Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

kış geldi, eklem baş ağrısı

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: ARŞİV
Forum Adı: Çocuk Hastalıkları
Forum Tanımlaması: Arşiv
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=46463
Tarih: 27 Tem 2025 Saat 19:19

Konu: kış geldi, eklem baş ağrısı
Mesajı Yazan: Nida
Konu: kış geldi, eklem baş ağrısı
Mesaj Tarihi: 26 Kas 2014 Saat 18:40

Hocam kış geldi yine.
Kızım 6 yaşında.
İki gün once çiş yaparken ağrısı vardı. Bende aynı şeyden rahatsızdım. bol su ve yabanmersini yaptık. İyiyiz.

Bu Sabah ise;
baş, boyun, bacak, dirsek vs bölgeleri ağrıyormuş.
Vücudu ağrıyor, bademcikler şiş, dili beyaz ama koku yok, ateşi düşük ama aşırı halsiz. (Bu bakteriyel mi?) Sabah ve öğlen calpol verdim.

Yapabilceğimiz başka bişey var mı?

Çok teşekkürler

Cevaplar:
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 26 Kas 2014 Saat 23:04
Ayakta, hafif bir Grip geciriyorsunuz. Sadece benim Grip icin anlattiklarimi uygulayin. VE cok okuyun.

Mesaj Tarihi: 27 Kas 2014 Saat 12:27

Kadir bey,
Çok teşekkürler çok okuyorum ama fark varsa ve gözden kaçmasın diye yazıyorum tekrar.
Bu sabah tüm gövdesi beneklere dolu. ISilik gibi görünüyor. Dili de diken diken kırmızı.  Çok halsiz ve Bademcikler çok Şiş. 

Okulu Aradım Beta Salgını var dedi hemşire. ayni bakteri kızıl ile, Kızıl olabilir dedi. Doktora götürün dedi. 

Antibiyotik vs gerekir mi. ? Doktora gitmeye korkuyorum. 

Mesaj Tarihi: 27 Kas 2014 Saat 15:23
Kadir Bey, Bugün doktora götürdüm ve kızıl teşhisi koydu. İlaç olarak da aşağıdakii ilaçları verdi;

1- PEN-OS 100 10 gün 8 staatte bir 
2- Biogaia 1x5 10 gün 

Bu ilaçları kullanabilirmiyiz?

Mesaj Tarihi: 27 Kas 2014 Saat 21:23
Eger; Kizil teshisi dogru ise; Bu ilaclari kesin... Deposilin6-3-3 ignesinden 1 defa vurdurun, yeterli olur...
1- Penisilin tedavisinin en az 30 gun etkili olmasi gerekir.. Bu sekildeki tedavilerde, 11.gun tekrar mikrop alinirsa, yapilan tedavi hicbir ise yaramaz..
2- Probiyotikler, Antibiyotik tedavilerinden SONRA VERILIRLER... Antibiyotik alinirken verilirse, Antibiyotik bu Probiyotik bakterileride oldurur... Hem CAHIL, hemde aptalin teki... Doktor dedigin, biraz kafasi calismali...
3- Penisilin tedavilerinde; Probiyotiklere gerek yoktur, zira, streptokoklar harici butun bakteriler Penisilin'e direnclidirler. Streptokoklarda, barsaklarda bulunmazlar. . Bu doktor resmen aptalin teki...

Mesajı Yazan: FRK
Mesaj Tarihi: 27 Kas 2014 Saat 21:34
1: deposilin 1.2 vuruldu. Hemen ayni gun Augmentin 400 srp 3 gun kullanildi. VEYA
2: deposilin 2.4 vuruldu. Hemen ayni gun Augmentin 400 srp 3 gun kullanildi.
Bu uygulamada 30 gunluk etkili mi hocam? Bu sekilde de tedavi dogru olur mu?

Mesaj Tarihi: 27 Kas 2014 Saat 21:45
Teşekkürler ,Kadir Bey. Kızım sizin eski hastanız, sayenizde bu güne kadar sadece 1 kere antibiyotik kullandık. Sizin fikrinizi öğrenmeden verilen ilaçları veya başka bir ilaç kullanmadım. Sadece Calpol ağrısından dolayı verdim. Kızım Çarşamba sabaha karşı ateşlendi.şu an ateşi yok. Vucudunda kırmızı noktalar var ve kaşınıyor. Bugün yanaklarında da lekeler çıktı,doktor dili çilek gibi dedi.
Eczaneye Deposili 6-3-3 sordum artık bulunmuyormuş. deposilin1-2 var dediler. Bundan bir tane yeterli olur mu?
Deposilin olduktan sonra okula ne zaman gönderelim? Evde nekadar süre dinlenmeli.
Şimdiden cevabınız için teşekkürler.

Mesaj Tarihi: 27 Kas 2014 Saat 22:17
-FRK: Evet, etkilidir.. Cocuklarda Deposilin2.4 yarim ampul yeterlidir.

Nida: 1.2 Deposilin ignesi 3 gun sonra etki etmeye baslar, bu sebeple, ayni gun Pen-Os baslayin, 3 gun verin.
Deposilin vurulduktan 12 saat sonra; ne hastalik kalir, nede bulasicilik. Ertesi gun okula gidebilir..

Deposilin yapilabilmesi icin; MUTLAKA Strep-A Testinin (+) olmasi SARTTIR...

Mesaj Tarihi: 27 Kas 2014 Saat 22:30
Kadir Bey, cevap için teşekkürler. Yarın sabah ilk iş Strep-A testi yaptıracağız. Ancak bu arada bir ölçek PEN-OS verdik.
Bu test sonucunu etkiler mi?

Mesaj Tarihi: 28 Kas 2014 Saat 06:46
Kulturu etkilerde, bu Strep-A testi, enzimatik bir test oldugundan etki etmez...

Mesaj Tarihi: 28 Kas 2014 Saat 11:36
Hocam test yaptırdık.
STREPTOKOK TESTİ negatif diyor.
Strep a mı diye sordum. Laboratuar evet dedi. Aynı şey dedi.
Kızım iki defa penos aldı.
Ne yapalım bu durumda.

Çok saygılar

Mesaj Tarihi: 28 Kas 2014 Saat 15:40

Kadir bey,
Size bir kaç fotoğraf gönderiyorum. Umarım anlaşılıyordur. Dün yazanlar dün çektiklerimdi. Diğerleri bugün.
bu arada başka labatuvarda da yaptırdım testi. Yine negative verdi.

cevabınızı dört gözle bekliyoruz.

https://www.dropbox.com/s/zx73rmxpronylfr/IMG_6398.JPG?dl=0
https://www.dropbox.com/s/l33n0xsgskvxso3/IMG_6401.JPG?dl=0
https://www.dropbox.com/s/5d1cyf7z371ncf6/DUN%20IMG_6388.JPG?dl=0
https://www.dropbox.com/s/ciq19s87b8o0o2z/2FullSizeRender.jpg?dl=0
https://www.dropbox.com/s/nkq90m1czcs0xf3/DUN%20IMG_6389.JPG?dl=0

Mesaj Tarihi: 28 Kas 2014 Saat 18:29
Ne KIZIL, nede Streptokok enfeksiyonu var... Basit bir Grip geciriyor...
Bu doktor, herhalde hayatinda hic Kizil hastasi gormemis...
Allahtan, bu kerizlerin ne mal olduklarini bildigim icin, hemen igne yaptirin dememisim..
Ne dokuntuler; Kizil dokuntusu, nede bogazi Kizil bogazi...   

Mesaj Tarihi: 28 Kas 2014 Saat 19:15
Kadir Bey,
Gerçekten çok şaşkınız.
- Vücutta döküntüler olmasının başka bir nedeni var mı?
- Bu durumda antibiyotiği de bırakıyoruz değil mi?

Mesaj Tarihi: 28 Kas 2014 Saat 19:23
O dokuntuler; KIZIL dokuntusu degil... Kizil dokuntusu, resimlerdeki gibi, "yama tarzinda" olmaz. Butun gogus ve sirtta, gunes yanigi gibi, ayni tonda, noktaciklar halindedir. Birde Diz-dirsek iclerinde, boyundaki ve kasiktaki cizgilerde asiri kirmizi cizgiler olusur.(Pastia Arazi)

Mesaj Tarihi: 28 Kas 2014 Saat 23:52
Çok teşekkür ederim Kadir Bey.

Kızım iki gündür pen-os içiyor. Grip ise bir anlamı olmuyor diye anlıyorum.
Şimdi bırakalım mı? Antibiyotikleri kullanmakla ilgili bazı prensipler var diye soruyorum.

Mesaj Tarihi: 29 Kas 2014 Saat 00:44
Eski maillere bakin... Cok anlattim.

Mesaj Tarihi: 29 Kas 2014 Saat 10:47
Hocam grip için dediğiniz her şeyi yapıyoruz.
Ama grip hiç de masum bir şey değil. Bu konu altında yaşadıklarımızda kızım her sabah başım ağrıyor anne diyerek kalkıyor ve alnını gösteriyor. Ateşi yok.
Ben de ağrı kesici olarak calpol veriyorum. Bunu yanlış mı yapıyorum.

Çok saygılar

Mesaj Tarihi: 29 Kas 2014 Saat 19:21
Ates icin degil ama, agri icin kullanabilirsiniz..

Mesaj Tarihi: 29 Kas 2014 Saat 22:22
Cevabınız için teşekkürler

Mesajı Yazan: makosen
Mesaj Tarihi: 02 Ara 2014 Saat 16:04
hocam, arkadaşım aradı biraz önce:
1- kızı 3-4 gündür ateşliydi 39-40 ları görüyordu; ateş düşürücü ile ateşini düşürmüşler hep. bugün dr.a gitmişlerdi. Dr. sadece boğazına bakarak (strep A testi yapmadan) beta demiş ve deposilin 1.2 iğne yaptırmış hastanede! yukarıdaki cevabınızda pen-os dan bahsetmişsiniz ama; dr öyle bir ilaç vermemiş! yorumunuz nedir acaba?
2- Bir de ateşli olduğu dönem olan 2 gün önce bize misafirliğe gelmişlerdi; 3 yaşında oğlumla aynı ortamda 2-3 saat kadar vakit geçirdiler; (beta mikrobu bulaşıcıdır diye biliyorum) 2.5 yaşlarında kendi kardeşi de var. acaba diğer çocuklara da bulaşmış mıdır, ya da yaptırmamız gereken bir ön test/tedavi/gözlem var mıdır bununla ilgili (kuluçka dönemi vs bilmeden soruyorum)?
teşekkürler...

Mesaj Tarihi: 02 Ara 2014 Saat 23:16
1- Deposilin'in 1.2 tipi, yapildiktan 2 gun sonra etksini gosterir... Bu sebeple, boyle tek kullanimlik igne yapildiginda, MUTLAKA ilk 3 gun Pen-Os verilmesi SARTTIR...
AMA, bu hastalik oldugunda;
    ATES + Agizda pis bir koku + Dil ustunde kalin bir pas VE EN MUHIMI; BULANTI ve KUSMA olur...
Hastaligin basindan beri hic kusmsi OLMADI ise, kesinlikle Strptokok degildir, igne bosuna yapildi, Pen_os'a bile gerek yoktur...

2- Bulasirsa; Yukarda belirttigim bulgular gorulur...

Aklinizda olsun, Penisilin igneleri oyuncak degildir; Strep-A Testi (+) olmadan sakin yaptirmayin... Zaten baska kullanim alanlarida yoktur.

Bu doktorlarla; Allah yardimciniz olsun.

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat