hangi balık?
Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: ARŞİV
Forum Adı: Emzirme & Süt & Ek Gıda & Yemek
Forum Tanımlaması: Arşiv
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=45991
Tarih: 26 Ağu 2025 Saat 06:19
Konu: hangi balık?
Mesajı Yazan: srdrgkdmr
Konu: hangi balık?
Mesaj Tarihi: 31 Eki 2014 Saat 15:17
Kızım 12. ayını bitirmek üzere balık yeni yeni yedirmeye başladık, severekte yiyiyor aklıma takılan besin değeri açısından şu balık daha iyidir yada şu zararlıdır diye tavsiyeleriniz var mı hocam? Bu arada dip balıklarını fazla yedirmeyin ve haftalık şukadardan fazlası zararlı diye yazılar okudum kafam karıştı tavsiyelerinize ihtiyacımız var saygılar.
|
Cevaplar:
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 31 Eki 2014 Saat 22:49
Mevsimlik baliklarin(Hamsi, Lufer,Dil,Istavrit, Izmarit, Torik,Kalkan gibi) hicbiri zararli degildir... Uzun omurlu (Kilic, Ton, Yunus,Kopek baligi gibi) baliklarda, uzun senelerce, "Metil civa" ihtiva eden kucuk baliklar, yenile yenile onlarda birikim olabiliyor... Onlarida, hergun yiyebilecek, "babayigit" nerede!!! Senede; 1-2 defa Kilic Baligi yemekle vucutta bir birikim olmaz..
|
Mesajı Yazan: hayatbilgisi
Mesaj Tarihi: 01 Kas 2014 Saat 23:48
hocam yasadigim srhirde deniz baligini pek taze bulunmadigindan almak istemiyoruz.yani ancak bulabildigimizde alabiliyoruz.gecenlerde tv de konserve ton baliginin cocuklara vetilebileceginden bahsediliyordu.bende 2yasindaki kizima haftada bir vermeyi dusunmustum ama yazinizi okuyunca sasirdim.bu durumda kizima alternatif ne verebilirim yada azda olsa konserve ton baligi veremez miyim?
|
Mesaj Tarihi: 02 Kas 2014 Saat 05:50
Haftada bir yedirmenizde bir sakinca yoktur...
|
Mesajı Yazan: srdrgkdmr
Mesaj Tarihi: 03 Kas 2014 Saat 11:39
Hocam çok teşekkürler, peki besin değeri yönünden (tabi ekonomik durum çerçevesi içinde) tavsiye edebileceğiniz bir balık var mı öncelik olarak, haftada kaç defa yedirebiliriz?
|
Mesaj Tarihi: 03 Kas 2014 Saat 18:52
Kucuk baliklari isterseniz, her gun yiyebilirsiniz.
|
|