Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Kilo almıyor.Bağırsak kurdu????

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: ARŞİV
Forum Adı: İdrar & Kaka Sorunları ve Tuvalet Eğitimi
Forum Tanımlaması: Arşiv
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=45217
Tarih: 19 Eki 2025 Saat 02:09

Konu: Kilo almıyor.Bağırsak kurdu????
Mesajı Yazan: miss hugolina
Konu: Kilo almıyor.Bağırsak kurdu????
Mesaj Tarihi: 01 Eyl 2014 Saat 12:39
Merhaba Hocam;

Bir arkadaşımın 12 Kasım 2013 doğumlu kız bebeği var( 2.600 gr) 47 cm doğdu)Bir kaç aydır kilo almıyor şuan 10 aylık 7 kilo.Boyu da uzamamış.Dr raporlu mama başlatmış.Her yediği şeye koyduğu halde mamaya rağmen 10 gündür kilo almamış hatta 100 gram vermiş.Emmeyi istemiyor.Çok hareketli değil,ve çoğunlukla uyuyor.İştahsız bir bebek değil aslında.Kahvaltıda büyük çocuk gibi ekmek,pekmez,tahin,peynir vs. hiç bir yemeğe itiraz etmiyor...Diye yazarken arkadaşım aradı...

Hocam bugün arkadaşım kurt görmüş kakasında.Ondan olabilirmi? en son çare endokrin uzmanına götüreceklerdi.Bugün kurttan dolayı dr a götürecek.Bir öneriniz varmı?Ayrıca bende panik oldum bebeğim için.Çünkü tatile birlikte gittik.5 gün bebekler birlikte oynadı,bir birlerinin oyuncaklarını yaladı.Tatilden döndüğümüzden beri ağustos başından beri bebeğim ishal.gaz var,karın ağrısı...Bizimkinede geçmiş olabilirmi? ne yapmamız lazım?ilaç öneriniz varmı?benim bebeğim 13 aylık 11.600 gr ve 76 cm

teşekkürler hocam.

Cevaplar:
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 01 Eyl 2014 Saat 20:01
1- Vah garibim vah... O mamalardan bir netice alacagini sandi ha!!! Hepsi para tuzagi.
2- Pekmez, tahin, bu yas cocugu icin uygun degildir.... Tokluk hissi uyandirir ve cocuk iyice yemekten kesilir.
3- Kurt gorulmesi okadar ahim-sahim bir olay degildir. Bir defalik; 1 olcek Andazol surup versin(kasik cok dolu olmasin) yeter. (3 hafta sonra; 1 olcek daha verilecek)
4- Barsak kurtlarinin bulasabilmesi icin, hasta cocugun "kakasinin bulastigi gidalarin" yenmesi gerekir. Oyle nezle gibi, havadan bulasmaz. Ayricada, kurt olsa, sizde kakasinda gorurdunuz.
5- HICBIR Barsak Kurdu; ishal, gaz yapmaz. Kil kurtlari, Karin agrisida yapmaz.   

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat