 11    2.88 - 9.18
IgG2 * 3.89    0.44 - 3.75
IgG3 * 1.08    0.15 - 0.85
IgG4 * 2.35    0.004 - 0.992

Total IgE 5.28  0.3 - 215

Aydınlatabilirseniz çok sevinirim. İyi çalışmalar

Mesaj Tarihi: 31 Oca 2015 Saat 06:59
Kan sayimini anladimda, gerisi ne oluyor??? O gerizekali, acaba diger "Ig" testlerinin ne manaya geldigini ve ne zaman istenilecegini biliyormu acaba... Bu Allahin aptalina fazla kafa yormayin..
WBC:8 ve Antibiyotik gerekmedigini, viral bir hastalik oldugunu gosterir..

Kan sayimi haricindeki testlerin tamami GEREKSIZDI... Uckagitci doktorun, "tamamen duygusal" hislerinin tercumesidir.
Bu ve bunun gibi sahtekarlardan uzak durun.

Mesaj Tarihi: 31 Oca 2015 Saat 08:44
Şöyle ki; Çocuk Hastalıkları Bölümü'ne gittik önce. Daha önce de dediğim gibi sık solunum yolları rahatsızlıkları yaşıyor diye hep alerjik olarak düşünüldü, ona göre tedaviler verildi ve bizi en son 'Çocuk İmmunolojisi ve Alerji Hastalıkları' bölümüne yönlendirdiler. Orada deriden alerji testi yapıldı ve hiçbir şeye alerjisi çıkmadı. O Total İge'den sonra da vardı devamı ama orada da belirli başlı şeylere bakılmış aynı deri testindeki gibi orada da alerjik bir durum yok.
Doktor sık soğuk algınlığına yakalanıyor diye " bağışıklık sisteminin yeteri kadar çalışmayabileceğini" söyledi. Soğuk algınlığına sık yakalanıyor ama halsizlik, ateş olmuyor sadece burun tıkanıklığı. Öksürük de senede bir kere oluyor desem yeridir. Bir de boynunun altındaki bezeler "büyük, araştırılmalı" dedi fakat geçen sene gittiğimiz bir doktor "çocuklarda sık rastlanan bir durum olduğunu, enfeksiyonlarda büyüdüğünü sonra küçüldüğünü ama tamamen yok olmayacağını" söyledi. Üzerinde bile durmadı. Biz de durmadık açıkçası çünkü havalar ısınınca çok küçülüyor.

Sadece Ig'ler yüksek çıkınca endişelendim.
Kadir Bey bir de bu sabah tuzlu su ile yine açtım burnunu ama bu kez kulağına bir ağrı girdi. Ağzı açık sümkürüyor ve çok basınçlı şekilde sümkürmüyor ama burun temizlemelerinden sonra bazen böyle ağrı giriyor. Kulaklarında da tüp var ayrıca. Bir problem oluşturur mu?

Sonradan gelen not: Kulak ağrısı biraz arttı. Kulaklarında tüp varken bu ağrısı normal mi?

Çok teşekkürler verdiğiniz bilgiler için.

Mesaj Tarihi: 31 Oca 2015 Saat 13:55
Kulak ağrısı artınca endişelendik tüpler varken ağrı olduğu için ve ısrar sonucu gittim doktora yoksa gitmeyecektim artık bıktım.  Yakınımdaki özel bir hastanenin kkb doktoruna götürdüm. Bir kulağında iltihap başlamış. Augmentin ve sudafed verdi. "Ben antibiyotik almak istemiyorum" deyince sert bir ses tonu ile azarladı doktor "21. yüzyıldayız ne alaka, iltihap olunca antibiyotik verilir. Antibiyotiksiz de geçmez kulak iltihabı. Ayrıca sudafed'i de her soğuk algınlığında burnu tıkandığında ver elinin altında bulunsun" dedi.  Yine antibiyotik çıktı karşıma.

Kulağında tüp olmasa hiç sizi rahatsız etmezdim ve iliadin'e devam ederdim ama tüp olunca çekindim ve sormak istedim. Bir üstte de siz viral demiştiniz kan tahlilini değerlendirerek. Yani antibiyotiğe ihtiyaç var mı?

Mesaj Tarihi: 31 Oca 2015 Saat 18:26
1- Tupler CALISMIYORKI!!! Allah bilir, o tupler (beceremediklerinden)kulak zarina degil, kulak yoluna bile dikilmis olabilir. Turkiye'de sahtekardan bol ne var!!!
2- SAKIN; Antibiyotik kullanmayin, sadece; Iliadin DAMLA (sirt ustu yatar vaziyette) gunde;2x2'ser damla her iki burun deliklerine damlatin(5 gun). Ondan sonrA 1 hafta; Serum fiz ile devam edin. Eski yazilarimi mutlaka okuyun.
3- SAKIN; Sudafed'i kullanmayn...
4- EVET, Viral ama; Turk doktorlari BUNU anlayabilmekten acizdirler..
5- Siz benim dediklerimi uygulayin, sonra o sarlatana cocugunuzu nasil iyi ettiginizi anlatirsiniz. Baska bir KBB'de o sacma-sapan takilmis tupleri cikartin, hicbir fonksiyonlari YOK!! o SAHTEKARA'DA BUNLARI SOYLEYIN..

Mesaj Tarihi: 01 Şub 2015 Saat 12:16
Kadir Bey öncelikle size ne kadar teşekkür etsem az. İnanın tüm yazılarınızı not alarak okuyorum. Bizim için altın değerinde sizin verdiğiniz bilgiler. İlaçları almadım ve kullanmayacağım. Antibiyotik kullanmamak için o kadar çaba gösterdik ki.. Boğaz için verildi kullanmadım. Sinüzite çevirdi tuzlu su ile bu problemi de hallettik. Öksürük tuzlu su ile burnu temizlenince geniz akıntısına çok iyi geldi. Bol su, bal-limon bitti. Geçen bu testler için gittiğimde bakıldı ne sinüziti kalmış ne de boğaz enfeksiyonu. Öksürükle ilgili problem de bitmişti. Ayrıca antibiyotik ile devam edersek arkası gelecektir muhakkak.
İliadin'i kullanmaya başladıktan sonra o şiddetli kulak ağrısı tamamen geçti. Ama tuzlu su yapmadığımdan tabi hafif öksürüğü başladı çok değil.
Şimdi size sormak istediğim bir soru daha var;
Gözlemledim ve farkına vardım oğlumun kulak problemi hep çok sümkürdüğünde oluyor. Tuzlu su ile burnu açmak çok iyi geliyor böylelikle ne öksürük ne de o sıkıntı veren geniz akıntıları oluyor ama bu kez de sümkürdükçe kulağına ağrı saplanıyor. Her zaman değil ama bazen sümkürürken "ah" diyor, kulağında ağrı olduğunu söylüyor ki ağzı açık bir şekilde sümkürmesini sağlamaya çalışıyorum ve çok şiddetli sümkürtmüyorum. Ama burnunu temizleme olayı başladığında sonu hep kulak problemi oluyor. Bunu yapmazsak sorun yok ama o zamanda burnu tıkalı kalıyor.
Neyse, demek istediğim; nasıl bir yol izleyebiliriz? Tuzlu su ile açmak başka rahatsızlıkları gidermek adına önemli ama kulakta problem yaratıyor bu kez. İliadin ama şu an ağrı bırakmadı hatta birinci kullanımda etkisini gösterdi.

Mesaj Tarihi: 01 Şub 2015 Saat 18:21
Kuvvetli sumkurunce, basincla; daralmis olan Oztaki borusundan, "Orta Kulaga" hava kaciyor ve geri gelemiyor... Buda agriya sebep oluyor. sumkurturken, once, burun delikleri kapatip, icerde basinci arttirmayin. Hatta, hic elininizi bile surmeden sumkurtun.
VEYA: Tuzlu suyu kullandiktan sonra, hic sumkurtmeyin, birakin tuzlu suyun fazlasi kendisi aksin. Ve, GENIZINE CEKSIN... Ifrazati yutmasinda bir sakinca YOK!! Bu sekilde, icerde basinc artacagina, basinc azalmasi olur..

Mesaj Tarihi: 05 Şub 2015 Saat 18:49
Kadir Bey yönlendirmenizi dikkate alarak başka bir Kkb doktoruna götürdüm. Kulak tüpü 11 ay önce takılmıştı oğluma ve bu doktora da (Devlet Hastanesinin polikinliği) arada evimize yakın olduğu için takip amaçlı götürüyordum. Doktor bu kez " sol kulağındaki tüpün zardan ayrıldığını ve görevini tamamladığını"söyledi. İltihap da yok, tertemiz kulağı :)
Ben şimdi o anında antibiyotik yazan ve "antibiyotiksiz kesinlikle geçmez" diyen doktora ne demeliyim bilemiyorum. Sizin sayenizde iliadin ile kulak rahatsızlığını atlattık.  Uzmanlar tv'lerde antibiyotiğin zararlarını sıralayıp "anneler bilinçsizce antibiyotik kullanmayın" diyorlar ama nedense daha en ufak rahatsızlıkta antibiyotik yazan doktorlara hiç değinmiyorlar. Sizin sayenizde ilaç kullanmadan boğaz enfeksiyonu, sinüzit, kulak problemi, öksürüğü ne varsa hepsini atlattık. Sizi okumasaydım yine o sarmalın içine girmiş olacaktım.
Doktor, bizi ameliyatı yapan doktora yönlendirdi. Onun bakması daha uygun olurmuş. "Gerek görürse tekrar takılmasını isteyebilir" dedi ama ben kesinlikle böyle bir şey istemiyorum. Hele sizin yönlendirmenizle antibiyotiksiz kulak problemini halletmişken.
Çok teşekkür ederim.

Mesaj Tarihi: 06 Şub 2015 Saat 01:25
Cok iyi edersiniz... Zira giderseniz, bir sekilde gene sizi o ilaclari kullanmaya ikna etmeye calisacakler.
Tabii son gittiginiz KBB ya kibarligindan, yada oburu arkadasi oldugundan bu sekilde anlatmis...
Eger onun dedigi gibi; "islevini tamamlayop, zardan ayrilmis olsa idi, kendiliginden disari cikardi.. Halbuki, resmen ( beceremediginden)zara degil kulak duvarina dikmis... Eger, ikinci doktor, o islevsiz tupleri almadi ise, oda SEREFSIZIN TEKI demektir.. Pust resmen, arkadasini koruyor demektir. Alinmadi ise; Baska bir KBB'de o islevsiz tupleri aldirin.

Mesaj Tarihi: 10 Şub 2015 Saat 23:32
Okumaya devam edin.. Ilgisiz gibi gorunen konularida okuyun, hengi bilginin ne zaman isinize yarayacagi hic belli olmaz..

Etraf resmen, Namussuz kayniyor.. Is okadar ifrata vardiki, Tip Fakultelerin de resmen bu sahtekarliklarin egitimi veriliyor... Bilhassa, namussuz GSK ilac firmasinin, doktorlara verdigi rusvetler, sagladigi beles "Kruz gezileri" kongre ayagina beles seyahatlar, ziyafetler, cok etkili olmaktadir..
Artik her oksurene mutlaka Ventolin surup veriliyor, her hastaneye gidenede; Ventolin buhar uygulaniyor..

Bu sahtekarliklari iyi okuyun.

"Uzmanlar tv'lerde antibiyotiğin zararlarını sıralayıp "anneler bilinçsizce antibiyotik kullanmayın" diyorlar "

Derler......
Siz kendiniz doktora gitmeden kullanirsaniz: Cissssss!
Kendileri selam verene bile yazarlar       : Cok gerekli olur!!

Arada fark var... Bir muayene parasi kadarcik(!) bir fark....

Mesaj Tarihi: 11 Şub 2015 Saat 18:34
Okumaya devam edin... Okumadan da, sakin Turk doktorlarinin soyledigi hicbir seyi yapmayin. Prof. olmalari, hicbir seyi degistirmez..

Mesaj Tarihi: 12 Şub 2015 Saat 14:40
Orjinalini yazan: Dr.KadirTugcu Dr.KadirTugcu Yazdı:

Okumaya devam edin.. Ilgisiz gibi gorunen konularida okuyun, hengi bilginin ne zaman isinize yarayacagi hic belli olmaz..

Etraf resmen, Namussuz kayniyor.. Is okadar ifrata vardiki, Tip Fakultelerin de resmen bu sahtekarliklarin egitimi veriliyor... Bilhassa, namussuz GSK ilac firmasinin, doktorlara verdigi rusvetler, sagladigi beles "Kruz gezileri" kongre ayagina beles seyahatlar, ziyafetler, cok etkili olmaktadir..
Artik her oksurene mutlaka Ventolin surup veriliyor, her hastaneye gidenede; Ventolin buhar uygulaniyor..

Bu sahtekarliklari iyi okuyun.

"Uzmanlar tv'lerde antibiyotiğin zararlarını sıralayıp "anneler bilinçsizce antibiyotik kullanmayın" diyorlar "

Derler......
Siz kendiniz doktora gitmeden kullanirsaniz: Cissssss!
Kendileri selam verene bile yazarlar       : Cok gerekli olur!!

Arada fark var... Bir muayene parasi kadarcik(!) bir fark....

Kadir Bey,  'Ventolin' benim de kafamı kurcalıyor bir süredir çünkü çevremdeki annelerin birçoğu Ventolin kullanıyor. Hava verme makinesi 3 aylık bebeği olandan tutunda büyüğüne kadar çoğu kişinin evinde. Hatta birbirine tavsiye ediyor insanlar sanki çay-kahve markası tavsiye eder gibi. Bu kadar çok çocuğun Ventolin kullanmasını normal bulmuyorum. zaten alerji ilaçları ve bu tarz ilaçları kullanmaya başlayınca sorun bitmiyor ki sadece o anlık bitiyor sonra yine başa.
Ama sadece doktorlarda değil biraz da annelerin de payı var çok ilaç kullanımında çünkü sabırsızız, birkaç günde tüm rahatsızlıkları bitsin istiyoruz. Öksürüğünü, burun akıntısını geçen ilaca hemen sarılıveriyoruz. Fazla hassasiyet, en ufak sorunda doktora gidiyoruz sonra da o kısır döngünün içinden çıkamıyoruz.
Sizin dediklerinizi adım adım uyguladığımdan bu yana oğlumun hiçbir problemi kalmadı. Geçen sayfalarda alerji ilaçlarını kesince burnu tıkanıyor ve hep tıkalı kalıyor demiştim. Şimdi epey bir süredir burnu açık. Kendisi de çok mutlu.

Mesaj Tarihi: 12 Şub 2015 Saat 19:18
Hep anlattigim gibi.... Durum tamamen, sahtekar GSK firmasinin, doktorlari rusvet ve hediyelerle ayartmasindan dolayidir.. Bakanlik ve Universiteler dahi bu firmadan, nemalandiklari icin, olan bu gariban millete olur.. Turk halki sahipsizdir... Bilhassa. Prof. diye gecinenlerden uzak durun.. Esas domuzun basi bunlardir.
Bu SATILMIS Prof.lar, resmen Tip fakultelerinde, kendileri gibi SAHTEKARLAR yetistiriyorlar..

Mesaj Tarihi: 12 Şub 2015 Saat 23:27
Kadir Bey çok alakasız olacak ama bu konuda hiçbir şey bilmediğimden size sormak istedim. Bugün birilerinin konuşmasına tanık oldum. Kızının nişanlısı hepatit b taşıyıcısı çıkmış ve rahatsızlığı da varmış karaciğer enzimleri yüksek çıkmış. Bunu da evlilik için yapılan testte tesadüfen öğrenmişler. Kendisine bir zararı olmasa da bulaştırdığı kişi de risk olabiliyormuş vs..
Benim eşimde de -11 yıl önce- evlenmeden önce test yapıldığında Hepatit B ile ilgili bir durumu çıkmıştı (doktor tam ne demişti hatırlamıyorum) ama o zamanki doktor "Hepatit B aşısı oldun mu" diye sormuştu. Eşim de olduğunu söylemişti lise zamanında. "O zaman böyle sonuç çıkabilir" demişti. Ama "kan veremezsin" diye de eklemişti. O zamanlar  üzerinde de durmamıştık. Ve bana aşı olmam gerektiğini de söylememişlerdi.
Oğlum hepatit b aşısı olmuştu.  Eşimde Herhangi bir sorun yok, gayet sağlıklı ama bir risk var mı ve Hepatit B aşısı olunca da bu kan vermesini engelliyor mu diye sormak istedim. Benim bunca yıldan sonra aşı olmam bir işe yarar mı -ki aftlar konusunda da yazmıştım Behçet için çok araştırıldım kan tahlilleri, testler ama ben de herhangi bir sağlık sorunu yok. Umarım rahatsızlık vermemişimdir ama hiç önemsemediğimiz ya da üzerinde durmadığımız bir konunun başkalarındaki etkilerini görünce şaşırdım.

Mesaj Tarihi: 13 Şub 2015 Saat 00:08
1- Ventolin'de donen dumenleri sizler biliyorsunuz.. Doktorlarin nasil gobeklerinden; GSK firmasina baglandiklarinida biliyorsunuz, nufusun geri kalanida beni hic irgalamaz..

2- Maalesef, Hepatit ve bu hastaliklarla ilgili testleri Turk doktorlari bilmezler...

- HBsAg   : Hastalik oldugunu gosterir.Tehlikeli olan bu kimselerdir.
- anti-HB : Asi veya hastalik gecirerek, BAGISIKLIK olustugunu gosterir.
- antiHAV IgM: Hepatit A hastasi oldugunu gosterir.

Bu basit tablodur. Hepatit-B'nin takibi icin daha komplike tablolar vardir. Onlarda; HBAg, anti-HBe, anti-HBs lerede bakilir.

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat