kulağındaki tüpler ve deniz
Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: ARŞİV
Forum Adı: Kulak & Burun & Boğaz & Göz
Forum Tanımlaması: Arşiv
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=45157
Tarih: 19 Kas 2025 Saat 10:32
Konu: kulağındaki tüpler ve deniz
Mesajı Yazan: sueda nesibe 0146
Konu: kulağındaki tüpler ve deniz
Mesaj Tarihi: 27 Ağu 2014 Saat 10:24
hocam merhaba nasılsınız, hocam kızım 2011 Temmuz doğumlu, Mart 2014 de kızım geniz ameliyatı için hastaneye yattı. ancak KBB doktoru ameliyatın başarısız geçtiğini, kızımın kulaklarına tüp taktığını söyledi. bu aşamadan sonra ben sizi tanıdım. dün de kızımın kulaklarındaki tüp için aynı doktara kontrole götürdüm. doktor kulağındaki tüpün birini aldı. diğerini de bir ay sonra alacağını söyledi. hocam kızımın geniz eti alınmadı ama çok şükür şu an iyi bir sıkıntımız yok. ben de denizin iyi olacağını düşündüğüm için hem kızımı hem de 7 yaşındaki oğlumu denize götürmek istiyorum. ancak KBB doktorumuz kızım için kulağındaki tüpten dolayı denize giremeyeceğini, girer ise kulağına mutlaka su kaçar, bu da iltihap oluşturur. bu da çocuğunuz için çok zararlı dedi. bundan dolayı denize götüremiyorum. ben bir de size sormak istedim. kızımı denize götürmem de bir sıkıntı olur mu. hocam bir de ikinci bir sorumda oğlum 7 yaşında onunda hasta olmadığı halde sürekli burnu yeşil-sarı kıvamlı burnu akıyor. bu da tıkanıklık yapıyor. oğlumu herhangi bir doktara götürmedim. denize götürürsem iyi olur diye düşünüyordum. ne tavsiye edersiniz. çok teşekkür ederim.
------------- 01 sueda nesibe
|
Cevaplar:
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 27 Ağu 2014 Saat 19:03
Hep ayni Numara.... 3 yasindaki bir cocugun, hem geniz eti OLMAZ, hemde, olsa bile, alinmasi IMKANSIZDIR..
Ne yapiyorlar:
Geniz etini alacagiz, cocuk soyle rahatlayacak, boyle rahatlayacak diye size kandiriyorlar, ameliyattada, zaten bu halti yiyecekleri icin, onceden siparis ettikleri tupleri cocugun kulaklarina takiyorlar.
kulakta tup varken, denize sokamazsiniz. O hicbir ise yaramayan tupleri ilk firsatta, (gerekirse baska bir KBB'ye) aldirin. Onlar zaten, hic gerekmedigi halde takildi.
Bu eski hileyi okadar anlatiyorum, ama hala bu millet, bu numarayi YIYOR... Ne diyeyim..
Buyuk oglunuz Denizden buyuk fayda gorur.
Kizinizi denize sokmak isterseniz, hem kulak tikaci, hem (kulaklari icine alacak sekilde) BONE takarak sokabilirsiniz.
|
Mesajı Yazan: sueda nesibe 0146
Mesaj Tarihi: 29 Ağu 2014 Saat 12:14
merhaba hocam. dediğiniz gibi kızımı başka bir KBB doktoruna götürdüm. KBB doktorumuzu adli tıp doktorumuzun tavsiye ettiği bir doktora götürdüm. kızımın sol kulağındaki tüpe baktı ve aldı. ancak dedi. kulağındaki delik kapanmamış. muhtemelen su kaçmıştır, yarın gelin buna bir küçük bir operasyon yapalım dedi. Bugün KBB doktorunun yanına gittik. Kızımın kulağına deliğin daha hızlı kapanması için küçücük bir şey yerleştirdi. su kaçmamasına çok dikkat edin. Bu koyduğum şey sayesinde %90 çocuğun kulağındaki delik kapanır ve bir ay sonra tekrar kontrole getirin dedi. denize götürebilir miyim diye sordum. koruduğun müddetçe suya girmesinde bir sakınca yok dedi. pamuğun iki tarafına vazelin sürüp kulağına koy, daha sonra kulağını bük, kafasında bone tak, o şekilde denize girdirebilirsin dedi. hocam bu konuda sizin yorumlarınızı bekliyorum. çok teşekkür ederim. iyiki varsınız.
------------- 01 sueda nesibe
|
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 29 Ağu 2014 Saat 19:09
Benim dedigimi demis...
" Kizinizi denize sokmak isterseniz, hem kulak tikaci, hem (kulaklari icine alacak sekilde) BONE takarak sokabilirsiniz. "
O tup hic takilmasa idi, bunlarla hic ugrasmayacaktiniz.
Neyse, buda sizin kulaginiza kupe olsun, bir daha bana sormadan Cerrahi bir islem veya pahali tetkik yaptirmayin.
|
|