Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Skolyoz

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: ARŞİV
Forum Adı: Düşmeler & Çarpmalar & Yaralanmalar ve Ortopedi
Forum Tanımlaması: Arşiv
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=47120
Tarih: 28 Ağu 2025 Saat 00:41

Konu: Skolyoz
Mesajı Yazan: miss hugolina
Konu: Skolyoz
Mesaj Tarihi: 30 Ara 2014 Saat 20:40
Kadir Hocam Merhabalar,

Ağustos 2007 doğumlu kızım uzun bir süredir duruş bozukluğu vardı.Hafif kamburumsu ve sanki dahada artıyor gibi.Bugün çocuk DR.una iki kızımıda kontrole götürürken bu üzüntümden bahsettim Dr.a.Dr soyup muayene yaptı ve skleroz gibi duruyor dedi.Ortepedi ye sevk etti.Röntgen sonucuda maalesef sklerozu doğruladı:(
Egzersiz ve yüzme önermiş...Bu egzersizler işe yararmı hocam? :(
bir öneriniz varmı ne yapmalıyız ilerlememesi için.Küçük bir ilçede yaşıyoruz burda yüzme salonu yok,ancak yazın 1 ay açılıyor oda 1 gün bayanlara 1 gün erkeklere.

Cevaplar:
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 30 Ara 2014 Saat 22:29
   SKLEROZ DEGIL......
Skolyoz... Genellikle, zayif, astenik bunyeli kizlarda, ve bilhassa bu yas grubunda olur...
1- Gunde en az: 600ml sut/sutlu gida tuketecek.
2- Bir ay aralarla; 3 adet Dvit3 ignesinden icecek..
3- Tarif edilem "egzersizleri" yapacak.. Biraz adeleleri kuvvetlendiginde, once en ufak, sonra, 1.5litrelik 2 adet Pet siseyi, agirlik gibi kullanarak, kol hareketleri yapacak..
4- Yere yatip; elleri ile govdesini kaldirma hareketlerini bilhassa yapacak.

Mesajı Yazan: elif2
Mesaj Tarihi: 31 Ara 2014 Saat 05:59
Hocam ,benim kızımda 2006 doğumlu ,bizdede 5-7 derece.Ortopedi doktorumuz aynen egsersiz ve yüzme önerdi.Çabuk farkedilince,kemik yaşı tamamlanana kadar dereceyi arttırmamak önemli dedi.
 Senede 1 defa d3 içiyoruz,eylülde içirdim,sonraki 2 ay içireyimmi bende.

Arkadaşıma önerim,egzersizleri aksatmasın,bende kızımda gözlemledim ,kasları kuvvetlendikçe,duruşuda düzeliyor..

Mesajı Yazan: miss hugolina
Mesaj Tarihi: 31 Ara 2014 Saat 07:18
Hocam teşekkürler öncelikle.18 aylık kızımda anne sütü dışında süt tüketmiyor  Devit 3 iğneyi onun içinde önerirmisiniz?Egzersizle bu durum düzelirmi 7 yaş çok geçmi?

Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 31 Ara 2014 Saat 18:59
1 yasindan sonra; her sene 1 ampul Dvit3 icirin.

Ergenlige kadar, buyume durana kadar, Skolyoz'u duzeltebilirsiniz.

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat