Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

39.5 40 ustu ates

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: ARŞİV
Forum Adı: Ateş
Forum Tanımlaması: Arşiv
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=47027
Tarih: 21 Oca 2025 Saat 01:01

Konu: 39.5 40 ustu ates
Mesajı Yazan: acelyalisa
Konu: 39.5 40 ustu ates
Mesaj Tarihi: 25 Ara 2014 Saat 22:46
Merhaba, dun aksamdan beri 40in uzerine cikan atesi var kizimin fitil veriyorum duser gibi oluyor tekrar firliyor kulaklari yanaklari kipkirmizi yaniyor 3 gundur top top kakasi ve kabizligi vardi altini alirken beni hep tekmeliyordu silerken de oyle simdi gitgide artti gecmis konulardan belki hatirlarsaniz hiperkaktif ve cok sorunlu bir bebek 22.11.13 dogumlu az once hastaneye goturduk sayiklar gibi olup gozlerini hep acip kapattigi icin uykusunda cok korktum sadece cok ince zibinla ve bol taytla tutuyor ve oyle uyutuyorum ekstra ne yapmaliyim ? Kan degerleri sonucu söyle kalin sekilde belirtilenleri yaziyorum sadece 
Wbc 5.7
Hct 35.1
Mcv 78
Mch 25.8
Pdw 10.3
Aly 2.6
 Antibiyotik ve dolven verdi doktor idrar tahlili yaptiramadik sirti ensesi heryeri yaniyor iki gundur ilik dus fitil haricinde cok caresizim ne yapmaliyim yardim edin oksuruk burun akintisi vs yok uzerini cok islattigi icin gogsunden usuttugunu dusunuyorum siz ne dersiniz ?

Cevaplar:
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 26 Ara 2014 Saat 00:33
Daima soyluyorum... Turk doktorlari en basit bir "Kan Tahlilini" bile degerlendirmekten acizdirler..
WBC:5.7 ve bu doktor musvettesi hala Antibiyotik veriyor... Denilecek bir soz yok, Turk milletinin kara kaderi bu!!!
Grip geciriyor... Veya; 6. hastalik...
Eger hicbir Grip arazi yoksa, 6. hastalik demektir. 3 gun yuksek ates yapar, ates duser dokuntu baslar. Tedavisi yoktur.
Hicbir sekilde; "Usutmekle" hastalik olmaz. Dunyada bir tek Turkler usuterek hasta olunacagina inanirlar..Hem soguktan korkup, hem soguk tatbik etmek, nasil bir zeka urunudur, hayret etmek elde degil.
Grip ile ilgili maillerimi okuyun.

Mesajı Yazan: kelebeğinrüyası
Mesaj Tarihi: 27 Ara 2014 Saat 02:26
Aynı hastalığı 9 aylıkken oğlum geçirdi hocam.  Çocuğun el ve ayakları ateşlendi  çocuk doktoru  na gittik ve hemen antibiyotik verdi. Bende elinde ve ayağında oluşan kırmızı noktalar ne dedim.  Olur öyle yüksek ateşten sonra diye geçiştirdi.  Antibiyotiği kullanmadım ve çocuğu araştırma acile götürdüm.  Daha gencecik asistan doktor aynen sizin bu anlattığınızı anlattı. Çocuğun sadece elindeki kızarıklığa bakarak.  3 gün içinde kabarıp sönecek patlamaması için uğraşın.  Ilaç kullanılacak bir hastalık değil dedi. Biri koskoca 50 yaşında uzman biri daha gencecik asistan doktor.  Daha ne diyelim.  Valla adam akıllı bir sınav zorunlu tutulsa memlekette doktor kalmayacak o kesin 

Mesaj Tarihi: 27 Ara 2014 Saat 06:49
Huuuuuuu....... AKIL YASTA DEGIL BASTADIR!!!!

Ben'80 senelerden beri, Boston Universitesinin; CME ( Continuous Medical Education) kurslarina abone olurum, bana Tiptaki yeniliklerle ilgili kitaplar gelir ve kursun sonunda, imtahan yapilir. Amerikalara gitmeye gerek yoktur. Parasini yatirirsiniz, kitaplar gelir, bir muddet sonunda, sual kitapcigi ve "Elektronik cevap kagidi" gelir, sualler o kadar ustaca hazirlanmistirki, kitaplar onunuzde acik oldugu halde, iyi okumamis ve konuyu anlamamissaniz, cevap veremezsiniz.. Belirli tarihe kadar bu cevap kagidini postalamak zorundasinizdir.
Amerika'da her doktor mezuniyetten sonra, bu imtahanlara katilmak ve her 2 senede bir belirli miktarlarda "Kredi" toplamak mecburiyetindedir. Toplayamazsa, calisma Lisansi iptal edilir. Bizdeki gibi; "mezun edip, saldim CAYIRA, mevlam kayira" mantigi YOKTUR...
BUNUN ICINDE, ADAM GIBI BIR DEVLET GEREKIR...

Mesaj Tarihi: 27 Ara 2014 Saat 23:25
Bu anlattıklarınız malesef ülkemizde çok ütopik hocam. 
Yani olması gereken normal olan abd deki doktorlara uygulanan prosedür.  Ama sağlık ve eğitim bu ülkenin kanayan yarası hepte böyle kalacak sanırım.  

Mesaj Tarihi: 28 Ara 2014 Saat 05:55
Maalesef... Amerika gibi; Halkin Devleti olan bir devlet kurulabilmesi icin, once bu zihniyetteki vatandaslarin cogunlukta olmasi gerekiyor... Simdiki mevcut, "g.t killari" vatandaslar ile bu mumkun degildir.
Niye devamli halka, "Din" pompaliyorlar anladinizmi simdi!

Mesaj Tarihi: 28 Ara 2014 Saat 11:24
Sormayın hocam sanki 12 yıl önce dinimizi yaşamıyorduk .  ABD ile tek yarışımız sarayımız oldu.  Hastanelerde rezil olan . Okulda çocuğu 70 kişi eğitim alan halk Sarayı ile övünüyor. 
Bunu yapanların islam dan haberi olsa bu israfı yapmaz diye düşünmüyor hiçbiri.  
Bizde bu çoğunluk sayesinde oturup sadece izleyebiliyoruz.  Başka elden birşey gelmiyor çünkü.  Allah sonumuzu hayır eylesin.
 Gerçi kim gelirse gelsin memleketin başına hep ihmal edildi bu ülkede eğitim ve sağlık.   Halbuki halk bir anlasa bir ülkenin gelişmesi için en önemli faktör bu ikisinin gelişmesi. 

Mesaj Tarihi: 28 Ara 2014 Saat 18:34
Cok dogru soylediniz... "Egitim ve Saglik"... Geri ulkelerde, dikkat edin, ozellikle bu iki husus kasten ihmal edilir...
Veya; Saddam'in Iraginda oldugu gibi, Iran savasi oncesi, ulke cok zengin oldugu halde, her turlu yabanci "Ithal" esya bol bulundugu halde, Saddam, kasten yiyecek maddelerini kisardi. 1000 kisilik bir yerde, 900 kisilik ekmek cikarirdi, halk yiyecek kuyruklarinda kosusturmaktan, devleti tenkid etmeye, politika uretmeye vakit bulamazdi.
Turkiyede ise, millet birbirine dussun, Politika ile ugrasmasin diye, Egitim ve saglik ihmal edilir, TRAFIK, kendi haline birakilir, millet birbirini bogazlar, devletin umurunda degildir. Kasten Mahkemelerde halk surundurulur, devamli mesgul edilir. Eviniz soyulsa, Karakola sikayete gitseniz, size "Akil verilir" ve ustune azar isitirsiniz.. Halk; yaratilan, cehennemi, yeryuzunde yasar...
18 yasindan kucuk bir sahis ile "Ticaret" yapamazsiniz.. RIZASI OLSA bile bu; "GABIN" sucuna girer.. Ama, 18 yasindan kucuk kiz ve oglanlarin irzina gecebilirsiniz, " -Rizalari vardi" der, hic ceza almadan hatta magduru hapse attirarak, siyrilabilir kurtulabilirsiniz... Burasi Turkiye'dir...

Mesajı Yazan: acelyalisa
Mesaj Tarihi: 28 Ara 2014 Saat 23:54
Merhaba Kadir bey sonunda kizimin atesi dustu normal seyirde ama herseye aglamaya devam ediyor ve boynundan kasigina kadar kirmizi kirmizi benekler var ve gittikce belirginlesiyorlar su cicegi asisindan 15 20 gun sonra boyle olmasi normal mi ? Okadar yuksek ates su ciceginden midir yoksa 6.hastalik midir ? Bacaklarini da sarmaya baslamis durumda sanki kucuk kucuk ne yapmaliyim yardimci olursaniz sevinirim. Buarafa kizim 13 aylik doktora 3 yada 4 kez goturmusumdur doktorsuz buyutuyorum sizi okuyorum size danisiyorum hersey icin tesekkur ederim.

Mesaj Tarihi: 29 Ara 2014 Saat 03:11
6.Hastalikmi? Bilemem. Ama bunlarin hepsi Virutik oldugundan, 3 gun icinde kaybolurlar.
3 gunden uzun surenler, Henoch-Schonlein Purpurasi olabilir, ITP olabilir,
Bunlar icin RESIM SART...

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat