Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

coxsaki virüsü

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: ARŞİV
Forum Adı: Çocuk Hastalıkları
Forum Tanımlaması: Arşiv
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=44841
Tarih: 27 Tem 2025 Saat 16:26


Konu: coxsaki virüsü
Mesajı Yazan: mslmn
Konu: coxsaki virüsü
Mesaj Tarihi: 26 Tem 2014 Saat 20:27
İi günler hocam 10 gün önce ateşle başlayan ardından bademciklerinin beyazlaşmasının ardından dr. Götürdük tonsilit diyip antibiyotik yazdı bende ağzında pis koku ve dilinde herhangi birşey olmadığı için vermedim.ama hiç bşrşey ağzına sürmüyor ateş devsm ediyırdu.ertesi gün ağzında çok faxla yaralar çıkmıştı herpanjina ya benzettim bn sadece ağzında vardı.5 gün boyunca ateş devam etti.tekrar dr. Götürdük. Prendol tablet verdi kullanmadım.sadece tantum verde ağzına sıktım.dün artık hiç bişi yemediği için sabah uykudan zor uyandırdım.ağzına su bile sürmüyo.ateş düşürücü verirken bile ağzı kanıyo.dün akşam çok halsizleşince acile götürdük.acile götürdük. 20 kere deldiler yavruma susuzluktan damara giremediklerini sölediler. 2 şişe vitaminli serum yedi. Ordaki dr. Coxsaki virüsü olduğunu söledi.kendiliğinden zelecek dedi. Kötüleşirse üni. Hastanesine götürün dedi. Bugün kızım aynı ne yapmam gerek hocam?



Cevaplar:
Mesajı Yazan: mslmn
Mesaj Tarihi: 26 Tem 2014 Saat 20:29
Buarada hocam bugün 11. Gün.


Mesajı Yazan: mslmn
Mesaj Tarihi: 27 Tem 2014 Saat 02:26
Hocam özür dileyerek 2. Bi soru sormak istiyorum.
Yine kızımın parmağı dolama oldu. Bactrban ve fucidin kullanıyoruz çok iltihaplı ve morardı. Tırnakta atacak gibi duruuor ne yapmamızı önerirsiniz?


Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 27 Tem 2014 Saat 19:52
Hayret... Virus diye bir mikrobun varligini ogrenmislermi??? Hele birde, "Coxsackie virusu" demeleri, buyuk bir asama!!
Evet, "Herpangina" geciriyor. Yaralarin uzerine; yemeklerden once:Dentinox jel, sonrasinda: Pyraldin sol. surmeniz agrisini biraz alir.
Parmaklar icin, aynen devam.


Mesajı Yazan: mslmn
Mesaj Tarihi: 28 Tem 2014 Saat 01:39
Hocam parmağına birde kara merhem sürsem olur mu?


Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 28 Tem 2014 Saat 18:05
"Kara merhem" HALA imal ediliyormu???? Antibiyotiklerin kesfinden beri dunyanin hicbir yerinde kullanilmiyor. Tabii, orasi Turkiye!!! Her turlu garabet mevcuttur.
Kara merhem denilien, "Ichtyol" Abse olusmasini saglamak icin eskiden kullanilirdi. Artik abseler Antibiyotiklerle yokedildiginden, bu kreme gerek yoktur. Kremi kullanirsaniz, Cerrahi mudahale gerekir, VEYA kendiliginden acilarak, kotu bir yara izi birakir.

Hayret bi sey!!!


Mesajı Yazan: mslmn
Mesaj Tarihi: 28 Tem 2014 Saat 23:20
Evet hocam var eczanelerde...


Mesajı Yazan: mslmn
Mesaj Tarihi: 28 Tem 2014 Saat 23:46


Mesajı Yazan: mslmn
Mesaj Tarihi: 28 Tem 2014 Saat 23:49
Parmağız bu şekilde  hocam..


Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 30 Tem 2014 Saat 23:17
BIR CERRAHIN GORMESI GEREKLI..



Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat