Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

SİNÜZİT??

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: ARŞİV
Forum Adı: Çocuk Hastalıkları
Forum Tanımlaması: Arşiv
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=47130
Tarih: 29 Eki 2025 Saat 12:24

Konu: SİNÜZİT??
Mesajı Yazan: beyaz07
Konu: SİNÜZİT??
Mesaj Tarihi: 31 Ara 2014 Saat 09:38
merhaba hocam,
kızım 11.5 aylık,10 gün önce burun akıntısı 1 gün süren ateş oldu.sf,ballı limon veriyordum,uyurken boğazından hırıltı geliyordu,hafif burun tıkanıklığı dışında bi şikayeti yoktu.2 gündür 39 a kadar çıkan ateşi oluyor, ateş düşmüyor.bende hastanede çalışıyorum,tıp fakültesinde enfeksiyon hastalıkları uzmanına danıştım,sinüzit olabileceğini augmentın ve iliadin başlamamı önerdi. sinüzitte iliadin öneriyorsunuz ama ateş eşlik ettiği için antibiyotikte başlayayım mı??
(hocam kızım 2 aylıkken size tekrar yazmıştım,hafif nötropenisi vardı.o yüzden biraz fazla endişeliyim nötropenisi artmış olabilirmi diye,)

Cevaplar:
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 31 Ara 2014 Saat 19:09
Her Gripal enfeksiyonda, viruslerin "kemik iligine" baskisi sonucu, sadece "Notropeni" degil, butun kan hurelerinde; Trombositlerde bile, azalma olur. Merak edilecek bir durumunuz YOK....

EGER; Agizinda, "pis bir koku" ve dilinde; "Pas" yoksa, SAKIN Antibiyotik baslamayin...Varsa; Aug..tin kullanin.
Yoksa; sadece ILIADIN, (pediatric) damla yeterlidir. Sirt ustu yatar vaziyette, her iki burun deliklerine; gunde,2x2'ser damla (5 gun) damlatin.Sonrasinda, 5-7 gun Serum Fiz 10'ar damla damlatin.

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat