Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

bıngıldak

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: ARŞİV
Forum Adı: Yenidoğan
Forum Tanımlaması: Arşiv
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=47143
Tarih: 12 Eyl 2025 Saat 18:36

Konu: bıngıldak
Mesajı Yazan: harzadin
Konu: bıngıldak
Mesaj Tarihi: 01 Oca 2015 Saat 09:45
hocam saygılar 5 yaşındaki kızımı sizin verdiğiniz bilgilerle büyüttüm. çok şükür çok sağlıklı bağışıklığı da çok güzel min ilac kullanma sayesinde
şimdi 2. kızımız dünyaya geldi. tam 1 aylık. 3880 gr 50 cm doğdu. size 2 sorum var
1. si. dün sağlık ocağına aşıya gittik. hemşire bıngıldağına baktı ve hızlı kapanmaya başlamış dvit i kaç damla veriyorsunuz sakın 3 ten fazla vermeyin dedi. ben 5 damla veriyordum.ben sizin eski maillerinizi çok okudum. yeni doğanla ilgili yazılarınızı da defalarca okudum. eve gelip bıngıldağın erken kapanması ile ilgili netten biraz araştırma yapınca felaket senaryoları yazıyor zeka geriliğinden bile bahsediyor çok moralimiz bozuldu. hocam bu durumun riskleri neler ve ne yapmamız lazım. 
2. si kızım 3880 gr doğdu. dünkü kontrolde kıyafetleriyle 4770 gr geldi. 4550 diye kaydetti hemşire. 670 gr almış gibi görünüyor yani. bana biraz az geldi. sadece anne sütü alıyor. yetip yetmediğinden endişeliyim. hemşire kaç gr aldığını hesaplamadı 1 aylık bebeğe göre kilosu sınırın üstünde dedi. ee şidi bu çocuk 4250 kg doğmuş olsaydı 300 gr almış olacaktı. yine mi normal kabul edilecekti anlamadım hiç.
şimdiden çok teşekkür ederim cevabınız için. hocam lütfen iyi şeyler söyleyin çok endişeliyiz.

Cevaplar:
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 01 Oca 2015 Saat 18:41
1- Bingildak ile, SAHTEKARLAR ugrasir.. Bu sahtekarligi bilhassa; Aile hekimlikleri ve Saglik ocaklari yapiyor.. Bu sekilde, sinek avlayan, beceriksiz doktorlarina is cikartacaklarini saniyorlar.. Sakin bu bayat hileyi yemeyin... Bunlar, alemi ; kendileri gibi aptal sanan insanlar...

O Internetteki, aptallarin yazilarina da kanmayin...

BEYINDE HARABIYET VARSA, BEYIN GELISMIYORSA, KAFA CAPI KUCUK KALIR VE BINGILDAK ERKEN KAPANIR... Bu geri zekalilarin zannettigi gibi, normal beyin gelismesi olan bir cocukta, ASLA, bingildak erken kapanmaz...
Zaten, bunlar SAHTEKAR olmasalardi, bingildaktan once, "Kafa Capini" olcerlerdi"... Niyet; kotu niyet... Bu ahlaksizlari bir daha gordugunuzda, bu sahtekarliklarini soyleyin... eger, cok bir sey biliyorlarsa, KAFA CAPINI OLCSUN, Allahin geri zekalisi!!!
2- Cocugunuzun ustundekiler, sanki "Eriskin elbisesi"... Kiyafetle tartmak ne demek!!! Gene ayni NAMUSSUZLUK!!! Siz telas edeceksiniz, uzuleceksiniz, care arayinca da; "-Buyurun, doktorumuz bir gorsun." diyecek... Butun dava, kendi doktorlarina is cikartmak. SAKIN GOSTERMEYIN... Bunlari yapanlarin tumu NAMUSSUZ!!!
Sakin, onlarin olculerine bile kanmayin.. Siz cocugunuzun kakasina bakin. Hardal kivaminda, altin sarisi renkte kaka yapiyorsa, iyi besleniyor demektir... Sizin cocugunuzun kakasi bile bunlardan daha bilgilidir.. Bir aylik kiz kilosu,4.4kg olmalidir. Zaten, kilo almasi iyi, yapilan "SHOW" tamamen kendi doktorlarina hasta yonlendirmek icin yapilan, SAHTEKARLIKLARDIR... Bunlari aynen suratlarina soyleyin.

Mesajı Yazan: harzadin
Mesaj Tarihi: 01 Oca 2015 Saat 19:34
hocam Allah razı olsun sizden rahat bir nefes aldık. dünden beri o kadar moralimiz bozuldu ki sütüm bile azaldı. hemşire baş çevresini ölçtü ama bize birşey söylemedi. biz de o anki telaşla sormamışız bile kaç çıktı diye. eve gelince sizin eski maiilerinizi okudum ve kafasının en çıkıntı yerinden ölçtük 38 cm çıktı. doğduğunda 35.5 cm idi. bu durumda baş çevresi normal değil mi hocam. ayda kaç cm büyümesi lazım.baş çevresi büyümesi normalken bıngıldak kapansa da sorun değil mi hocam doğru mu anladım. d vit e yine 5 damla olarak mı devam edelim.
yarın kendi dr umuzla kontrolümüz var. bakalım o birşey diyecek mi bıngıldakla ilgili.
hocam kilosuna gelince. eskiden günde 4-6 kere kaka yapardı. bir haftadır falan 3 kere kaka yapıyo. altın sarısı ve pütürlü. çiş de 8-10 kere yapıyor.

Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 01 Oca 2015 Saat 19:56
1 aylik kiz cocugun bas cevresi: 37.2cm dir...
Ilk sayfada; "Boy-Kilo" cetveli var. Orada bas cevreleride yazilidir, oradan takip edin.
Bingildak ile, HIC UGRASMAYIN, siz bas cevresine bakin... Bingildak caplari ile; sedece,SAHTEKARLAR ugrasir...
Yeni dogan ozellikleri ile ilgili eski mail ve makalelerimi okuyun, okumadan sormayin.

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat