ates ve halsizlik
Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: ARŞİV
Forum Adı: Ateş
Forum Tanımlaması: Arşiv
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=45108
Tarih: 26 Eki 2025 Saat 04:04
Konu: ates ve halsizlik
Mesajı Yazan: melekduygu
Konu: ates ve halsizlik
Mesaj Tarihi: 24 Ağu 2014 Saat 19:26
|
kadir hocam merhaba, 15 aylik oglumun dun aksamdan beri 39 dereceyi gecmeyen atesi var bugun atesten oturu bir türlü uyuyamadigi icin bir adet paranox fitil verdim, atesi biraz dusunce hareketlendi ama simdi yine yukseliyor ve hala düzgün uyuyamiyor, istahi da yok. gecen hafta kuzenine zatürre teshisi konmustu, bir iki defa ayni ortamda da bulundular, bunun icin endiselenmem dogru mu, ateşi surekli dusurmekte istemiyorum, ne yapmaliyim hocam, uyuyamiyor ve cok keyifsiz.
|
Cevaplar:
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 24 Ağu 2014 Saat 19:31
1- Turkiye de konulan; Zaturre teshislerine inanmayin.
Zaturre; bilhassa oksuruk kesici ve Soguk alginligi ilaclari alanlarda gorulur. Kuzeninin Zaturre teshisi ( teshis oncesi;ilac kullanmadi ise) bile supheli.
2- ParaNox ile atesin dusup, enerjisinin yerine gelmesi, hastaligin Viral bir hastalik oldugunu gosteriyor. Zaturre veya baska bakteriel bir hastalik olsa idi, ates dustugu halde kirginligi devem ederdi.
|
Mesajı Yazan: melekduygu
Mesaj Tarihi: 24 Ağu 2014 Saat 19:42
|
hocam peki ne yapmaliyim, atei dusurmeli miyim, bu arada sadece süt iciyor, kizimda daha yuksek atesleri gordugumuzde bile kullanmiyorduk hic ama o uyuyabiliyordu en azindan..
|
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 24 Ağu 2014 Saat 21:50
|
Her zaman dedigim gibi; cok sart olmadikca, atesi dusurmeyin. Ates dusurerek cocuga hicbir fayda saglamiyorsunuz. Sikintisi oldugunda atesi dusurun.
|
Mesajı Yazan: melekduygu
Mesaj Tarihi: 24 Ağu 2014 Saat 21:53
|
hocam atesi 39.1, uykuya daliyor fakat her 20 sn de irkiliyor ve sicriyor. bu atesten dolayi mi yoksa baska bir seyin belirtisi mi, ne yapmam uygun olur acaba, degerli goruslerinize ihtiyacim var.
|
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 24 Ağu 2014 Saat 22:14
|
Ates yapar, ama hic onemi yoktur... Bosverin, Mizildamadikca, aglamadikca, ates dusurucuyu vermeyin.
|
Mesajı Yazan: melekduygu
Mesaj Tarihi: 25 Ağu 2014 Saat 01:50
|
tamam hocam, dediginiz gibi devam ediyorum, atesi hic dusmeden geceyi geciriyoruz, desteğiniz ve ilginiz icin cok cok tesekkurler.
|
Mesajı Yazan: melekduygu
Mesaj Tarihi: 28 Ağu 2014 Saat 22:25
|
Kadir hocam merhaba tekrardan,
2 gecelik ateşin ardından ateşsiz fakat son derece huysuz, nöbet şeklinde gelen ağlamalar ve normalde olmayan hırçınlıklarla karşı karşıyayım. Çok zor uykuya dalıyor, emmek bile istemiyor çoğu zaman, kucaktada yerde de durmuyor. Bir anda kesiliyor ağlaması, normale dönüyor sonra sebepsiz tekrar başlıyor, bazen de istediği olmayınca yine aynı şekilde şiddetli ağlamalar var. kulağıyla ilgili bir problem olabilir mi, ya da problemin ne olduğunu anlamam için ne yapmam lazım hocam?? uykuya daldıktan sonra uyuyor, sürekli uyanma gibi bir durumumuz yok.
|
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 28 Ağu 2014 Saat 22:50
Geceleri, agrisi/sizisi oldugunda; 1 tane ParaNox 120 fitil yapin.
Kulak agrisi oldugunda, saatlerce aglar. Bu sekilde; 10-15 dakika olan aglamalarda, Iliadin kullanin. eski mailleri okuyun.
|
|