ateşin 3. günü...
Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: ARŞİV
Forum Adı: Ateş
Forum Tanımlaması: Arşiv
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=47014
Tarih: 19 Eyl 2025 Saat 18:46
Konu: ateşin 3. günü...
Mesajı Yazan: EFEMER
Konu: ateşin 3. günü...
Mesaj Tarihi: 25 Ara 2014 Saat 12:59
Hocam 30 aylık oğlum salı günü öğlen uykusundan ateşli uyandı bugün (perşembe)ateş halen devam ediyor 38.3 e kadar çıkıyor daha yükselmiyordu ancak bugün 39.3 e kadar çıktı.Hiç ateş düşürücü vermedim ara ara kendi düşüyor çocuk biraz rahatlıyor yine çıkıyor. Beraberinde başka bir belirti yok zaten 1.5 aydır devam eden Bi öksürük vardı o çok seyrekte olsa var iştahı yok.Önerilerinizi bekliyorum saygılar.
|
Cevaplar:
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 25 Ara 2014 Saat 20:00
lutfen eski cevaplarimi okuyun... 6 seneden beri soyluyorum; Ates yaninda; agida pis bir koku ve dilinde pas tabaksi yoksa, Viral enfeksiyon demektir. Antibiyotik gerekmez.
SAKIN; CALPOL ve IBUFEN'i DONUSUMLU VERMEYIN... Son derecede aptalca ve zararli bir yontemdir.
|
Mesaj Tarihi: 25 Ara 2014 Saat 20:06
hocam akşam 6 civarı ateş tekrar 39 a çıkınca ilk defa calpol verdim rahatladı şimdi keyfi yerinde tekrar çıkarmı bilmem.
ben ateşin yanında başka bulgular olmayınca onun için sordum ateşin sebebi ne olabilir diye yoksa ateşle ilgili makalelerinizi ezberledim nerdeyse...:)
|
Mesaj Tarihi: 25 Ara 2014 Saat 21:54
Tek; "ATES" bulgusu ile bir yere varamam... Yaninda baska bulgularda soylemeniz gerekir.
SADECE, ates oldugunda, gene agiza ve dile bakacaksiniz, temiz ise, ugrasmayacaksiniz... Diger hastaliklarin, zaten daha belirgin arazlari olur.
|
Mesaj Tarihi: 25 Ara 2014 Saat 22:29
teşekkurler hocam duruma gore size yazıcam...
|
Mesajı Yazan: ebelener
Mesaj Tarihi: 26 Ara 2014 Saat 09:43
Hocam, calpol ve ibufenin donusumlu verilmesi neden zararli? Dogrusu nedir? Sadece calpol veya sadece ibufen kullanmak mi? Burda tum doktorlar calpol ve ibufen donusumlu tedavi veriyorlar:(
|
Mesaj Tarihi: 26 Ara 2014 Saat 18:39
CUNKU, BIR YALAN; 40 YALAN GETIRIR DE ONDAN....
1.Yalan: Ates veya Havale zararlidir yalani... Bu yalan sIrf, sizI korkutup zirt-pirt doktorlara kosusturmaniz icin soylenmistir.
2.Yalan: Bu korku ile gelen bir aileye nasil bir "Show" yapilmalidir??? Ates dusurulmelidir. Hastaya Serum takilir, damardan Novalgin igne yapilir, ates sip diye duser... Ama siz evde kendiniz; Novalgin surup verirseniz, bakin, iste o ilac icin; o zaman "Cok zararli" derler..SIZIN ATES DURURMENIZDEN HIC HOSLANMAZLAR..
3.Yalan: Eve gittiginizde, Novalgin etkisi gectiginden ates gene yukselirse, (ates zararli diye dediler ya!!) gene tekrar tekrar doktora veya Hastaneye gidip, kontrol babindan, ucretsiz, doktoru mesgul etmeyin diye, bu son derecede, tehlikeli olan;"Donusumlu ilac verme" sacmaligini tavsiye ederler...
4.Yalan: Ne hikmetse, ilk defa yukseldiginde, TEHLIKELI olan ates, doktora gidildikten sonra,tehlikeli olmaktan cikar, tekrar doktora gidilmesi doktorun canini siktigi icin, tedavi dahada agilastirilir, surup igneye cevirilir, 1-2 igne verildi ise, igne daha agiri ile degistirilir ve 10 gunluk igne tedavisi verilirki, "ucretsiz Kontrol suresi" bu sekilde dolsun, dolana kadarda ceneniz kapansin!!
ANLATABILDIMMI!!!!!
|
|