Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

kulak agrisi ve ateş

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: ARŞİV
Forum Adı: Kulak & Burun & Boğaz & Göz
Forum Tanımlaması: Arşiv
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=46147
Tarih: 27 Eki 2025 Saat 08:02

Konu: kulak agrisi ve ateş
Mesajı Yazan: zbalyen
Konu: kulak agrisi ve ateş
Mesaj Tarihi: 10 Kas 2014 Saat 16:04
Hocam oglum 6.5 yasinda. Gribi devam ederken dün gece kulak agrisiyla beraber ates basladi. İlliadin basladim ama calpol vermeme ragmen ates pek düsmüyor az önce ölctüm agriyan kulakta 39.8 digerinde 39.5 antibiyotige gerek varmi acaba. Bu arada gribi esnasinda atws olmamisti burun tikanikligi ve öksüruk sonrasinda da biraz burun akintisi. Şimdiden sagolun hocam.

Cevaplar:
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 10 Kas 2014 Saat 19:29
SAKIN, Antibiyotik baslamayin, Iliadin damlaya devam. Sprey olmaz. Eski mailleri okuyun.

Mesaj Tarihi: 10 Kas 2014 Saat 19:34
Sprey veriyordum. Faydasiz mi hocam

Mesaj Tarihi: 10 Kas 2014 Saat 19:51
Hocam bir de bu damla pediatrik olan mi olacak

Mesaj Tarihi: 10 Kas 2014 Saat 19:53
Damla, zaten SADECE Pediatrik olanda var... Eriskinin damlasi yok..
Eski mailleri okuyun, daha dun anlattim...

Mesaj Tarihi: 10 Kas 2014 Saat 23:53
Hocam birkac gun once okulda havuza girdi acaba kulagi mikrop mu kapti diye korkuyorum. Daha önceki kulak agrikarinda illiadin sprey bile günunde etki ediyordu. Ama dün ve bugünun yarisi illiadin sprey sonra da illiadin damla damlattim ama degisiklik yok. Hala kulak agrisi ve hala ates. Agridan dolayi sık sık agri kesici veriyorum pedifen ve calpol dönüşümlü. Bir yerde yanlis mi yapiyorum?

Mesaj Tarihi: 11 Kas 2014 Saat 06:12
Kac defa anlattim.. Kulak iltihaplari ILTIHABI DEGILDIR.. Eski mailleri okuyun.
        SON...........

Mesaj Tarihi: 12 Kas 2014 Saat 07:29
Hocam lutfen kusurumuza bakmayin. Eski mailleri okudum ama bulamadim. İlliadin 3 gün doldu. Ama kulakta akinti olmadi. Kulak agrisi ve ateş devam ediyor. Sürekli agri kesici vermek zorunda kaliyorum.
bir de agriyan kulagiyla az duyuyor.
simdi ne yapmaliyiz. Bir gun serum fizyolojik yine 3 gün illiadin mi? Lütfen yardimedin hocam baska bisey mi diye korkuyorum. Agri basladi mi hemen agliyor

Mesaj Tarihi: 12 Kas 2014 Saat 07:35
Agri kesici verdim. Simdi elma yerken anne kulagimdan ses geliyo diyor doktora gitmemize gerek var mi

Mesaj Tarihi: 12 Kas 2014 Saat 08:06
Şimdi eski mailkerde okudum illiadinden sonra 2-3 dk. Yatsin dediginizi ama bizimki hemen kalkiyordu. Birde boyu 133 cm kilo 29. Acaba doz yetersiz mi verdim etki etmedi. Ya da ilk gün sprey verdim 3 güne o da dahil. Ondan mi olnadi

Mesaj Tarihi: 12 Kas 2014 Saat 08:23
Sprey,ayakta kullanildigindan; ilac geriye, Oztaki borusuna kadar gidemez. Damla kullanin.
Boy kilo: 10 yas cocuguna uyumlu.

Mesaj Tarihi: 12 Kas 2014 Saat 13:36
Hocam dediginiz şekilde damlayi sabah kullandik. Agri kesici de vermiştim. Yaklaşik 7 saat bir şikayeti yoktu fakat simdi agriyan tarafta basim agriyo diyor. Kulagi agrimiyormus. Baska bisey olabilir mi hocam

Mesaj Tarihi: 12 Kas 2014 Saat 14:05
Hocam lütfen kusurumu baknayin. Aile büyükleri baski yapiyor kulagi kotu olacak diye.  Saglik ocaginda kulagina bakan dr. Bu 3 günluk degil daha eski bayagi kizariklik var deyip zinnat ve actifed verdi. kullanalim mi

Mesaj Tarihi: 12 Kas 2014 Saat 19:07
SAKIN HA..... Sadece Iliadin kullanin... Eski maillere bakin...

Mesaj Tarihi: 12 Kas 2014 Saat 20:10
Hocam illiadin verdim 10dk oldu kulak agrisi gecmedi. Ne yapmaliyim

Mesaj Tarihi: 12 Kas 2014 Saat 20:58
Hocam böyle inatci kulak görmedim. Agrisi daha da şiddetlenince daha öncrki maillerden edindigim bilgiyle birkez daha damlattim ama oglum agriya dayanamayinca agri kesici de verdim çunku baş agrisi da basladi. Zinnati hala vermedim ama kötülesmesinden korkuyorum. Saglik ocagindaki dr. Aslinda igne vermeliyim dedi yani o derece kotu. Hocam lutfen bir yol gosterin duymasi da baya azalmis

Mesaj Tarihi: 12 Kas 2014 Saat 21:18
Kulak agrisi yaninda, ATES varsa, Bactrim baslayin. Iliadin damlattiktan sonra, sumugunu icine ceksin, acilir.

Bactrim: gunde:2x 1olcek. verilecek.

Mesaj Tarihi: 12 Kas 2014 Saat 22:39
Hocam bactrim verdim. Iyilesir mi gec baslamadim insallah
illiadine devam mi

Mesaj Tarihi: 13 Kas 2014 Saat 15:49
Cok tesekkurler Kadir Hocam sayenizde oglum astim teshisi ve onun maske ve ilaclarindan kurtuldu. 
Bu sefer de bactrim verdikten sonra atesi düstu ve daha çikmadi. Agri kesi ci de daha vermedim. Eski maillerden ogrendigim kadariyla hadise bakteriyel ise antibiotikin ilk dozuyla ates duser. Simdi bilgi ve tecrube olmasi adina musadenizle bir sorum olacak;
oglum zaten gecirdigi griple belki kulaginda bir miktar sivi birikmistir. Ama girdigi havuzda agiz ve burundan su yutmasiyla bu sivi enfekte olmus olabilir mi? Şimdiden tesekkurler.

Mesaj Tarihi: 14 Kas 2014 Saat 02:49
O sivi, nasil enfekte olsunki!!!! Arada; "Kulak zari" var.. Ancak, kulak zari delinirse, birde ustelik "Kulak damlalari" kullanilarak, akinti tersine cevrilirse, iste o zaman, Kulak zarinin arka tarafina mikroplar kacabiliyor.

Su yutmakla, veya burnuna su kacmasi ile Kulak iltihabi OLMAZ, mevcut hastalikda ilerlemez...

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat