Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Dişe Fluor basma/uygulama

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: ARŞİV
Forum Adı: Diş & Ağız
Forum Tanımlaması: Arşiv
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=45557
Tarih: 18 Eyl 2025 Saat 19:59

Konu: Dişe Fluor basma/uygulama
Mesajı Yazan: makosen
Konu: Dişe Fluor basma/uygulama
Mesaj Tarihi: 02 Eki 2014 Saat 23:08
Merhabalar Kadir Hocam,
zymafluor ile ilgili forumdaki çoğu yazılarınızı/maillere cevabınızı okudum ve okuyana kadar da bu önemsememiştim bu ilacı çok! şöyleki;
2,5 yaşındaki oğlum için doktorumuzun tavsiyesiyle geçtiğimiz yaza kadar bu ilacı kullanıyordum ancak; bitince hiç bir eczanede bulamadım/ithal edilmediği söylendi ve ben de bir daha üzerine düşmedim. ta ki buradaki yazılarınızı okuyana kadar! sonrasında ilacı ithal eden firmayla görüştüm ve ruhsatının alındığını ancak üretici firmayla görüşmelerin sürdüğünü bu yıl sonuna kadar beklememem gerektiği konusunda doğru/yalan bir bilgi edindim. 
1-durumu diş hekimimle paylaştığımda (önce garip garip bir baktı; sonra da) çocuğumun dişlerine 6 ayda bir fluor uygulatacağımda da aynı işi/işlevi göreceği yönünde bilgi verdi sizin görüşünüz nedir?
2-bir de bu ilacın menşei isviçre görünmesine rağmen ebay'da satın almak için baktığımda; satıcıların taylanddan göndereceği bilgisi var! ilacın gerçek/sahte olması gibi bir durum söz konusu olabilir mi?
saygılar, iyi geceler...

Cevaplar:
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 02 Eki 2014 Saat 23:42
1- Bir; ilacin fiyatina bakin ve kadar sure ile gittigine, birde dislere Fluor uygulamasinin maliyetine ve ne kadar surdugune!!! O zaman anlarsiniz o SAHTEKAR, YALANCI discilerin neden bu ilaci sevmediklerini...
2- Zannetmem, Ucuz ilaclarin pek sahtesi yapilmaz. 400tabletlik kutu, 4TL idi, simdi ne oldu bilemem.
Ilaci Isvicre veya Almanya'dan getirtin, dikkat edin D vitaminli olanlardan olmasin.
3- 2 yasini gectigi icin; Zymafluor 0.25mg'dan iki tane verilecek. VEYA; disardan getireceginiz icin, Zymafluor 0.5mg getirtin, o zaman gunde 1tane verirsiniz.

Mesajı Yazan: kıvanç
Mesaj Tarihi: 02 Eki 2014 Saat 23:55
    Hocam, ben bu yaz İsviçrede okuyan komşuma getirttim 14.000 frank Türk parası ile 34.000. Tl etti.yinede herhalükarda dişe uygulanan flordan ucuz.6 ay etkisi olan flor 3 yıl önce 150.000 tl idi.

Mesaj Tarihi: 03 Eki 2014 Saat 00:16
Al iste!!!
Hesap BU!!!!!

Noktalamada bir hesap hatasi olmasin?? 14Frank ve 34TL olmasin!!!

Mesaj Tarihi: 03 Eki 2014 Saat 07:15
Diş hekimi 6 ayda bir yapilan fluor uygulama sini artik SGK.bin ödediğini söylemişti. Benim öğrenmek istediğim, ilaci bulamamiyoruz su an; 6 ayda bir yapilacak olan bu uygulama da ayni işlevi görür mu hergun alınan zymafluorla?.

Mesaj Tarihi: 03 Eki 2014 Saat 19:31
Evet, is gorur.. Aradaki FARK,   FIYATTIR...Tabii birde, ilac gibi kalici etkisi yoktur. Muayyen araliklarla tekrarlamak gerekir. Yerseniz.

Mesaj Tarihi: 03 Eki 2014 Saat 21:27
teşekkür ederim cevaplarınız için. saygılar...

Mesajı Yazan: febaa2
Mesaj Tarihi: 04 Eki 2014 Saat 13:51
hocam merhabalar çok daha önceki yazışmalarınızda ve bizim diş doktorumuzada sorduğumuzda flour hapının aynı zamanda kana karışıp sistemik etkisi sebebiye gerçek dişlere ulaşabildiğini yüzeysel flourun bunu yapamadığını söylemişti bizim diş doktorumuz henüz çok genç ve para kaygısı olmadığı için eğer unutmadan kullanabiliyorsanız ben flour kaplamam ilacını tercih ederim deyip kendisi kaplamamıştı bence bu durumda dikkate alınmalı daha önceki maillerden bulunamazsa diye yazmak istedim çok teekkürler
hocam sayenizde 2 çocuğumunda dişlerinde hiç sıkıntı yaşamadan büyütüyoruz daha çok okuyucunun faydalanmasını istediğim için yazdım

Mesaj Tarihi: 04 Eki 2014 Saat 19:55
Maalesef, boyle idealist, DURUST, NAMUSLU ve BILGILI bir "Dis Hekimi"ni bulmak, artik Turkiye'de son derecede zordur.

Bu SAHTEKARLAR, hep bir agizdan devamli ayni yalanlari soylerlerse, etkili olabileceklerini zannediyorlar...

AMA:      "Herkezi, bazen, bazilarini da her zaman kandirabilirsiniz..
        AMA ASLA, HERKEZI HERZAMAN KANDIRAMAZSINIZ...

Hayret; Oltaya "sazan" takilirmi acaba diye, Hitler zamaninda kullanilan Sarin gazindan bahsetmistim ama, takilan olmadi.. Evet, Sarin gazinin formulunde, 1 adet"Fluor" elementi vardir. Ama, zehirli etkisi, icindeki Fluor nedeni ile degil, olusturdugu "Molekul" nedeni iledir... Bunlarin, "Sazan olabilecek" kadar dahi Kimya bilgileri yokmus anlasilan....

Mesajı Yazan: febaa2
Mesaj Tarihi: 04 Eki 2014 Saat 20:43
Hocam cok tesekkur ederim sizden bilgi almak ayri bir sans ve güzellik doğrusu saglikla kalin 

Mesajı Yazan: kıvanç
Mesaj Tarihi: 04 Eki 2014 Saat 22:37
Orjinalini yazan: kıvanç kıvanç Yazdı:

Hocam, ben bu yaz İsviçrede okuyan komşuma getirttim 14.000 frank Türk parası ile 34.000. Tl etti.yinede herhalükarda dişe uygulanan flordan ucuz.6 ay etkisi olan flor 3 yıl önce 150.000 tl idi.
                  Haklısınız Hocam, noktalama hatası ve fazla 0 atmışım.çok özür dilerim.
    Zymflour un fiatı ;    Ondört frank , türk parası OTUZDÖRT. TL olacaktı. 

Mesaj Tarihi: 05 Eki 2014 Saat 07:39
Alternatif yontemlere gore; Genede ucuz sayilir.

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat