Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

ates dokuntu

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: ARŞİV
Forum Adı: Ateş
Forum Tanımlaması: Arşiv
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=44702
Tarih: 05 Ağu 2025 Saat 00:26

Konu: ates dokuntu
Mesajı Yazan: Yasminal
Konu: ates dokuntu
Mesaj Tarihi: 06 Tem 2014 Saat 17:27
hocam iyi gunler
kizim 9 aylik oldugunda sizi tanidim ve baska bir doktora goturmeden size danisarak buyutuyorum
.kizim 27 aylik tunusta yasiyoruz .3 ay once bir gida zehirlenmesinden dolayi yuksek ates sebebiyle iki kez havale gecirdi . simdiye kadarki hastaliklarinda size danisarak hic antibiyotik vermedim ve esimin abisi doktor beni hep elestirdi bu konuda. gecen sali gecesi kizim ateslendi ve butun gece ates dusurucu vermeme ragmen dusmedi .sabah doktora gittik bademciklerinin ustunde beyaz kucuk noktalar vardi anjin dedi antibiyotik verdi . esimin ailesi havale gecirdi diye artik antibiyotik vermemi soyledi .oglen ates dusurucu vermeme ragmen tekrar havale gecirdi .hastaneye giris yaptik ve gece 42 derece atesle tekrar havale gecirdi . doktor sistematik olarak ates dusurucu verdi .su an hala 37 yi gecerse ates dusurucu veriyoruz .augmentine gunde 3 kez aliyor . bogazindaki beyaz noktalar yok gibi artik . ama vucudunda dokuntu basladi kasintisiz once karin sirtta basladi simdi yanaginda kasiklarinda da var . kan testi yapmadilar. sizin tecrubelerinize dayanarak soruyorum sizce gercekten anjin mi ? tekrar atesi yukselicek diye cok korkuyorum .bugun hastaligin 5. gunu 4. gunu dokuntuler basladi .tesekkurler

Cevaplar:
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 06 Tem 2014 Saat 22:26
Bir kan sayimi yaptirin... Orada; WBC (Lokosit) degeri; 15.5'dan dusuk ise, antibiyotik gerekmez.

Mesaj Tarihi: 07 Tem 2014 Saat 14:52
hocam kan testi yapildi bugun
6 gundur antibiyotik veriyorlar belki sonuclari etkilemistir diye soylemek istedim.anormal degerleri yaziyorum

lokosit 5300    referans degeri ( 6000-15000)
hemoglabin 9.9                        (11 - 13)
hematacrit 29.9                      (33-39)
neutrophile 22                          ( 35-45)
Lymphoctyes 68                      ( 44-56 )

altina anemi gorulmustur diye not alinmis . tesekkurler

Mesaj Tarihi: 08 Tem 2014 Saat 00:10
O doktora benden selam soyle, bir zahmet, Kan sayiminda, "ERISKIN" refeans degerlerini kullanmasinlar.. Yasina uygun olan referans degerlerini kullansinlar.
Yani artik sizlerde ogrenin...

Mesaj Tarihi: 08 Tem 2014 Saat 11:03
hocam ben onlarin referans degerlerini ciddiye almadim .sizin tablonuza baktim 2 yas 3 aylik hemoglabin 11.5 - 15 yaziyordu yanlis anlamadiysam .bizim degerimiz 9.9 .sizce kansizlik yok mu .doktor hemen demir ilaci verdi siz onaylamadan kullanmak istemiyorum

Mesaj Tarihi: 08 Tem 2014 Saat 16:08
Anemi tek 1 tane hastalik degildir... Esasinda, "anemi" bir hastalikda degildir, ARAZDIR... Anemi yapan daha bir cok hastalik vardir.
Thallassemia, Orak hucreli anemi, Aplastik anemi, Losemiler, hepsi Anemi yapar.
Bu hastaliklarin, hicbirinde DEMIR verilmez...
Demir; bir tek "Demir eksikligi Anemisi" tesbit edilen hastalara verilir.
Kan sayimini atesli bir hastalik varken yaptirmayin. Saglam iken tekrar yaptirin sonuclari bana yazin, konusalim.   

Mesaj Tarihi: 09 Tem 2014 Saat 11:52
hocam anladim iyilestiginde tekrar test yaptirip size yazicagim. son sorum kizim 4 kez havale gecirdigi icin burdaki doktor ( baska bir doktora daha sorduk ) depakine adinda bir surup verdi ismi belki farklidir icerigi sodium valproate 4 yasini bitirene kadar kullanmaliymisiz . havale gecirmesini onliycekmis. siz bu konuda ne dusunuyorsunuz ? tesekkurler

Mesaj Tarihi: 09 Tem 2014 Saat 23:16
Super SACMALIK.... Sizin cocugunuz, SARA (Epilepsi) hastasi degilki!!! Ne sacmaliyor bunlar!!

Mesaj Tarihi: 10 Tem 2014 Saat 13:28
tesekkur ederim . ayni gun icinde iki kez atesli havale gecirdigi icin ilerde epilepsi riski artmis oyle soyledi .bu ilaci kullanmazsam her havale gecirdiginde kriz suresi artarmis oda ilerde wpilepsi yaparmis

Mesaj Tarihi: 17 Tem 2014 Saat 12:42
Bir yerlerinden uydurmuslar... Kitap okumadan, sadece; hoca dinleyerek yapilan Tip egitimi; iste boyle garip doktorcuklar yaratir. Onu soyleyeni bir uyarin, gitsin bir KITAP okusun.. Merak etmesin, kitap okumak sagliga zararli degildir.

Mesaj Tarihi: 17 Tem 2014 Saat 13:05
hocam esime anlattim soylediklerinizi eski maillerinizi okudum havale ile ilgili. artik korkmuyorum havaleden ve ilaci vermiyorum 1 hafta vermeme ragmen hareketleri yavaslamisti baska bir cocuk oldu .
size son iki sorum olucak lutfen affedin
1. her ateslendiginde artik havale mi geciricek ?
2. esim turkiyede bir doktora sorup ilac ile ilgili son kararini vermek istiyor lutfen bana akli basinda istanbulda bir doktor onerin hangi yakada olursa olsun ama sizin gibi bir doktor olsun ki esim ikna olsun onceki maillerinizde sirri bektas demissiniz ona mi gotureyim ?

Mesaj Tarihi: 17 Tem 2014 Saat 13:51
1- Her ateslendiginde, havale gecirmeyecek... Ani ates yukselmesi oldugunda olcak ve her seferinde sizi gafil avlayacak. Eger, havale gelmeden, atesi 39-40 olmus ise, o saatten sonar artik havale gelmez. Tek istisnasi, soguk tatbik edilenlerdir. SAKIN, soguk tatbiki uygulamayin. Soguk tatbiki SADECE; "Sicak carpmalarinda" gereklidir. Aptallar, sicak carpmasi hali ile, enfeksiyon atesini karistiriyorlar.. Maalesef, Turk Tip egitimi bu sekilde doktor yetistiriyor..
2- Dr. Hayriye Aygar'i bulun..   Besiktasda,   0(212) 258 06 80

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat