Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

MİGREN (4-5 yaş)

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: ARŞİV
Forum Adı: Çocuk Hastalıkları
Forum Tanımlaması: Arşiv
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=45748
Tarih: 26 Ağu 2025 Saat 20:54

Konu: MİGREN (4-5 yaş)
Mesajı Yazan: senaybk
Konu: MİGREN (4-5 yaş)
Mesaj Tarihi: 16 Eki 2014 Saat 13:04
Kadir Bey iyi günler..
   5yaşında ikizlerim var. Kızım iyi ama oğlumun 1-1.5 yıldır baş ağrısı var.
   Ağrı başlayınca kusuyor , uyumadan geçmiyor.. Onceden bikaç saat uyuyunca geçerdi, şimdi gece boyu uyursa ancak geçiyor ve çok sıklaştı.. Haftada 1 oluyor yaklaşık..  1 ay önce anaokuluna başladılar; bacaklarının ağrıdığını ve yorulduğunu söylüyor.. Ozellikle12 haftadır yorgun ve bitkin.. (Bu arada okulu çok seviyor, hasta iken bile gitmek istiyor.)
  Başağrısı için fakülteye göütürdum, nöroloji prof MİGREN teşhisi koydu, laroxyl verdi ama hiç kullanmadım.. EEG ,MR, kan tahlillerinde sorun yok.. 
Siz ne dersiniz MİGREN VE YORGUNLUK konularında ??
  Teşekkür ederim..

Cevaplar:
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 16 Eki 2014 Saat 19:37
Goz muayenesi yapildimi? Bu yasta en fazla goz bozuklugundan bas agrilari olur..
EEG ve MR cekildi ha!!!! Ne diyeyim...

Mesaj Tarihi: 17 Eki 2014 Saat 15:19
Göz muayenesi için 3 ay önce gittiğim doktor(üstelik kendisi komşum olur) bi şeyi yok deyip başından savmıştı.. Dün tekrar götürdüm başka göz doktoruna..
1.75 hipermetrop + astiğmat çıktı.. Gözlük takacak bundan sonra..
Peki Kadir Bey migren yok mu sizce, göz kusuru bu derece şiddetli başağrısı+kusma+gün boyu süren azap yapar mı?
Migren için bi dr laroxyl, diğer dr sipraktİn önerdi, siz ne dersiniz ??
Bi de göz kusurunun geç teşhis edilmesi neye yol açar, erken teşhis edilseydi bi şey değişir miydi?

Mesaj Tarihi: 17 Eki 2014 Saat 19:51
Evet, yapar...
Gozluk kullanmaya baslasin, sonucuna bakariz.
Migre'de, Incidal, Sipraktin gibi allerji ilaclari iyi gelebiliyor.. Hayret, nereden okumuslar? Bakalim, once Migrenmi yoksa, goz bozuklugumu o belli olsun..
Erken teshis edilse idi, cocuk bu kadar sure sikinti cekmezdi.

Mesaj Tarihi: 19 Eki 2014 Saat 23:41
Gözlük takmaya başladıktan sonra ağrı devam ederse migren olduğu sonucuna mi varacagiz?  Migren teşhisi nasıl konulur?   Ve kullanmayı önerirsiniz?  Oğlum çok perişan Kadir Bey.. Son 1 ayda 4 kez çok şiddetli,  4-5 de hafif atak yaşadı. .

Mesaj Tarihi: 20 Eki 2014 Saat 08:37
Gozluk taktiktan sonra; 5-7 gunde ne oldugu anlasilir. Agri devam ederse, Migren denilebilir. Goz doktoru; "Goz dibine" bakti degilmi??

Mesaj Tarihi: 20 Eki 2014 Saat 09:30
Sikloplejin damlayı tekrar ölçüm yaptı.  Göz dibi muayenesinde kartınız bu mu bilmiyorum. . Peki migren ise ne kullanalım?  Çook teşekkür ederim. .

Mesaj Tarihi: 20 Eki 2014 Saat 10:06
Bi de yorgunluk ve bacak ağrısı vardı doktor bey.
ASO 10....CRP 5.7.......rf 17 ...vitamin D3 25-hidroksi 14.8

Mesaj Tarihi: 20 Eki 2014 Saat 19:16
Hele gozluk ile 1 haftayi bir gecirsin, ondan sonra. Simdi ilac verirsek, hangisinin iyi geldigini bilemeyiz.
O tahlillerin tamami GEREKSIZ yere yapildi...

Mesaj Tarihi: 31 Eki 2014 Saat 15:42
Doktor Bey.. Hipermetrop+ astiğmat teşhis edildi, gözlük takıyor fakat baş ağrısı devam.. Ne önerirsiniz ilaç ya da ilaç dışı tedavi??
Teşekkür ederim..

Mesaj Tarihi: 31 Eki 2014 Saat 22:51
Tansiyonuna bakildimi??... Cocuklar icin ayri tansiyon aleti gerekir.

Mesaj Tarihi: 05 Kas 2014 Saat 11:58
Tansiyon ölçüldü ama yetişkin tansiyon aleti ile.. norma lçıkmıştı..

Mesaj Tarihi: 05 Kas 2014 Saat 19:00
Yetiskin tansiyon aletleri cocuklarda dusuk deger gosterir... Tansiyon aletinin, kola sarilan kismi, Omuz-Dirsek arasindaki mesafenin; 2/3unu gecmeyecek...

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat