grip aşısı ve KKK aşısı
Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: ARŞİV
Forum Adı: Aşılar
Forum Tanımlaması: Arşiv
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=45525
Tarih: 11 Kas 2025 Saat 15:59
Konu: grip aşısı ve KKK aşısı
Mesajı Yazan: afet
Konu: grip aşısı ve KKK aşısı
Mesaj Tarihi: 01 Eki 2014 Saat 03:01
Kadir bey merhaba 25.09.2009 doğumlu22 kilo ooğlum bu yıl 2.kez anasinifina gidiyor..geçen yıl çok hasta olduğu için sizin tavsiyenizle grip aşısı Fluarix Tetra yarım doz 19.09.2014 de ilk kez yaptirdik. .Bu durumda 20.10.2014 de ikinci yarım dozu yaptirmamiz lazım. .Ancak bugün okuldan kagit geldi..kızamık kızamıkçık kabakulak(kkk) aşısı yapilacakmis izin istiyorlar..Ancak tarihi belli değil ne zaman yapacaklarinin. .oğluma bir kez 20.09.2010 da KKK aşısı yapılmış. .Budurumda ne yapmam llazım. .aşı aralıkları 1 ay olduğuna göre önceliği hangi aşıya vermem lazım? Kkk aşıyı yaptirayim mi? Ya da grip asisi yaptiricaz ondan dolayi Kasım ayından sonra aralık ayı itibariyle kkk aşısı yapılacaksa izin veriyorum mu diyeyim?bu durumda grip aşısını yaptirayim ve aralık itibari ile kkk aşısı yapılırsa yaptirayim mi? aralık ayına kadar yapılırsa biz kendimiz bir şekil kkk aaşısını yaptirayim mi? Yoksa seneye İlkokula başlayacak o zamana mi kalsın? Anlayacağınız kafam karıştı ve her zaman olduğugibi sizin bBilginize ihtiyacimiz var..şimdi burdaki Dr. Na sorsam diyecek ki ben sana 1 kez 1 doz yaptirmadik dedim dinlemedin. .ama siz ne derseniz o hocam.saygilarimla...
------------- EvliMutluÇocuklu
|
Cevaplar:
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 01 Eki 2014 Saat 19:46
SAKIN; 20Ekim'den once HICBIR asiyi yaptirmayin...
20 Kasim'dan sonra KKK asisini yaptirin. Bu tarihler ileriye kayabilir, bir zarari yoktur AMA, erken olmasin.
Siz o Doktor'a da bakmayin, degil 1 defa. 3 defa Kizamik asisi yaptirmis olsaniz bile, bu okula gelenler genede Kizamik asisi yapmaya kalkarlar, anlatamazsiniz..
Goreceksiniz, bir bahane uydurup, Ilk okulad da yapmaya kalkacaklar.
2010'da yapilan Kizamik asisi, 1 yasindan evvel yapildigindan, zaten guvenilir degildir...
Hem boyle 1 yasindan evvel Kizamik asisini yaparlar, hemde yedikleri halti bildiklerinden, 3 yasinda-5 yasinda, hababam, Kizamik asisi yaparlar. Aptal bunlar.
|
Mesaj Tarihi: 02 Eki 2014 Saat 01:19
Kadirbey, o zaman ben 20 ekimde grip aşısının diğer yarım dozunu yaptirayim, grip aşısında 1 ay sonraya denk gelirse de kkk aşısını yaptirayim. zaten dediğiniz gibi ggönderdikleri kkagit in başında anaokulu/ilkokul öğrencileri için diyor...yani dediginiz gibi önceliği grip asisina vericem. .eger sonrasında denk gelirse yani aradaki 1 ay tamamlanmış olursa kkk aşısını yaptırır im. Yalnız hocam bu süreç içindeokulda kkk aaşısı diğer cocuklara yapılmış olursa biz bir şekil seneyi beklemeden kkk aşısını sonra yaptiralim mi? Yoksa kkk asisi icin seneyi bbeklesek bir sorun olur mu?Teşekkür ederim. Saygılarımla. ..
|
Mesaj Tarihi: 02 Eki 2014 Saat 02:32
Siz yaptirmayin, nasil olsa, ilkokulda, nerede ise her sen KKK asisini yapacaklar.
Plan-programi bir kenara birakin, bu asilari yapanlar, dogru-durust bir kayit bile tutmaktan acizdirler.. Goreceksiniz, her sene sizi asi yapacagiz diye taciz edecekler. Bekleyin, hicbir mahzuru yoktur.
|
Mesaj Tarihi: 02 Eki 2014 Saat 09:21
Çok teşekkür ederim. Saygılarımla. ..
|
Mesajı Yazan: efes2630
Mesaj Tarihi: 02 Eki 2014 Saat 09:21
Kadir bey grip aşısı deri altına mı kas içine mi yapılacak, bu konuda bir mailiniz vardı ancak bulamadım. Tekrar aydınlatırsanız çok sevinirim. Bir de 7-5 yaşlarında çocuklarımın ikisi de daha önce grip aşısı olmadı. 1 ay arayla yarım doz yaptırıyorum değil mi?Bu 4 kutu aşı anlamına mı geliyor yoksa, yarısını saklayıp sonra mı yaptırıyoruz. Soru çok saçmaysa cahilliğimi mazur görün hocam Çok teşekkürler.
|
Mesaj Tarihi: 02 Eki 2014 Saat 19:22
Kadir bey, ben bugun kendime Fluarix Tetra grip aşısını tam doz yaptırdım. Banyo yapabilir miyiz? bir de ikinci kez tam doz yaptirmama gerek var mı? Teşekkür ederim. Saygılarımla. ..
|
Mesaj Tarihi: 02 Eki 2014 Saat 20:38
1- Bir evvelki mailed anlattim, oradan okuyun.
2- Adeleye veya derin deri-alti yapilabilir. En garantilisi, adele icine yapmaktir. Saklayabiliyorsaniz, 2 kutu iki cocuga yeterli olur. Soru sacma degil, HER SENE sorulan bir sual...
3- Asi ile banyo ne alaka???? Elinize igne battiginda, 1-2 gun bulasik-camasira kocanizimi sokuyorsunuz??? Isterseniz, hemen akabinde banyo yapin, hicbir sey olmaz..
4- 8 yasindan buyuklere, ilk defa asi oluyorlarsa bile TEK DOZ ASI YAPILIR....
|
Mesaj Tarihi: 02 Eki 2014 Saat 21:23
Teşekkür ederim kadir bey, sağlık ocağında yyaptırdım orada 3 gün banyo yapmayın dediler..Çocukların diğer aşılarında da aynısını demislerdi..saygilarimla. ..
|
Mesaj Tarihi: 02 Eki 2014 Saat 21:26
afet Yazdı:
Teşekkür ederim kadir bey, sağlık ocağında yyaptırdım orada 3 gün banyo yapmayın dediler..Çocukların diğer aşılarında da aynısını demislerdi..saygilarimla. .. |
hatta su hiçbir şekilde yanlislikla azcik bile ddeğmeyecek dediler..o yüzden sormuştum. .tekrar teşekkür ederim. .
|
Mesaj Tarihi: 02 Eki 2014 Saat 23:33
Ne diyeyim!! Turk tipi Tib egitimi bu iste... Hurafeler, kulaktan dolma bilgiler, rivayetler ve anlis anlamalar.... Kitap okusalar, ogrenirler.. Zira hicbir tip kitabinda boyle bir iddia yoktur.
Alin size: "Saglikta Reform".... Medrese usulu egitim ile ancak bu kadar oluyor.
|
|