Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

lenf bezinde şişme

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: ARŞİV
Forum Adı: Kulak & Burun & Boğaz & Göz
Forum Tanımlaması: Arşiv
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=45688
Tarih: 15 Ağu 2025 Saat 02:04

Konu: lenf bezinde şişme
Mesajı Yazan: kuzey02
Konu: lenf bezinde şişme
Mesaj Tarihi: 13 Eki 2014 Saat 12:38
Merhaba Dr. bey. 3.5 yaşında bir oğlum var. 104 cm. 20 kilo. 30 eylül itibari ile burnu akmaya başladı ve ben peditus kullandım. sonrasında kontrol için dr. gittik ve demir eksikliği tespit etti, ayrıca tiroidinin biraz yüksek olduğunu söyledi. ancak cuma günü boynunda nohut büyüklüğünde bir beze hissettim. etrafında başka ufak çapta bezelerde bulunuyor. dr. götürdüm. ancak bir enfeksiyonu olmadığını ve bir hafta kadar izlememiz gerektiğini, boynunun iki yanında farkı ebatlarda bezelerinin olduğunu söyledi. ben çok evhamlı bir anneyim. ve 9 ekimde yapılan kan tahlillerinde wbc si 10.6 çıktı. bezelerde ağrı yok. çok korkuyorum başka bir hastalık habercisi olabilir mi?lütfen yardımcı olun.şimdiden çok teşekkürler.

Cevaplar:
Mesaj Tarihi: 13 Eki 2014 Saat 15:19
Hocam oğlumun WBC 10.6 LYM 5.2 MON 1.3 LYM 49 MON 12.2 DEMİR 43 RDW-CV 14.7 PLT 326 PDW 15.1  FERRİTİN 14.3 TSH 7.51 
OĞLUMUN BEZELERENİN DIŞINDA GÖZLE GÖRÜLÜR BİR PROBLEMİ YOK. ANCAK BU PAZAR YENİDEN HAFİFTEN BURNU TIKANDI. VE BİTMEYEN ARALARDA ÇOK OLMAYAN BİR BALGAMI VAR. MEVCUT BEZELER BU DEĞERLER İLE DEĞERLENDİRİLDİĞİNDE ALLAH KORUSUN LENFOMA VEYA BAŞKA KÖTÜ HUYLU BİR HASTALIĞIN HABERCİSİ OLABİLİR Mİ NE OLUR YARDIMCI OLUN HOCAM. ÇOK KÖTÜ DURUMDAYIM. AYRICA DR.UMUZ ULTRASON FİLEN DA YAPTIRMADI

Mesaj Tarihi: 13 Eki 2014 Saat 15:42
hocam kusura bakmayın her an cevap vermiş olabilirsiniz diye bekliyorum ve bu arada aklıma gelenleri size aktarmaya çalışıyorum. dr kontrol sırasında gerekirse tahlilleri bir hafta sonra yaptırırız dedi. ancak ben sabredemiyorum. şayet kötü bir şey olsa idi mevcut yapılan kan tahlillerinde hiçbir değer buna işaret etmez miydi?ayrıca bayram döneminde (peditus) kullandığım sırada ateşimiz yoktu. bir de oğlum da ben de soluk tenliyiz. o nedenle daha da soluklaştımı inanın panikten ayırt edemiyorum.LÜTFEN YARDIM EDİN HOCAM?Cry  

Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 13 Eki 2014 Saat 20:24
Peditus kullandiginiz icin, isler uzadi. Senelerdir anlatiyorum, bu SAHTEKAR ilaci kullanmayin. Oksurugu keser ve Grip Akcigerlere iner, isler uzar. Bu ilaci kasten is uzasin diye veriyorlar...
Hastalik esnasinda, vucut "Demir" elementini depolara ceker, bu yuzden butun hastalarda nisbi bir solukluk olur. Bu vucut savunmasidir. Turk doktorlari bunlari bilmezler... Atesli devrelerde bu yuzden, HGB degerleri duser, dikkate almamak gerekir.. Hele birde bu atesli devrede Demir ilaci verilirse, hastalik aninda alevlenir, hatta hasta kaybedilir.
Ayrica da, bu yasta HGB alt siniri: 11.5g/dL dir, dikkat edin, Eriskin Referans degerlerini kullanmasinlar.
MON:%12.2 olmasi, Enfeksiyoz Mononukleoz belirtisidir. Viral bir hastalik olup, Lenf bezlerini, Karaciger ve Dalagi buyutur... Hepsi kendiliginden gecer.
Bu hastaligin "Lenfoma" yapmasi, ANCAK AFRIKA ULKELERINDE OLAN BIR DURUMDUR...Dikkat edin, bazi anasinin gozu doktorlar size kaziklamaya calisabilirler..

Mesaj Tarihi: 13 Eki 2014 Saat 20:41
Hocam cok tesekkurler uylu iyyuyabilecegim sonunda bezleri takip etmemiz gerekiyor mu baska bir tet kik gerekir mi kotu bi dueum tok ditorsunuz yani

Mesaj Tarihi: 13 Eki 2014 Saat 20:46
Hocam bize demir ilaci verdiler ne yapicam peki  ferro sanal b ile zinvital verdi dr. 

Mesaj Tarihi: 13 Eki 2014 Saat 21:08

Mesaj Tarihi: 13 Eki 2014 Saat 21:12
Hocam bu opucuk hastaligi icin yapmam hereken bi tahlil veya ilac var mi oglum hizli nefes aliyor burni tikaniyor.ilerleyen donemlerde lenfoma yapabilir ya da hasta kaybedilebilir gigbi seyler soylenoyor.burna tuzlu su gogse viks yapsam nasil olur.bir de kreste spor yapmamali mi yorulmamal imi ne olur yardim

Mesaj Tarihi: 13 Eki 2014 Saat 21:39
Birde hocam bugun karnim agridi diyor oglum dalak ve karaciger icin beklemeden kontrol ettirmeli miyim cunku cocuk krese gidiyor larnina darbe olursa

Mesaj Tarihi: 14 Eki 2014 Saat 01:19
Bir sey olmaz. Karin agrisi varsa, gitmesin, belki baska bir sey vardir.

Mesaj Tarihi: 14 Eki 2014 Saat 06:18
Hocam baska bisey dediginiz nedir.lutfen acik yazin.rica ederim.ayrica baska bir hastaliktan mi belirti fordunuz. Dr. Gidip opucuk hast.icun tahlil isteyelim mi.gribimiz ve oksuruk artti.kotu huylu bisy olsa verdigim  dwgerlerde mutlaka belli ederdi simi hocam

Mesaj Tarihi: 14 Eki 2014 Saat 06:25
Birde hocam demir ilaci kullaniyorsuk Persembe den beri.dr u nasil yonlendirmeliyim.ne olur yardim hocam.

Mesaj Tarihi: 14 Eki 2014 Saat 08:17
Internette losemi belirtileri arasinda yer alan herhangi bisey yok dimi hocam.size zahmet tum sorularimi cevaplayin.kan testlerini ne kadar surede tetkik etmek gerekir.

Mesaj Tarihi: 14 Eki 2014 Saat 09:41
Losemi ile en ufak bir alakasi bile yok.. Emin olabilirsiniz.
Tekrar tahlile de gerek yok..

Zaten butun bu olumsuzluklar, hastalik esnasinda veya basinda Demir ilaci verdiginiz icin oluyor...
Demir elementi; Bakteriler icin "Buyume Hormonu" gibi etki eder... Belirtisiz gececek, en basit hastalik bile, Demirin etkisi ile; AGIR HASTALIK seklini alir...

Karin agrisi devam ediyorsa, arkadan ishal gelecek demektir...
SAKIN; Turk doktorlarinin, Enfeksiyoz Mononukleoz ile ilgili soylediklerine inanmayin. Dedigim gibi bu virus SADECE, Afrika ulkelerinde BUrkitt Lenfomasi yapar... Diger kitalarda, hicbir zaman, ASLA gorulmemistir...
Rahat olun, sakin ilac/antibiyotik kullanmayin...

Mesaj Tarihi: 06 Kas 2014 Saat 12:04
Merhaba Dr.bey aradan bir al geçti ancak oğlumun boynundaki beze halen duruyor. Dün Dr.a gittik tahlil sonuçlarımız. 
Ferritin 12.8, 
WBC 7.9             eski değer 10,6
Neu 2.07            eski değer 4,1
LYM 4.8              eski değer 5,2
MON 0.44           eski değer 1,3
EOS 0,31            
BAS 0.05
NEU%26,2         eski değer 38,8    
LYM%60.8          eski değer 49
Mon%5,5           eski değer 12,2
EOS%4
BAS%0,6
RBC 5,05               eski değer 4,51
HGB 13,1              eski değer 11,5
HCT 39,7               eski değer 35,8
MCV 78,6               eski değer 79,4
RDW-CV 16,4         eski değer 14,7
PLT 337                  eski değer 326
LIC 0,23 

Demirinin düşük olduğunu, boynundaki bezenin şuan önemli olmadığını söyledi.Sadece aralarda kontrollere gidildiğinde muayene için hatırlatmamı istedi. Ancak ben bezeyi fark etmemin üzerinden bir ay geçti ve hala korkuyorum. Daha sonra bu beze büyüyüp başka bir hastalık anlamına gelebilir mi?Kilomuz 20, boyumuz 105 cm. 3,5 yaşındayız. Eğer kötü bir durum söz konusu olsa idi acaba bu zamana kadar renk verir miydi?Değerlerindeki bu değişiklikler anormal bir durumun habercisi mi?Yoksa bir ay sonra gittiğimizde kan testinde bir sürpriz ile karşılaşmamız mümkün mü?Yardımlarınızı rica ediyorum hocam.Ne olur acil cevap verin.Şimdiden teşekkür ederim. 

Mesaj Tarihi: 06 Kas 2014 Saat 19:56
Hicbir seyi yok, ugrasmayin... Bukadar anlattigim halde hala korkuyorsaniz, baska soyleyecek lafim yok...

Mesaj Tarihi: 06 Kas 2014 Saat 22:25
Cok sagolun hocam

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat