Kızılmı ? 6.Hastalıkmı?
Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: ARŞİV
Forum Adı: Çocuk Hastalıkları
Forum Tanımlaması: Arşiv
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=45641
Tarih: 09 Kas 2025 Saat 15:35
Konu: Kızılmı ? 6.Hastalıkmı?
Mesajı Yazan: CoskunCelik
Konu: Kızılmı ? 6.Hastalıkmı?
Mesaj Tarihi: 10 Eki 2014 Saat 12:39
Hocam Merhaba, Oğlumuz 16 aylık 83 cm boy 12 kğ. 4 gün öncesinden hafif ateşle kusma başladı. Yediğini kusuyordu. sadece bir defa paronax fitil verdik ateş için. 2 günün sonunda ateş düştü. 24 saat boyunca hiç ateş olmadı. 4.gün yani dün gece sabaha karşı yine ateş çıktı . Hafif ishali vardı tahlil yaptırdık birşey çıkmadı. Sabah Kulak arkaasında göbek ve göğüs bölgesinde. alnında kırmızı leker çıktı? Herhangi bir ilaç kullanmıyoruz hocam ne yapmalıyız? Teşekkür ederim.
|
Cevaplar:
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 10 Eki 2014 Saat 18:58
Kizil; bu yasta olmaz...
6.Hastalik olabilir, ona da zaten bir ilac-tedavi verilmez..
Allah askina; her ishal oldunda, siz "Tahlil" mi yaptiriyorsunuz??? Universite disinda, tek bir tane hastamdan bile ishal nedeni ile tahlil yaptirmadim... Ne cikarsa ciksin, zaten ilac verilmeyecek, ne tahlili yaptiriyorsunuz???
Ister;Viral ister Bakteriel olsun SAKIN; Ilac-antibiyotik vermeyin.
Ancak Dizanteri olursa Flagyl verilir, ondada tahlile bile gerek yoktur, kakaya bakarsiniz belli olur. Bol sulu kaka yerine, " Ikintili, sancili bir devrenin arkasindan, Guvercin pisligi kadar kaka cikar."
Bu tahliller ancak Universite hastanalerinde, comez doktorlara egitim olsun diye istenir...
Her ishalde kaka tahlilde ne oluyor!!!!!
|
Mesajı Yazan: CoskunCelik
Mesaj Tarihi: 11 Eki 2014 Saat 08:57
|
Burdaki doktorlar hemen tahlil istiyorlar hocam hatta ilaç bile yazdılar kullanmadık biz. Teşekkür ederim hocam kıymetli zamanınızı ayırıp cevap verdiğiniz için.
|
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 11 Eki 2014 Saat 18:07
|
Ne yapacaksiniz, Sahane "saglik reformlari" ile doktorlari boyle calismaya ve her istedikleri tahlil karsiligi para almaya bu hukumet alistirdi...Performanslari batsin.
|
|