hocam saygılar 5 yaşındaki kızımı sizin verdiğiniz bilgilerle büyüttüm. çok şükür çok sağlıklı bağışıklığı da çok güzel min ilac kullanma sayesinde şimdi 2. kızımız dünyaya geldi. tam 1 aylık. 3880 gr 50 cm doğdu. size 2 sorum var 1. si. dün sağlık ocağına aşıya gittik. hemşire bıngıldağına baktı ve hızlı kapanmaya başlamış dvit i kaç damla veriyorsunuz sakın 3 ten fazla vermeyin dedi. ben 5 damla veriyordum.ben sizin eski maillerinizi çok okudum. yeni doğanla ilgili yazılarınızı da defalarca okudum. eve gelip bıngıldağın erken kapanması ile ilgili netten biraz araştırma yapınca felaket senaryoları yazıyor zeka geriliğinden bile bahsediyor çok moralimiz bozuldu. hocam bu durumun riskleri neler ve ne yapmamız lazım. 2. si kızım 3880 gr doğdu. dünkü kontrolde kıyafetleriyle 4770 gr geldi. 4550 diye kaydetti hemşire. 670 gr almış gibi görünüyor yani. bana biraz az geldi. sadece anne sütü alıyor. yetip yetmediğinden endişeliyim. hemşire kaç gr aldığını hesaplamadı 1 aylık bebeğe göre kilosu sınırın üstünde dedi. ee şidi bu çocuk 4250 kg doğmuş olsaydı 300 gr almış olacaktı. yine mi normal kabul edilecekti anlamadım hiç. şimdiden çok teşekkür ederim cevabınız için. hocam lütfen iyi şeyler söyleyin çok endişeliyiz.
|