Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Demir eksikliği

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: ARŞİV
Forum Adı: Çocuk Hastalıkları
Forum Tanımlaması: Arşiv
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=46157
Tarih: 04 Ağu 2025 Saat 19:19

Konu: Demir eksikliği
Mesajı Yazan: Papatya2013
Konu: Demir eksikliği
Mesaj Tarihi: 11 Kas 2014 Saat 01:08
Uzun bir aradan sonra tekrar merhaba hocamSmile Oğlum bir hafta sonra tam 18 aylık olacak ve son zamanlarda rengi çok sarı gibi özellikle de bazen sapsarı görünüyor çok acaba kansızlık olabilir mi yoksa başka bi sıkıntı mı vardır? Çok tedirginim kan tahlili yaptırmalımıyım sizce?

Cevaplar:
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 11 Kas 2014 Saat 06:14
GORMEDEN NE DIYEBILIRIM????
Gozunuze soluk gorunuyorsa, Kan sayimi yaptirin...

DIKKAT: Sarilik ile Soluklugu karistirmayin,bu mevsimde; hergun 2-3 Mandalina yiyen cocuklarda; "Sarilik" varmis gibi gorunurler.
Eski mailleri okuyun.

Mesaj Tarihi: 11 Kas 2014 Saat 10:11
Tamam hocam teşekkür ederim ben her ihtimale karşı kan sayımı yaptırayım sonuçları size yazarım hocam. Bu arada havuçun sararttığını duymuştum ama  mandalinayı duymamıştım çok teşekkür ederim . Bu durumda mandalinayı kesmek gerekir mi her gün yemesi zarar verir mi?

Mesaj Tarihi: 11 Kas 2014 Saat 20:21
Mandalinanin yaptigi sariligin bir onemi yoktur, sadece bilin yeter. Karotemi denilen bu durum , Havuc, Mandalina ve Portakalin asiri yenmesi ile olur... Bu karoten maddesi, A-Vitamininin on maddesi olup, bir zarar vermez. Bilmeniz; bos yere telasa kapilip, bir suru luzumsuz tahlil yapilmasini onler.

Mesaj Tarihi: 13 Kas 2014 Saat 01:55
Kıymetli bilgileriniz için teşekkür ederim hocam. Dün her ihtimale karşı kan ve idrar tahlili yaptırdık bazı değerler düşük bir kaçı da yüksek görünüyor hocam sonuçlara bakan doktor sadece Demir'i biraz düşük buldu ve bir ay kadar Demir şurubu kullanabilirsiniz dedi. Fakat ben sonuçları siz görmeden Demir ilacı falan kullanmak istemedim size düşük ve yüksek görünen değerleri yazayım hocam bilgilendirirseniz çok sevinirim

Mesaj Tarihi: 13 Kas 2014 Saat 02:08
Wbc                8.2
Lym.                56.9 (yüksek)
Gran.               37.7 (düşük)
Hgb.                11.3
Hct.                  35.1
Mcv.                 74  (düşük)
Mch.                 23.8 (düşük)
Mpv.                 6.6 (düşük)
Kreatinin.          0.6 (düşük)
Demir bağlama
kapasitesi.        350.32 (yüksek)

B12                  408.90
Tsh.                  2.87
Ferritin.             10.2 (düşük)

Bu arada hocam oğlum 18 aylık boyu86cm kilosu12 baş çevresi49 tekrar hatırlatayım dedim belki sonuçları değerlendirmenizde işinize yarayabilir. 

Mesaj Tarihi: 13 Kas 2014 Saat 21:01
1- HGB dusuk DEGIL...
7ay-2 yas arasinda, HGB: 10.5-13.0g/dL araligindadir.. Sakin Turk doktorlarinin degerlendirmelerine inanmayin, o aptallar, cocuk degerlerinin, Eriskin degerleri ile ayni oldugunu sanirlar...
2- WBC: Normal, Lym(yuksek), Gran(dusuk) olmasi gecirdigi Gripal enfeksiyona baglidir.
3- Ferritin: 6ay-15 yas arasi: 7-140ng/mL dir, bu degerde (dusuk) degildir.
Goruyorsunuz, Laboratuvar-Doktor isbirligi ile nasil milleti DOLANDIRIYORLAR.

7cm boy, 2kilo agirlik fazlasi var.

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat