Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

grip ve soğuk algınlığı

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: ARŞİV
Forum Adı: Grip & Soğuk Algınlığı & Öksürük
Forum Tanımlaması: Arşiv
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=46295
Tarih: 16 Ağu 2025 Saat 13:12

Konu: grip ve soğuk algınlığı
Mesajı Yazan: derarslan
Konu: grip ve soğuk algınlığı
Mesaj Tarihi: 18 Kas 2014 Saat 13:38
merhaba doktor bey,
oğlum yeni 1 yaşına girdi, ancak çok sorunlu bir bebeklik dönemi geçirdik. süt ve süt ürünlerine allerjisi vardı. 7 aydır azar azar allerjisini açtık ve şu anda sadece süt dışında sütlü mama dahil ek gıdaların hepsini verebiliyoruz. oğlum 10 gün önce bi soğuk alğınlığı geçirmişti doktorumuz ilaç önermediği için sadece calpol ile atlatmaya çalıştık. ancak dün çok daha kötü bi şekilde hem burun akıntısı hemde öksürük olarak tekrar hastalandı. doktor ibufen ve calpolü dönüşümlü olarak verelim ve macrol şurup başlayalım dedi. ilaçlar konusunda çok tedirginim. yardımcı olursanız sevinirm. calpol kullandık daha önce ibufen ve macrol vermelimiyim bilmiyorum.

Cevaplar:
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 18 Kas 2014 Saat 21:03
Yazilarimi hicmi okumadiniz??? Biraz okusaniz!!!
1- Cocuklarda, sut allerjisi bu sekilde olmaz... Oldumu, oyle 3-5 ayda duzelmez... Dogrudan; "Kutu sutlerine" baslayin.
2- Cocugunuz, 2 yasina gidi. 1 yasi BITTI... Sizin hesabiniza gore, 1 yas ne zaman bitecek????? 1 yasina dogdugunda girilir..
3- Griplerde, Ates; vucut savunmasidir, bagisiklik ates olmadan calismaz. Size kasten yogun bir sekilde ates dusuruyorlarki, hastalik uzun sursun, daha sik doktora gidesiniz... Ates ile ugasmayin, ates ile ilgili 3 makalemi "Yazarlar" kismindan okuyun.
4- Sadece; benim Grip icin anlattiklarimi uygulayin.

Mesaj Tarihi: 19 Kas 2014 Saat 09:32
doktor bey bi bilseniz neler çektik bu allerji teşhisini koyduklarından beri doğduğundan beri özel doktorlar hastaneler çocukda perişan oldu çoklu besin allerjisi var dediler özel diyet mamalar neler neler... süt ve süt ürünlerine, yumurtaya, fındık fıstık cevize balığa allerjisi var dediler , ben 4 ay diyet yaparak emzirdim ,, sonra sütten kestirdiler çocuğu zorla.... bunlar çok büyük kayıp bizim için, çok üzülüyorum göz yaşlarımı tutamıyorum perişan oldu çocuğum... size çok teşekkür ederim... çok sağolun... bir sorum daha olacak... oğlum ek gıdaları çok güzel yiyodu çorbaları içiyodu ancak 1 aydır ağzına ne versek tükürüyo çok zor yemek kabul ediyo iştahsiz ve isteksiz... biberonla mama yerken bile ilk etapta ağzına alana kadar ağlıyo zar zor veriyorum biberonu... ve 1 aydır da bu grip ve soğuk alğınlığıyla uğraşıyoruz.. acaba bununla mı alakalıdır... nasıl davranmalıyız.... zorlamakda istemiyorum bu sefer iyice huysuzlanıyo.... ara ara canı isterse sadece belli şeyleri yiyo...  kuru ekmek kemiriyo, salatalık, domates, mandalina, muz, patates, makarna, arada sırada yoğurt bide biberon maması .... tam anlamıyla yemek yemiyo bu ne kadar devam eder, yada ne yapmalıyız....

Mesaj Tarihi: 19 Kas 2014 Saat 16:39
bugün saat 13:00 da randevumuz vardı götürdüm doktora.. ciğerleri iyi dedi.. gribal enfeksiyon var dedi, zinco'nun şurubunu ve asist öksürük şurubunu ve ventolin pulmicort ağız spreyi-1 fıs 10 nefes- yazdı. tabi hiç birini almadım. 12.ay aşıları vardı 3 aşı+bide menenjit aşısı. bugün aşıları vurabiliriz bi sıkıntı olmaz dedi ama ben çocuk hasta olduğu için cumartesi vurdururum dedim. çünkü çalışıyorum işten izin alamam bide gripken aşı vurulur mu emin değilim size sormak istedim. bu 4 aşının aynı gün aynı anda vurulması çocuğa bi zarar verirmi ne önerirsiniz?

kilosu:9100 gr boyu:77 cm baş çevresi:45 cm
not: ben 35 hafta+ 4 günlükken doğum yaptım doğum kilosu 2510 gr dı. (13.11.2013 doğumlu)

Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 19 Kas 2014 Saat 23:46
3cm boy fazlasi var. 3.5kg doganlara gore; 600gram eksigi kalmis. Acele etmeyin.
SAKIN: Zinco ve Asist suruplarini VERMEYIN.. Basiniza is acmak istiyor..
1 yasindan sonra, KKK,Sucicegi, Zaturre asilari yapilabilir.Ayni gun veya 1 ay aralarla olabilir... SAKIN; O sahtekar asisi olan "Menenjit asisini" vurdurmayin.
Gripli iken, her turlu asi yapilabilir, bir zarari olmaz.
Asi ile ilgili yazilarimi iyi okuyun... Ayni bacak veya kola; birden fazla asi YAPILAMAZ... Sakin Turk doktorlarina inanmayin.

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat