Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

el ayak ağız hastalığı mı?

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: ARŞİV
Forum Adı: Çocuk Hastalıkları
Forum Tanımlaması: Arşiv
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=45811
Tarih: 26 Ağu 2025 Saat 10:33

Konu: el ayak ağız hastalığı mı?
Mesajı Yazan: leyli
Konu: el ayak ağız hastalığı mı?
Mesaj Tarihi: 20 Eki 2014 Saat 22:04
hocam merhabalar;

17 aylık bir kızım var 3-4 gün önce üst solunum yolu enfeksiyonu geçirdi burun akıntısı vardı iburamin cold kullandık 2 gün sabah akşam 1\4 ölçek.. sonra kızımın elinde bir kızarıklık çıktı sinek ısırığıdır diye düşündük ertesi gün başka bir kızarıklık bileğinin üstünde ve ilk kızarıklık bayağı büyümüş bir şekilde ve lezyonlar ele gelecek şekilde bugün aile hekimine götürdük elindeki kızarıklara ve boğazına baktı boğazında da af var dedi el ayak boğaz hastalığı dedi cefaks antibiyotik yazdı.. biz beta olabilir mi diye kbb a götürdük beta mikrobunun deride de kızarıklara sebeb olduğunu okumuştuk o üst solunum enfeksiyonu geçiriyor dedi boğaz kültürü yaptıralım mı dedim yazdığımız ilaç betaya da iyi gelir diye yaptırmadı zimaks ve deloday yazdı..sonra cildiyeciye gittik oda kızarıklara bakıp annenin kullandığı (annede cefiten kullanıyordu)kullandığı ilaçlar ve iburamin alerji yapmış olabilir dedi. bu arada elinde ve dizinin altında ufak bir kızarıklık daha çıktı ama bunların hiçbiri ateş ve kaşıntı yapmadı şimdi biz kara kara düşünüyoruz ne yapalım diye yardım edebilirseniz seviniriz hocam..

Cevaplar:
Mesajı Yazan: leyli
Mesaj Tarihi: 20 Eki 2014 Saat 22:11
küçük resimleri...

Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 21 Eki 2014 Saat 08:02
Resimdekilerin tamami; (Kesinlikle) SINEK ISIRIGI....Fenistil jel iyi gelir.
Simdiki Doktorlarin ne kadar zavalli ve bilgisiz olduklarini goruyorsunuz degilmi... Allahtan ciddi hastaliklar, zannedildiginden az gorulen hastaliklardir.
Kesinlikle; Ne "El,Ayak&Agiz hastaligi" nede Allerji... Yaziklar olsun bu teshisleri koyan yaratiklara.
SAKIN; soylenen hicbir ilaci kullanmayin.

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat