Alkali su ve kaka
Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: ARŞİV
Forum Adı: Emzirme & Süt & Ek Gıda & Yemek
Forum Tanımlaması: Arşiv
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=45065
Tarih: 27 Tem 2025 Saat 19:43
Konu: Alkali su ve kaka
Mesajı Yazan: Mmirzaa
Konu: Alkali su ve kaka
Mesaj Tarihi: 20 Ağu 2014 Saat 16:40
Merhabalar kadir bey bebeğim 39 haftalık doğdu bugün 15 günlük doğum sonrası bebeğim sezeryan sırasında ciğerlerindeki sıvıyı atamadı ve 50 saat küvezde kaldı göbek bağı polip oldu yakıldı 1 hafta önce .bugün yıkadım baktroban sürüyodum devam etmelimiyim yıkadıktan sonra da, bugün dün yolculuk yaptık doğum nedeniyle baska sehirdeydim yolda çok terledi bası boynu kakası altın sarısıydı sarı yeşil gibi olmuş üşütmüş olabilir mi birde bası çok terliyor saçı olduğu için mi ? Kadir bey alkali suyun bebeğe bir zararı olurmu bebeğim anne sütüyle besleniyor ?
|
Cevaplar:
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 20 Ağu 2014 Saat 20:27
1- Gobek baginda; "Polip" OLMAZ.... Ona, "Granulom" denir.
2- Herhangi bir bakim gerekmez, yakma islemi adam gibi yapildi ise, gobek cukuru kendiliginden icine gomulur.
2- Yesil kaka; asiri beslendigini gosterir. Ideal kaka; "Altin sarisi" renkte olmalidir.
3- Usutmekle hastalik olmaz. Dunyada bir Turkler, usuyerek hasta oldularini iddia ederler. Geri kalan butun dunya, mikroplarla hastalik oldugunu bilir.
4- Cok giydirirseniz, veya cok sicak ortamlarda tutarsaniz, cocuk terler. Klima veya Vantilator kullanin, bir zarari olmaz, Tabii Turkler haric. Onlar Klimadan da hasta olurlar.
5- Alkali su ne??? Banyo suyumu?? Icme suyumu?? Ne bir zarari vardir, need bir faydasi.
Alkali su faydali, asit icecekler zararlidir diyen ahmaklara; Ayran'in asiditesiniz pH:4.6 oldugunu hatirlatin.
|
Mesaj Tarihi: 20 Ağu 2014 Saat 23:26
Teşekkürederim hocam alkali suyu kendim için soruyorum emzirdiğim için alkali suyu tüketebilirmiyim bir zararı olur mu? Birde hocam karnı çok şiş sürekli emmek istiyor mememde yasamak istiyor ve çok emdiği için yan yatırdığımda dudağının kenarından kusmuk akıtıyor gece uyumuyor gazını çıkartmadan yatırmıyorum gece uyanınca uyumuyor sürekli inliyor gibi sesler çıkartıyor huysuzluk yapıyor sabırsızlanıp ağlıyor gündüz güZel uyuyor ne yapmam gerekiyor emzirme işini saatle mi yapmalıyım?
|
Mesaj Tarihi: 21 Ağu 2014 Saat 20:23
Alkali su sacmaligina kanmayin. Siz AYRAN icin. pH4.6 tam asit sinirinda ve en SIFALI gidalardan biridir....
Kendinizi; yalanci meme niyetine kullandirmayin. Saatli verin. Altin sarisi olmasi gereken kaka "yesil" oldu ise, zaten basiniz belada, kisa surede cok yeme sancilari baslayacak demektir.
|
Mesaj Tarihi: 23 Ağu 2014 Saat 11:35
Çok teşekkürederim kadir bey kakası altın sarısına döndü emme işini 2 saate düşürdük agır bir gaz problemi vardı sab s
Simplex Kullanmaya basladık ilk defa dün gece uyudu birde türk kahvesi gaz yaparmı çok merak ediyorum eşim kahve içirmiyor?
|
Mesaj Tarihi: 23 Ağu 2014 Saat 19:36
Siz kahve icebilirsiniz....
YEDIGINIZ-ICTIGINIZ HICBIR SEY BEBEKTE GAZ YAPMAZ....
Bebek gazinin sebebi; HAREKETSIZLIKTIR... Bebek 4. aydan sonra, sirt-ustunden, yuzu-koyuna donmeye basladigi gun, gazi bitecek. Niye ameliyat olan koca insanlari bile ertesi gun kaldirip yurutuyorlar, saniyorsunuz???
SAKIN: SabbSimplex kullanmayin, gazi yoketmez, barsak hareketleri durdurur, cocukta istahsizlik olusur. Kas yapalim darken, goz cikarirsiniz. Sahtekar ilacidir.
Bebek gazi icin ilac kullanilmaz... Eski mailleri okuyun.
|
Mesaj Tarihi: 24 Ağu 2014 Saat 09:36
Saolun hocam peki 20 günlük bebeğim 15 gündür gece uyumuyor sürekli karnını şişirip inliyor gözü kapalı ağlıyor iki büklüm oluyor bunun nedeni nedir ben gaz diye o ilacı kullanmaya baslamıştım ne yapmam gerekiyor düzeni mi bu gece kavramını mı bilmiyor ne yapmalıyım lütfen yardım edin çok kuvranıyor acı çekiyormuş gibi karnını şişiriyor?
|
Mesaj Tarihi: 24 Ağu 2014 Saat 18:56
Butun hadise; bebegi kalip gibi sirt ustu yatirip, hic hareket ettirmemenizdir. Daha fazla kucaginiza alin, oda icinde yuruyun ve gazini iyi cikarin. Eski mailleri mutlaka okuyun.
HICBIR ilac, barsak icindeki gazi yokedemez. Sadece; bazi sahtekarlar bu tip ilaclarla, barsaklarin spazm yapmasini ve agri olmasini onlerler o kadar. Gaz gene mevcuttur. Gaz ancak: Yellenme veya gegirme ile cikar.
|
Mesaj Tarihi: 27 Ağu 2014 Saat 23:57
Teşekkürederim hocam gaz sancısı hafifledi ve gece uyumaya basladı sap vermiyorum rezene içiyorum bebeğede çok az akşamları muskat veriyorum küçük tırnağımın yarısı kadar süekli masaj yapıyorum ayaklarına karnına sırtına. birde kadir bey alın bölgesinde isilik gibi minik minik sivilceler gibi oldu ne kullanmalıyım ne yapmalıyım sütümle siliyorum acaba süt yağlı mı geliyorda artırıyor?
|
Mesaj Tarihi: 28 Ağu 2014 Saat 00:30
Anne sutu ile cilt silmekde neyin nesi!!!! Colde susuz kalsak neysede, simdi neyin nesi!!
SAKIN: Muskat'da vermeyin. "RICIN" ihtiva eder, ve barsaktaki sinir uclarinda felc yaparak, barsagin hareketlerini durdurur. Gaz gene barsaklarin icindedir, sadece, barsaklar kasilmadigi icin; sanci olmaz.
Alindaki dokuntuler; "Isilik", sicak tuttugunuz icin oldu. Her gun yikayin ve serin tutun.
|
Mesaj Tarihi: 21 Eki 2014 Saat 17:39
Merhabalar hocam bebeğim 2,5 aylık oldu sadece anne sütü alıyor 7 kilo 62 cm boyu var hiç hasta olmamıştı 2 gündür yaşlı dedeler gibi öksürüyor tıkanıyor gözleri kızarıyor öksürürken ateş yok burun akıntısı yok emmesinde bir sıkıntı yok çok şiddetli öksürüyor kuru kuru doktora götürdüm vıcks sür göğsüne ve sırtına dedi öok küçük ilaç vermiycem bakgamlı öksürür kusarsa getir dedi ne yapıcam lürfen yardım edin çok öksürüyor sürekli öksürüyor yardım edin lütfen
|
Mesaj Tarihi: 22 Eki 2014 Saat 01:04
4.5-5 aylik gibi olmus..
Grip geciriyor. HAYRET; ilac vermemis ve Astim/Bronsit teshisi gibi sacmaliklar yapmamis. Iyi bir doktorunuz var.
SAKIN: Oksuruk surubu, Soguk alginligi ilaci, Balgam inceltici gibi SAHTEKAR ilaclarindan vermeyin.
|
Mesaj Tarihi: 22 Eki 2014 Saat 07:20
Çok teşekkür ederim kadir bey peki ne yapmalıyım vicks sürmeye devam mı etmeliyim okadar şiddetli kötü öksürüyorki diğer odadan duyuluyor bir dal nane bir dsl papatya bir dal ıhlamur çok az demleyip 10 kaşık falan veriyorum sanki balgam varda atamıyormuş gibi lütfen yardım edin
|
Mesaj Tarihi: 22 Eki 2014 Saat 07:28
Peki kadir bey nasıl geçiriyor grip birisinden mi bulaştı şehir dışındaydık 1 hafta salgın var o yüzden mi soğuklardan hava değişiminden mi ?
|
Mesaj Tarihi: 22 Eki 2014 Saat 18:53
Birisinden bulasti... O kesin. Bulasma zamani; ILK arazlardan 1 hafta evvelidir... Ilk arazlarin goruldugu gunu bulun, 1 hafta daha geri gidin, O TARIH'de bulasti... Soguk, kendi basina GRIP YARATAMAZ.... Aksini, dunyada bir tek Turkler iddia eder. Onlar;usutmekle, Ceryanda kalmakla ve Nazar ile hasta olurlar...
Halbuki SOGUK, sadece mevcut hastaligin siddetini arttirir...
|
Mesaj Tarihi: 22 Eki 2014 Saat 23:04
Peki kadir bey ne yapmalıyım çok kötü öksürüyor ve öksürürken tıkanıyor bogulcak gibi oluyor morarıyor kusmuğuda balgamlı gibi ne yapmalıyım yatırınca öksürüyor dik tutunca hafifliyor öksürüğü ne yapmalıyım çok kötü
|
Mesaj Tarihi: 23 Eki 2014 Saat 05:25
Burun deliklerine; 10'ar damla Serum fiz damlatin, Oksurdukce:Limonlu bal icirin ve basucuna 2 damla ColdMix damlatin. Sik sik sicak-buharli banyo yaptirin. Dogrudur, dik pozisyonda daha rahat eder..
|
Mesaj Tarihi: 23 Eki 2014 Saat 07:12
Bebeğim ikibuçuk aylık limonlu bal bebekte bir sıkıntıya neden olmaz değilmi?
|
Mesaj Tarihi: 23 Eki 2014 Saat 18:08
Eski maillere bakin... Yoksa, 3 sayfa oldu, sualler bitmeyecek.
|
|